ΑρχικήinetΘα έχει ηλιακή οροφή το Tesla Cybertruck;

Θα έχει ηλιακή οροφή το Tesla Cybertruck;

Tesla Cybertruck

Η ηλιακή οροφή είναι ένα χαρακτηριστικό που η Tesla δήλωσε ότι θα ήταν διαθέσιμο στο Cybertruck, αλλά με το ηλεκτρικό φορτηγό pickup να είναι πιο κοντά στην παραγωγή, δεν είναι σαφές αν είναι ακόμα στα χαρτιά.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck με νέο πιο σκούρο περίβλημα παραλλαγής

Η Tesla, όπως και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, είχε στο παρελθόν διερευνήσει την προσθήκη ηλιακής στέγης στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά ποτέ δεν τράβηξε τη σκανδάλη για το χαρακτηριστικό αυτό.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες το προσφέρουν ως επιλογή, αλλά τα ηλιακά συστήματα οροφής είτε τροφοδοτούν μόνο βοηθητικές λειτουργίες και όχι την πραγματική μπαταρία του συστήματος κίνησης, είτε παρέχουν μόνο μερικά χιλιόμετρα εμβέλειας ανά ημέρα.

Το 2017, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε ότι πίεσε τους μηχανικούς της Tesla να εξετάσουν την ενσωμάτωση ηλιακών κυψελών στο Model 3, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν άξιζε τον κόπο εκείνη τη στιγμή.

Η απόδοση των ηλιακών κυψελών έχει έκτοτε βελτιωθεί και η Tesla ανέπτυξε τη δική της τεχνογνωσία στην ενσωμάτωση ηλιακών κυψελών μέσω της ανάπτυξης ηλιακών πλακών οροφής.

Αυτό οδήγησε σε μια ανακοίνωση-έκπληξη.

Μετά το λανσάρισμα του Cybertruck, ο Musk εξέπληξε πολλούς όταν δήλωσε ότι το νέο ηλεκτρικό φορτηγό pickup της Tesla θα διαθέτει επιλογή ηλιακής οροφής που θα προσθέτει 15 μίλια αυτονομίας ανά ημέρα.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Tesla κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έδειχνε ότι οι ηλιακές κυψέλες θα είναι ενσωματωμένες στο εσωτερικό του αναδιπλούμενου καλύμματος tonneau.

Πρόταση: Tesla Cybertruck: Δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το όχημα

Cybertruck

Ωστόσο, χρόνια αργότερα και τώρα, λίγες εβδομάδες πριν από την παραγωγή, δεν είναι σαφές αν το Cybertruck θα είναι εξοπλισμένο με ηλιακή οροφή ή αν θα την έχει ακόμη και ως επιλογή.

Το χαρακτηριστικό αυτό δεν έχει εντοπιστεί στις τελευταίες υποψήφιες εκδόσεις του Cybertruck. Δεν αποκλείεται να υπάρχει σε κάποια πρωτότυπα και οι ηλιακές κυψέλες να είναι τόσο καλά ενσωματωμένες ώστε να μην έχουν εντοπιστεί, αλλά είναι απίθανο.

Δεδομένου ότι τα πάντα είναι ενσωματωμένα στο tonneau του πλαισίου, είναι πιθανό η Tesla να τοποθετήσει τον απαιτούμενο μετατροπέα και τις καλωδιώσεις σε όλα τα Cybertruck και αργότερα να προσφέρει το κάλυμμα του ηλιακού tonneau ως επιλογή που μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.

Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα κάνει το Cybertruck να πετύχει ή να το χαλάσει, αλλά θα ήταν ωραίο να το έχουμε.

Η ιδέα ότι θα µπορούσες να πας στο αεροδρόµιο και να αφήσεις το αυτοκίνητό σου σε ένα ανοιχτό πάρκινγκ για µια εβδοµάδα, είναι πολύ ωραία και τουλάχιστον δεν θα έχανε τη χωρητικότητά του και πιθανότατα θα κέρδιζε λίγη για την επιστροφή στο σπίτι µετά τις διακοπές. Δωρεάν.

Αλλά δεν θα μας εξέπληττε αν το κόστος της επιλογής ήταν μεταξύ 3.000 και 5.000 δολαρίων, κάτι που θα ήταν μια δύσκολη πώληση για τους περισσότερους αγοραστές.

Διαβάστε επίσης: Tesla Cybertruck: Παρουσιάζει το σύστημα οπίσθιων τροχών του

πηγή πληροφοριών: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS