ΑρχικήinetΤο νέο σύγχρονο File Explorer των Windows 11

Το νέο σύγχρονο File Explorer των Windows 11

Με την εισαγωγή των Windows 11 23H2, η Microsoft εκσυγχρόνισε τον File Explorer στα Windows 11, προσφέροντας μια πιο φρέσκια εμφάνιση και αίσθηση στο αναπόσπαστο εργαλείο διαχείρισης αρχείων του συστήματος.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε κρυφές λειτουργίες των Windows 11

Αυτή η ενημέρωση δεν είναι μόνο οπτικά ευχάριστη, αλλά έρχεται επίσης με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στην απλούστευση της πλοήγησης.

Μεταξύ των νέων βελτιώσεων, ο επανασχεδιασμένος File Explorer διαθέτει τώρα μια σύγχρονη αρχική σελίδα που τροφοδοτείται από το WinUI, το οποίο ενσωματώνει το Fluent Design System σε όλα τα στοιχεία ελέγχου και τα στυλ.

the new File Explorer
Ο σύγχρονος File Explorer των Windows 11

Για όσους έχουν συνδεθεί στα Windows χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Azure Active Directory (AAD), τα συνιστώμενα αρχεία θα εμφανίζονται σε ένα καρουσέλ με την σύντομα εισαγόμενη υποστήριξη για μικρογραφίες αρχείων.

Οι φάκελοι Γρήγορης Πρόσβασης, τα Αγαπημένα και οι πρόσφατες ενότητες αποκτούν επίσης μια οπτική ανανέωση, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη εμπειρία χρήσης.

Ο νέος File Explorer διαθέτει μια ενημερωμένη γραμμή διευθύνσεων που μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ τοπικών φακέλων και φακέλων cloud, εμφανίζοντας ενσωματωμένη κατάσταση. Ιδιαίτερα για τους χρήστες του OneDrive, η γραμμή διευθύνσεων θα δείχνει επίσης την κατάσταση συγχρονισμού του OneDrive και θα παρέχει ένα flyout για το quota σας.

Μια άλλη συναρπαστική εισαγωγή είναι το εκσυγχρονισμένο παράθυρο λεπτομερειών (πρόσβαση με ALT + Shift + P). Αυτό το παράθυρο προσφέρει ποικίλες πληροφορίες σχετικά με τα επιλεγμένα αρχεία, όπως μικρογραφίες αρχείων, κατάσταση κοινής χρήσης, δραστηριότητα αρχείων, σχετικά αρχεία και email και πολλά άλλα.

Αυτή η νέα λειτουργία βελτιώνει τη δυνατότητα του χρήστη να διαχειρίζεται και να συνεργάζεται σε αρχεία χωρίς να τα ανοίγει.

Πρόταση: Το scroll με δύο δάχτυλα δεν λειτουργεί στα Windows; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Μια νέα Gallery View

Η Microsoft παρουσιάζει επίσης τη Γκαλερί, μια νέα λειτουργία στην File Explorer που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την πρόσβαση στη συλλογή φωτογραφιών σας. Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στη Γκαλερί είναι οι ίδιες που θα βλέπατε στην προβολή “Όλες οι φωτογραφίες” της εφαρμογής Φωτογραφίες.

Windows 11 Gallery View
Νέα προβολή Gallery του File Explorer στα Windows 11

Η νέα γκαλερί είναι βελτιστοποιημένη ώστε να προβάλλει τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες σας και, αν έχετε ρυθμίσει το OneDrive Camera Roll Backup, οι φωτογραφίες που τραβάτε θα εμφανίζονται αυτόματα στην κορυφή της προβολής.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποιοι φάκελοι εμφανίζονται στη Γκαλερί και μπορούν ακόμη και να προσθέσουν υποφακέλους για να φιλτράρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Συνολικά, ο εκσυγχρονισμένος File Explorer στα Windows 11 δίνει νέα πνοή σε ένα εργαλείο που είναι κεντρικό στην καθημερινή αλληλεπίδραση των χρηστών με τους υπολογιστές τους.

Από τις έξυπνες μπάρες διευθύνσεων έως τις λεπτομερείς πληροφορίες για τα αρχεία και την εύκολη πρόσβαση σε φωτογραφίες, η ενημέρωση βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη, καθιστώντας τη διαχείριση αρχείων ευκολότερη και αποτελεσματικότερη.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μόνοι σας το νέο File Explorer, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows Insider Beta, Dev και Canary preview builds.

Διαβάστε επίσης: Windows 11: Βελτίωση ρυθμού ανανέωσης

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS