ΑρχικήinetΤρεις μεγάλες κοινότητες του Reddit δεν εστιάζουν πλέον στον John Oliver

Τρεις μεγάλες κοινότητες του Reddit δεν εστιάζουν πλέον στον John Oliver

reddit

Τρεις από τις μεγαλύτερες κοινότητες του Reddit δεν επικεντρώνονται πλέον εξ ολοκλήρου στον John Oliver σε μια μορφή διαμαρτυρίας κατά του Reddit. Τα subreddits είχαν κάνει την αλλαγή τον Ιούνιο για να αντιδράσουν στην τιμολόγηση του API του Reddit που τελικά έκανε κάποιες δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων να κλείσουν, αλλά τώρα, λειτουργούν σχεδόν όπως λειτουργούσαν και πριν από τις διαμαρτυρίες.

Δείτε επίσης: Reddit: Αν έχασες τις συνομιλίες σου ίσως μπορέσεις να τις πάρεις πίσω

Ένα από τα subreddits, το r/aww (το οποίο έχει περισσότερους από 34 εκατομμύρια συνδρομητές), δημοσίευσε μια μακροσκελή εξήγηση για την αλλαγή. Αν και η κοινότητα του r/aww ψήφισε “με συντριπτική πλειοψηφία” υπέρ του κανόνα του John Oliver, “δεν είχε ποτέ σκοπό να είναι μόνιμος”, έγραψε ένας συντονιστής στην ανάρτηση, η οποία δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. “Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και, όπως συμβαίνει με τα πράγματα στο διαδίκτυο, το πάθος για τη διαμαρτυρία έχει μειωθεί και η προσοχή των ανθρώπων έχει στραφεί σε άλλα πράγματα”.

Ο mod λέει ότι η αλλαγή μείωσε την επισκεψιμότητα στο subreddit. “Μετά από μια αρχική άνοδο στα φυσιολογικά επίπεδα όταν το subreddit άνοιξε ξανά, η συνολική κίνηση του subreddit έπεσε στο μισό με το ένα τρίτο του φυσιολογικού, αν και η εισροή των συνδρομητών παραδόξως αυξήθηκε περισσότερο από τον αριθμό των ανθρώπων που απεγράφησαν”, έγραψε ο mod. Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι “είναι απίθανο να είχε σημαντική επίδραση στην επισκεψιμότητα ολόκληρου του ιστότοπου, καθώς άλλα subreddit απλώς συμπλήρωναν τα κενά στην ατελείωτη ροή περιεχομένου που καταναλώνουν οι περισσότεροι χρήστες”.

Δύο άλλες μεγάλες κοινότητες άλλαξαν επίσης.Η r/pics (με περισσότερους από 30 εκατομμύρια συνδρομητές) ήταν ίσως η πιο εμφανώς συνδεδεμένη με τον John Oliver: Ο ίδιος ο Oliver δημοσίευσε μια σειρά από ανόητες φωτογραφίες ειδικά για να τις χρησιμοποιεί η κοινότητα, και κάποια στιγμή, οι συντονιστές του r/pics κάλεσαν τον Oliver να γίνει μέλος της ομάδας mod. Αλλά κάποια στιγμή πρόσφατα, το r/pics αφαίρεσε κάθε προφανές ίχνος των συνδέσεών του με τον John Oliver: το Wayback Machine δείχνει ότι το r/pics ήταν όλο για τον John Oliver από την Παρασκευή, αλλά όχι πια το Σάββατο. Δεν έχουμε βρει κάποια εξήγηση από την ομάδα συντονισμού σχετικά με την αλλαγή, και η ομάδα δεν απάντησε στο DM του Verge στο Reddit ζητώντας σχόλιο.

John Oliver

Πρόταση: Reddit: Ποιες εφαρμογές τρίτων θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Το r/videos (με περισσότερους από 26 εκατομμύρια συνδρομητές) εγκατέλειψε τον κανόνα του John Oliver τον Ιούνιο. Αντικαταστάθηκε από έναν νέο κανόνα που προέβλεπε ότι όλες οι αναρτήσεις έπρεπε να περιέχουν βωμολοχίες στον τίτλο μετά από ψηφοφορία της κοινότητας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι συντονιστές του r/videos επανέφεραν τους κανόνες σε αυτούς που ίσχυαν πριν ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες. “Για όσους πιστεύουν ότι η διαμαρτυρία μας κράτησε πολύ, ίσως να θέλετε να θυμηθείτε γιατί το κάναμε αυτό εξ αρχής”, έγραψε ένας mod σε μια ανάρτηση σχετικά με την απόφαση. “Το Reddit έχει ακόμα κάποια θέματα να αντιμετωπίσει”.

Το r/gifs (με περισσότερους από 21 εκατομμύρια συνδρομητές) παραμένει επικεντρωμένο στον John Oliver, σύμφωνα με τους κανόνες της κοινότητας. Ωστόσο, η νεότερη ανάρτηση που μπορούμε να βρούμε στο subreddit είναι από εννέα ημέρες πριν, και παραδόξως, η δεύτερη νεότερη ανάρτηση είναι από ένα μήνα πριν. Το Verge ρώτησε τους συντονιστές του r/gifs σχετικά με το γιατί υπάρχουν τόσο λίγες αναρτήσεις τελευταία.

Τον Ιούνιο, περισσότερες από 8.000 κοινότητες έκλεισαν τις πόρτες τους για να διαμαρτυρηθούν για την τιμολόγηση του API, αλλά τις εβδομάδες που ακολούθησαν, πολλά subreddits άνοιξαν ξανά (ορισμένα μετά από πίεση του Reddit) και λειτουργούν όπως και πριν. Πολλοί χρήστες εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι, ωστόσο, και έκαναν γνωστά τα συναισθήματά τους μέσω του καμβά r/Place του Ιουλίου.

Περισσότερα από 1.800 subreddits εξακολουθούν να είναι ιδιωτικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το Reddark tracker.

Διαβάστε επίσης: Reddit: Θα αφαιρέσει τους mods των ιδιωτικών κοινοτήτων αν δεν ξανανοίξουν

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS