ΑρχικήinetΤο Safari θα επιτρέψει στα web apps να χρησιμοποιούν περισσότερο από τον...

Το Safari θα επιτρέψει στα web apps να χρησιμοποιούν περισσότερο από τον αποθηκευτικό χώρο σας

Τα web apps έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια. Πολλές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση είναι βασικά απλώς ένα web wrapper σε αυτό το σημείο, τουλάχιστον στους υπολογιστές μας, επομένως τα web apps είναι απλώς ειλικρινή σχετικά με αυτό και ζουν μέσα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ένα πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν έχουν τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν καθόλου χώρο αποθήκευσης. Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε υπολογιστή Mac, τα web apps θα έχουν περισσότερο χώρο για την αποθήκευση δεδομένων και αρχείων.

Η Apple ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές στην Πολιτική Αποθήκευσης που θα ισχύουν για όλα τα προγράμματα περιήγησης σε iOS και Safari σε υπολογιστές Mac. Οι περισσότερες από τις αλλαγές αφορούν προγραμματιστές και δεν θα σας επηρεάσουν άμεσα, αλλά υπάρχει μια αλλαγή που ίσως χρειαστεί να έχετε κατά νου, και είναι πόσο αποθηκευτικό χώρο μπορούν να λάβουν τα προγράμματα περιήγησης. Βασικά, η Apple λέει ότι οι εφαρμογές προγράμματος περιήγησης και οι εφαρμογές ιστού που προστίθενται στην αρχική οθόνη (στην περίπτωση του iOS) και στο dock (στην περίπτωση του macOS) μπορούν να καταλάβουν περίπου το 60% του χώρου στο δίσκο. Εάν είναι απλώς ένας ιστότοπος ή μια εφαρμογή ιστού που επισκέπτεστε περιστασιακά ή έχετε μόνο σελιδοδείκτη, το όριο του ιστότοπου θα είναι πολύ μικρότερο, στο 20% του χώρου στο δίσκο. Μέχρι τώρα, το Safari περιόριζε τις εφαρμογές ιστού σε περίπου 1 GB αποθηκευτικού χώρου και το Safari θα ζητούσε να επιτρέψει περισσότερο χώρο αποθήκευσης σε 200 MB, ανάλογα με τις ανάγκες.

Το νέο όριο βασίζεται στον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει μια συσκευή, επομένως, δυνητικά, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην περιοχή των εκατοντάδων gigabyte, υπό την προϋπόθεση ότι η συσκευή σας έχει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης. Είναι ακριβώς αυτό που επιτρέπουν τα προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome — οι ιστότοποι μπορούν να καταλάβουν έως και το 60% του αποθηκευτικού χώρου, αν και στην περίπτωση του Chrome, αυτό μειώνεται στο 5%. Η εφαρμογή της Apple είναι διαφορετική στο ότι οι ιστότοποι μπορούν να έχουν όλο τον χώρο μόνο εάν είναι συνδεδεμένοι ή στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας. Το όριο δεν ισχύει για αρχεία που λαμβάνονται ή αποθηκεύονται σε εξωτερικό φάκελο.

Αυτές οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν ως μέρος των επερχόμενων ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος στο iOS 17 και στο macOS 14, οι οποίες πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε iPhone, iPad και υπολογιστές Mac αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS