ΑρχικήUpdatesGoogle: Διευκολύνει την αφαίρεση των πληροφοριών σας από την αναζήτηση

Google: Διευκολύνει την αφαίρεση των πληροφοριών σας από την αναζήτηση

Η Google θα διευκολύνει σύντομα την αφαίρεση των προσωπικών σας πληροφοριών και των ρητών εικόνων από τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας από την Αναζήτηση Google ή την εφαρμογή Google.

Δείτε επίσης: Η αναζήτηση AI της Google αποκτά περισσότερα βίντεο και καλύτερους συνδέσμους

Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του “Results about you“, ενός εργαλείου που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2022 και άρχισε να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, επιτρέποντας στους χρήστες να ζητήσουν την αφαίρεση των αποτελεσμάτων αναζήτησης που περιλαμβάνουν τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Σήμερα, η αντιπρόεδρος εμπιστοσύνης της Google, Danielle Romain, ανακοίνωσε ότι το εργαλείο θα λάβει μια σημαντική ενημέρωση, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Η αναβαθμισμένη έκδοση θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν οι προσωπικές τους πληροφορίες εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης Google, επιτρέποντάς τους να τις αφαιρούν γρήγορα.

“Τις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσουμε ένα νέο ταμπλό που θα σας ενημερώνει αν εμφανίζονται στην Αναζήτηση διαδικτυακά αποτελέσματα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας”, δήλωσε η Romain.

“Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε γρήγορα την αφαίρεση αυτών των αποτελεσμάτων από τη Google – ακριβώς στο εργαλείο. Επίσης, θα σας ειδοποιούμε όταν νέα αποτελέσματα από τον ιστό που περιέχουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας εμφανίζονται στην Αναζήτηση, για να έχετε επιπλέον ηρεμία”.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο στην εφαρμογή Google, κάντε κλικ στη φωτογραφία του λογαριασμού σας Google και επιλέξτε “Αποτελέσματα για εσάς”. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το goo.gle/resultsaboutyou.

Πρόταση: Google AMP: Οι hackers κάνουν κατάχρησή του για επιθέσεις phishing

Google

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και στα αγγλικά, ενώ η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η Google αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες για την επέκταση της διαθεσιμότητάς του σε πρόσθετες γλώσσες και περιοχές στο εγγύς μέλλον.

“Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν λαμβάνουμε αιτήματα αφαίρεσης, θα αξιολογήσουμε όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να διασφαλίσουμε ότι δεν περιορίζουμε τη διαθεσιμότητα άλλων πληροφοριών που είναι ευρέως χρήσιμες, για παράδειγμα σε άρθρα ειδήσεων”, δήλωσε η Romain όταν ανακοινώθηκε το “Results about you”.

Η Google ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι θα αρχίσει να επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν οποιεσδήποτε προσωπικές εικόνες με οικεία ή σαφή χαρακτηριστικά από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

“Για παράδειγμα, εάν δημιουργήσατε και ανεβάσατε ρητό περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο και στη συνέχεια το διαγράψατε, μπορείτε να ζητήσετε την αφαίρεσή του από την Αναζήτηση, εάν δημοσιεύεται αλλού χωρίς έγκριση”, πρόσθεσε σήμερα η Romain.

“Γενικότερα, είτε πρόκειται για ιστότοπους που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες, είτε για ρητές εικόνες, είτε για οποιαδήποτε άλλα αιτήματα αφαίρεσης, ενημερώσαμε και απλοποιήσαμε τις φόρμες που χρησιμοποιείτε για την υποβολή αιτημάτων”.

Επιπλέον, οι ρητές εικόνες θα είναι εξ ορισμού θολές όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, με τη νέα ρύθμιση να επεκτείνεται παγκοσμίως αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε επίσης: Η Google προειδοποιεί ξανά ότι θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS