ΑρχικήSecurityΟ διαχειριστής της αγοράς SSNDOB αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκισης

Ο διαχειριστής της αγοράς SSNDOB αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκισης

SSNDOB

Ένας Ουκρανός, ο Vitalii Chychasov, ομολόγησε την ενοχή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης με συσκευές πρόσβασης και τη διακίνηση μη εξουσιοδοτημένων συσκευών πρόσβασης μέσω της αγοράς SSNDOB που έχει πλέον κλείσει.

Δείτε επίσης: SSNDOB market: Πωλούσε τις προσωπικές πληροφορίες 24 εκατ. ανθρώπων

Ο άνδρας ήταν ο διαχειριστής του SSNDOB Marketplace, μιας σειράς ιστότοπων που πωλούσαν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων ονομάτων, των ημερομηνιών γέννησης και των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης (SSN).

Μια επιχείρηση επιβολής του νόμου οδήγησε στην κατάσχεση των domains της αγοράς στις 7 Ιουνίου 2022. Πριν από αυτό, η πλατφόρμα SSNDOB καταχώρησε και πούλησε τα προσωπικά στοιχεία 24 εκατομμυρίων ανθρώπων, αποφέροντας έσοδα από πωλήσεις άνω των 19.000.000 δολαρίων.

“Οι κλεμμένοι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη ποικίλων απάτης, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής απάτης των Ηνωμένων Πολιτειών, της απάτης στην ασφάλιση ανεργίας, της απάτης δανείων, της απάτης με πιστωτικές κάρτες κ.λπ.”, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

“Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας μόνο αγοραστής από τον ιστότοπο χρησιμοποίησε κλεμμένα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης που αγόρασε για να κλέψει και να ξεπλύνει σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια”.

Ο Chychasov συνελήφθη τον Μάρτιο του 2022 ενώ επιχειρούσε να εισέλθει στην Ουγγαρία και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2022.

Πρόταση: Εντοπίστηκε μια νέα hacking εκστρατεία κλοπής πιστωτικών καρτών

Μαζί με την ομολογία ενοχής, ο άνδρας συμφώνησε επίσης να παραδώσει τα domains “blackjob.biz”, “ssndob.club” και “ssndob.vip”, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη των αδικημάτων.

Ένας δεύτερος διαχειριστής του SSNDOB, ο Sergey Pugach, συνελήφθη επίσης τον Μάιο του 2022.

Οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν τους δύο διαχειριστές χάρη σε έρευνα που διεξήγαγε η μονάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος της IRS και του FBI, με τη συνδρομή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και των αρχών της Λετονίας και της Κύπρου.

Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι οι διαχειριστές προώθησαν το SSNDOB μέσω διαφημίσεων που δημιούργησαν σε διάφορους ιστότοπους του σκοτεινού ιστού, όπως άλλες αγορές ηλεκτρονικού εγκλήματος και φόρουμ για χάκερ.

Για να μην μπορούν οι αρχές να τους εντοπίσουν, οι διαχειριστές δέχονταν πληρωμές μόνο σε κρυπτονόμισμα που είναι δύσκολο να εντοπιστεί και διατηρούσαν servers για τον ιστότοπο σε στρατηγικά επιλεγμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Chychasov αντιμετωπίζει τώρα μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών και συμφώνησε επίσης να παραδώσει το ποσό των 5.000.000 δολαρίων, που είναι τα εκτιμώμενα έσοδα από το έγκλημα.

Διαβάστε επίσης: Ο φερόμενος ιδιοκτήτης του BreachForums “Pompompurin” συνελήφθη

πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS