ΑρχικήSecurityΦινλανδία: Αντιμετωπίζει τετραπλάσιες επιθέσεις ransomware από τότε που εντάχθηκε στο NATO

Φινλανδία: Αντιμετωπίζει τετραπλάσιες επιθέσεις ransomware από τότε που εντάχθηκε στο NATO

Η Φινλανδία αντιμετωπίζει τετραπλάσιες επιθέσεις ransomware από τότε που εντάχθηκε στο NATO, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος κυβερνοασφαλής αξιωματούχος.

Δείτε επίσης: FBI, CISA και NSA: Κορυφαίες ευπάθειες του 2022

Ο επιθέσεις ransomware που στοχεύουν Φινλανδικούς οργανισμούς έχουν αυξηθεί τετραπλά από τότε που η χώρα ξεκίνησε τη διαδικασία ενταξής της στο NATO πέρυσι, σύμφωνα με έναν ανώτατο αξιωματούχο.

Σε συνέντευξή του στο Recorded Future News την Πέμπτη, ο Sauli Pahlman, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC) της Φινλανδίας, προειδοποίησε ότι “η συσχέτιση δεν σημαίνει αιτιότητα”, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η έξαρση των περιστατικών σχετίζεται με τη γεωπολιτική.

Δείτε επίσης: Ομάδα ερευνητών κάνει Jailbreak στο σύστημα ψυχαγωγίας της Tesla

Η Φινλανδία, η οποία ιστορικά είχε δηλώσει ότι είναι αδέσμευτη χώρα – εν μέρει λόγω των προβληματικών σχέσεων με τη Ρωσία, με την οποία μοιράζεται σύνορα 830 μιλίων – υπέβαλε αίτηση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο, η χώρα απέλυσε εννέα διπλωμάτες από τη ρωσική πρεσβεία στο Ελσίνκι και τους κατηγόρησε ότι πραγματοποίησαν αποστολές πληροφοριών παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Βιέννης για Διπλωματικές Σχέσεις.

Η εξόντωση υποτιθέμενων ρωσικών πρακτόρων πληροφοριών σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε τον επικεφαλής της Φινλανδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφάλειας (SUPO) να προειδοποιήσει πέρυσι ότι η Ρωσία θα “στραφεί στον κυβερνοχώρο” για κατασκοπεία, λόγω των προκλήσεων που επηρεάζουν το ανθρώπινο ανταγωνιστικό της έργο.

Ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων που, σύμφωνα με τον Pahlman, εκτελέστηκαν σαφώς από κρατικά υποστηριζόμενους δράστες “δεν έχει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αυξηθεί με τρόπο που θα μπορούσα να πω ότι υπήρξε πραγματική αύξηση. [Αλλά] αυτό που μπορούμε σίγουρα να πούμε είναι ότι οι περιπτώσεις ransomware – οι οποίες έχουν συνήθως πολύ πιο σοβαρές συνέπειες, τουλάχιστον για τις οργανώσεις που επιτίθενται – έχουν αυξηθεί”.

Οι πλέον εμφανείς αλλαγές για το Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας της Φινλανδίας ήταν η αύξηση του αριθμού των επιθέσεων ransomware, οι οποίες “τετραπλασιάστηκαν, ακόμη και σε σύγκριση με τα επίπεδα που παρατηρούσαμε ή που αναφερόταν το 2021″, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκε ψεύτικο πακέτο VMware vConnector στο PyPI

Ο ρόλος της ανθεκτικότητας ως μέρος μιας αποτελεσματικής κυβερνοασφάλειας έχει αρχίσει να αμφισβητείται όλο και περισσότερο από δυτικούς αξιωματούχους που παρατηρούν την αυξανόμενη πληθώρα κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή πληροφοριών: therecord.media

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS