ΑρχικήsecurityBarbie και Oppenheimer: Η κυκλοφορία των blockbuster οδήγησε σε κυβερνοεπιθέσεις

Barbie και Oppenheimer: Η κυκλοφορία των blockbuster οδήγησε σε κυβερνοεπιθέσεις

Η κυκλοφορία των αναμενόμενων καλοκαιρινών blockbusters όπως η Barbie και ο Oppenheimer οδήγησε σε κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν τους χρήστες που προσπαθούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες παράνομα, αναφέρουν νέες έρευνες.

Δείτε επίσης: Ivanti: Νέο κρίσιμο σφάλμα ελέγχου ταυτότητας στο MobileIron Core

Χρήστες ανακατευθύνονται από σύνδεσμους που βρίσκονται στο Twitter σε ιστότοπους που περιέχουν απάτες, κακόβουλο λογισμικό και άλλο κακόβουλο πρόγραμμα, σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία κυβερνοασφάλειας NordVPN.

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση Collide+Power επηρεάζει σχεδόν όλες τις CPUs

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτοί που επιδιώκουν να παρακολουθήσουν παράνομα την ταινία Guardians of the Galaxy: Vol. 3 είναι οι πιο ευάλωτοι. Κατά την έρευνά της, ανακάλυψε 13 προειδοποιήσεις για phishing, 19 κακόβουλους συνδέσμους, έξι περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού και έναν ύποπτο σύνδεσμο στους δέκα πιο δημοφιλείς συνδέσμους στο Twitter.

Η ταινία Super Mario Bros. βρέθηκε στη δεύτερη θέση όσον αφορά τις ανησυχίες ασφάλειας, με τρεις προσπάθειες phishing, 15 κακόβουλους συνδέσμους και πέντε προειδοποιήσεις για malware.

Η ταινία Barbie, η τρίτη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του 2023, βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 16 κακόβουλους συνδέσμους και τρεις ύποπτες προειδοποιήσεις.

Ο μοναδικός σύνδεσμος στο Twitter που ισχυρίζεται ότι προσφέρει δωρεάν την επιτυχία ταινιών Oppenheimer είχε 11 προειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων πέντε κακόβουλων συνδέσμων, τρια  malware links.

Το malware είναι κακόβουλο λογισμικό που επιδιώκει να προκαλέσει ζημιά ή να απειλήσει ένα συσκευή ή δεδομένα, και ποικίλει από σχετικά ακίνδυνο μέχρι απόλυτα επικίνδυνο.

Οι δυνητικοί κίνδυνοι του κακόβουλου λογισμικού περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των δεδομένων των ανθρώπων, την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών ή ακόμη και τη διαγραφή τους χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι κακόβουλου λογισμικού περιλαμβάνουν ιούς, spyware, worms, trojans, adware, ransomware και fileless malware.

Δείτε επίσης: Αύξηση των επιθέσεων ransomware σε πόλεις, υγειονομική φροντίδα και εκπαίδευση

Ο Adrianus Warmenhoven, σύμβουλος κυβερνοασφάλειας στο NordVPN, δήλωσε: «Ταινίες όπως η Barbie και η Oppenheimer έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο εισιτήριο τις τελευταίες εβδομάδες και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι λάτρεις των ταινιών θέλουν απεγνωσμένα να παρακολουθήσουν καλοκαιρινές υπερπαραγωγές στο σπίτι τους.

Πηγή πληροφοριών: thisismoney.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS