ΑρχικήinetGmail: Γκρινιάζει συνεχώς για να ενεργοποιήσετε το Enhanced Safe Browsing

Gmail: Γκρινιάζει συνεχώς για να ενεργοποιήσετε το Enhanced Safe Browsing

gmail

Η Google παροτρύνει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Ενισχυμένης Ασφαλούς Περιήγησης μέσω πολυάριθμων ειδοποιήσεων στο Gmail που επανέρχονται συνεχώς, ακόμη και αφού τις αναγνωρίσετε.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Enhanced Safe browsing για Google Account

Η Ενισχυμένη Ασφαλής Περιήγηση κυκλοφόρησε το 2007 ως αναβάθμιση της τυπικής λειτουργίας Ασφαλούς Περιήγησης της Google, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες όταν επισκέπτονται γνωστές τοποθεσίες phishing και κακόβουλου λογισμικού.

Η διαφορά μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών ασφαλείας είναι ότι η Ασφαλής περιήγηση θα συγκρίνει έναν ιστότοπο που επισκέπτεται με έναν τοπικά αποθηκευμένο κατάλογο τομέων, σε σύγκριση με την Ενισχυμένη Ασφαλή περιήγηση, η οποία θα ελέγχει αν ένας ιστότοπος είναι κακόβουλος σε πραγματικό χρόνο σε σχέση με τις υπηρεσίες cloud της Google.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι η Ενισχυμένη ασφαλής περιήγηση είναι ο καλύτερος τρόπος, υπάρχει ένα μικρό αντιστάθμισμα στην ιδιωτικότητα, καθώς το Chrome και το Gmail θα μοιράζονται τις διευθύνσεις URL με τη Google για να ελέγξουν αν είναι κακόβουλες και θα συσχετίσουν προσωρινά αυτές τις πληροφορίες με το λογαριασμό σας στο Google που έχετε συνδεθεί.

Η Google προωθεί τη λειτουργία Enhanced Safe Browsing

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, λάβαμε πέντε ειδοποιήσεις που μας προέτρεπαν να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Enhanced Safe Browsing, παρά το γεγονός ότι απορρίπταμε την πρόταση κάθε φορά. Δημοσιογράφοι του BleepingComputer είδαν επίσης τις ειδοποιήσεις όταν ήταν στο Gmail.

Η Google προωθεί ειδοποιήσεις Ενισχυμένης Ασφαλούς Περιήγησης μέσω του Gmail.com στο Chrome
Η Google προωθεί ειδοποιήσεις Ενισχυμένης Ασφαλούς Περιήγησης μέσω του Gmail.com στο Chrome

Ένα πανό με το μήνυμα “Αποκτήστε πρόσθετη προστασία από το phishing. Ενεργοποιήστε την Ενισχυμένη ασφαλή περιήγηση για να αποκτήσετε πρόσθετη προστασία από επικίνδυνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” εμφανίζεται επίμονα στο Gmail τόσο στο Chrome για Windows όσο και στο Android, παρέχοντας στους χρήστες δύο επιλογές: “Συνέχεια” και “Όχι, ευχαριστώ”.

Ενισχυμένες ειδοποιήσεις ασφαλούς περιήγησης του Gmail στο Android

Ενώ η πρόθεση πίσω από τη λειτουργία είναι κατανοητή – η προστασία των χρηστών από πιθανές διαδικτυακές απειλές – η επιθετική ώθηση της Google προς την υιοθέτησή της εγείρει ζητήματα.

Πρώτον, φαίνεται να παραβλέπει την επιλογή του χρήστη. Κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ στο “Όχι, ευχαριστώ”, η προσδοκία είναι ότι η επιλογή του γίνεται σεβαστή και καταγράφεται. Ωστόσο, η επανάληψη αυτών των ειδοποιήσεων υποδηλώνει το αντίθετο.

Πρόταση: Gmail: Ενθαρρύνει τους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Enhanced Safe Browsing

Τέτοιες επίμονες υπενθυμίσεις μπορεί να φαίνονται ενοχλητικές σε ορισμένους χρήστες, στα όρια της γκρίνιας.

Επιπλέον, υπάρχει μια ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που συνδέεται με αυτή τη λειτουργία. Όταν οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι στο Chrome, τα δεδομένα που σχετίζονται με την Ασφαλή περιήγηση συνδέονται προσωρινά με το λογαριασμό τους Google.

Η Google το δικαιολογεί αυτό αναφέροντας: “Το κάνουμε αυτό ώστε όταν ανιχνεύεται μια επίθεση κατά του προγράμματος περιήγησης ή του λογαριασμού σας, η Ασφαλής περιήγηση να μπορεί να προσαρμόσει τις προστασίες της στην κατάστασή σας. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η Ασφαλής περιήγηση ανωνυμοποιεί αυτά τα δεδομένα, ώστε να μην συνδέονται πλέον με το λογαριασμό σας”.

Ωστόσο, παρά τα υποσχόμενα οφέλη, ίσως δεν είναι όλοι οι χρήστες άνετοι να συνδέσουν το λογαριασμό τους Google με το Chrome ή τα δεδομένα περιήγησής τους με το λογαριασμό τους Google.

Σε μια εποχή όπου το απόρρητο των δεδομένων αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας τους στο διαδίκτυο, χωρίς να ωθούνται συνεχώς προς μια συγκεκριμένη επιλογή.

Με αυτά τα δεδομένα, το Enhance Safe Browsing θα σας παρέχει αυξημένη ασφάλεια στο Gmail, προστατεύοντάς σας από συνδέσμους προς κακόβουλους ιστότοπους phishing και κακόβουλου λογισμικού στα μηνύματα email σας.

Εάν έχετε βαρεθεί τις προειδοποιήσεις ή απλώς θέλετε καλύτερη ασφάλεια, παρόλο που μπορεί να έχετε μειωμένη ιδιωτικότητα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε το λογαριασμό σας Google.
  • Κάντε κλικ στο Ασφάλεια
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Enhanced Safe Browsing (Ενισχυμένη ασφαλής περιήγηση) και κάντε κλικ στην επιλογή Manage Enhanced Safe Browsing (Διαχείριση ενισχυμένης ασφαλούς περιήγησης).
  • Αλλάξτε τη ρύθμιση Enhanced Safe Browsing (Ενισχυμένη ασφαλής περιήγηση) σε enabled (ενεργοποιημένη).

Διαβάστε επίσης: Chrome 91: Θα προειδοποιεί τους χρήστες για μη αξιόπιστες επεκτάσεις

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS