ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαPerucetus Colossus φάλαινα: Το μεγαλύτερο ζώο όλων των εποχών

Perucetus Colossus φάλαινα: Το μεγαλύτερο ζώο όλων των εποχών

Το μεγαλύτερο ζώο όλων των εποχών, η φάλαινα Perucetus Colossus ήταν γιγάντιο πλάσμα, που ζύγιζε πάνω από 750.000 λίβρες, καθόταν σε ρηχά νερά, βρίσκοντας πτώματα πριν από 39 εκατομμύρια χρόνια.

Perucetus Colossus φάλαινα: Το μεγαλύτερο ζώο όλων των εποχών

Μια ομάδα παλαιοντολόγων έκανε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη μιας φάλαινας της εποχής του Ηώκαινου, ονόματι Perucetus Colossus, που πιστεύεται, ότι είναι το βαρύτερο ζώο που υπήρξε ποτέ, πιθανώς ξεπερνώντας σε μάζα τη σύγχρονη φάλαινα που γνωρίζουμε όλοι. Τα απολιθωμένα υπολείμματα αυτού του κολοσσιαίου πλάσματος, βρέθηκαν στη λεκάνη Pisco του Περού, που χρονολογούνται πριν από περίπου 39 εκατομμύρια χρόνια. Παραδόξως, η φάλαινα ζύγιζε μεταξύ 85 και 340 μετρικών τόνων, καθιστώντας την ένα από τα πιο ογκώδη πλάσματα που έχουν ζήσει ποτέ.

Η φάλαινα, γνωστή και ως «κολοσσιαία φάλαινα από το Περού», ανήκε στην οικογένεια των βασιλοσαυρίδων και είχε πυκνά οστά, υποδηλώνοντας, ότι ήταν δύτης ρηχών νερών και όχι δύτης βαθέων υδάτων. Οι ερευνητές έπρεπε να κάνουν έγκυρες εκτιμήσεις σχετικά με το μέγεθος, τη μάζα και την οικολογία του ζώου, λόγω της ατελούς φύσης του απολιθώματος που βρέθηκε.

Δείτε επίσης: Beluga cam: Απολαύστε χιλιάδες φάλαινες beluga σε live streaming

Η εκτίμηση της ερευνητικής ομάδας για τη μάζα του Perucetus Colossus, βασίστηκε στην αναλογία των μαλακών ιστών με τη σκελετική μάζα που παρατηρείται στα περισσότερα θηλαστικά. Ενώ οι γνωστές σύγχρονες φάλαινες θεωρούνται επί του παρόντος τα πιο ογκώδη ζώα, το Perucetus Colossus τις ξεπερνά σημαντικά σε μάζα. Υποτίθεται, ότι το πυκνά οστά στο σώμα του Perucetus Colossus, μπορούν να υποστηρίζουν ιστούς χαμηλής πυκνότητας, οι οποίοι αυξάνουν το συνολικό του βάρος.

Αν και η ανακάλυψη του Perucetus Colossus προσφέρει συναρπαστικές γνώσεις για την εξέλιξη των μεγάλων πλασμάτων, εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τις πιθανότητες να υπάρξουν στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερα ζώα. Καθώς η ζωή συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών των μελλοντικών οργανισμών. Περαιτέρω ανακαλύψεις πιο ολοκληρωμένων δειγμάτων του Perucetus Colossus θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση του τεράστιου μεγέθους του και να ρίξουν φως στην ιστορία της ζωής του.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS