ΑρχικήinetVAST Data: Εγκαινιάζει ενοποιημένη πλατφόρμα data για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

VAST Data: Εγκαινιάζει ενοποιημένη πλατφόρμα data για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

VAST

Η VAST Data, μια τεχνολογική εταιρεία που επικεντρώνεται στην αποθήκευση επιχειρησιακών δεδομένων all-flash, ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση των προσφορών της με το λανσάρισμα της VAST Data Platform, μιας ενοποιημένης νέας πλατφόρμας υπολογισμού δεδομένων για την εποχή της AI.

Δείτε επίσης: Πώς το AI μπορεί να υποστηρίξει την υγειονομική περίθαλψη

Διαθέσιμη σήμερα, η πλατφόρμα συγκεντρώνει υπηρεσίες αποθήκευσης, βάσης δεδομένων και εικονικής υπολογιστικής μηχανής σε ένα κλιμακούμενο σύστημα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις παραδοσιακές αναφορές και την επιχειρηματική ευφυΐα και να υποστηρίξουν νέες εφαρμογές βαθιάς μάθησης που θα μπορούσαν να λύσουν ορισμένες από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της ανθρωπότητας.

“Ενσωματώνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας και καταγραφής της κατανόησης από φυσικά δεδομένα σε παγκόσμια κλίμακα, ενοποιούμε ολόκληρες κατηγορίες υποδομών πληροφορικής για να επιτρέψουμε την επόμενη εποχή υπολογισμού δεδομένων μεγάλης κλίμακας”, δήλωσε ο Renen Hallak, CEO και συνιδρυτής της VAST Data σε συνέντευξη Τύπου. “Με την πλατφόρμα VAST Data, εκδημοκρατίζουμε τις ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης και δίνουμε τη δυνατότητα στους οργανισμούς να ξεκλειδώσουν την πραγματική αξία των δεδομένων τους”.

Πώς θα προωθήσει η πλατφόρμα δεδομένων VAST τις πρωτοβουλίες AI;

Η άνοδος των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά για να επωφεληθούν πραγματικά από τις προηγμένες εφαρμογές AI, οι εταιρείες χρειάζονται μια πλατφόρμα δεδομένων που καθιστά απλή τη διαχείριση και την επεξεργασία των δεδομένων. Σε αυτό το σημείο έρχεται η νέα πλατφόρμα VAST. Συνδυάζει τα VAST DataStore, DataBase και DataEngine για τη δημιουργία μιας άψογης υπολογιστικής μηχανής που λειτουργεί από το edge έως το cloud. Αυτή η πλατφόρμα μπορεί να χειριστεί μη δομημένα φυσικά δεδομένα, να τα οργανώσει για γρήγορη αναζήτηση και να χρησιμοποιήσει ευφυΐα για να κατανοήσει τα υποκείμενα χαρακτηριστικά των δεδομένων.

Πρόταση: Πώς οι hackers εκπαιδεύουν AI chatbots για επιθέσεις phishing

Ο Merv Adrian, κύριος αναλυτής της IT Market Strategy, αναφέρει ότι η VAST Data Platform είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα δεδομένων υπάρχει και δίνει στις εταιρείες με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη τα θεμέλια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δεν έχουν καν σκεφτεί ακόμα.

Οι εταιρείες το αξιοποιούν ήδη

Σημαντικές επιχειρήσεις όπως η Zoom, το Allen Institute και τα Pixar Animation Studios χρησιμοποιούν ήδη τη νέα πλατφόρμα δεδομένων VAST. Ο Eric Bermender, επικεφαλής του κέντρου δεδομένων και των υποδομών πληροφορικής της Pixar, δήλωσε ότι το VAST τους επιτρέπει να τοποθετούν όλα τα rendered assets τους σε ένα tierless cluster αποθήκευσης και να χρησιμοποιούν petabytes δεδομένων ως δεδομένα εκπαίδευσης για μελλοντικές εφαρμογές AI. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν είναι ακόμη πλήρως ικανή, με μόνο τα DataStore, DataBase και DataSpace να είναι προς το παρόν διαθέσιμα. Η DataEngine θα συμπεριληφθεί το 2024. Οι παγκόσμιες δαπάνες για συστήματα με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζουν να αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 308 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.

Διαβάστε επίσης: Μια νέα επίθεση επηρεάζει σημαντικά AI chatbots

πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS