ΑρχικήGamingΤο Netflix κινείται, πολύ διακριτικά, στο cloud gaming

Το Netflix κινείται, πολύ διακριτικά, στο cloud gaming

netflix

Το Netflix ανακοίνωσε μια κίνηση που πολλοί περίμεναν να κάνει η εταιρεία από τότε που άρχισε να μπαίνει στο χώρο του gaming: streaming παιχνιδιών απευθείας στις τηλεοράσεις.

Δείτε επίσης: Netflix: Nέα εφαρμογή Controller για iPhone για τα παιχνίδια τηλεόρασης

Σε μια ανακοίνωση χαμηλών τόνων, ο επικεφαλής gaming του Netflix, Mike Verdu, δήλωσε ότι ξεκίνησε “μια περιορισμένη δοκιμή beta σε έναν μικρό αριθμό μελών στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο”, επιτρέποντάς τους να παίζουν δύο παιχνίδια στις τηλεοράσεις τους. Η υποστήριξη για παιχνίδι σε υπολογιστές μέσω browsers θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Verdu.

Αντί να υποστηρίζει χειριστήρια bluetooth, προς το παρόν η υπηρεσία παιχνιδιών Netflix cloud θα χρησιμοποιεί μια ειδική εφαρμογή χειριστηρίου για smartphone (η οποία είχε ήδη εντοπιστεί στο iOS App Store στα τέλη της περασμένης εβδομάδας). Η εφαρμογή φαίνεται να τοποθετεί στην οθόνη του τηλεφώνου μια απλή, εικονική διάταξη stick-and-button, με ένα μεγάλο, χοντρό κουμπί A που περιβάλλεται από μικρά κουμπιά B, X και Y – μια διάταξη γνωστή από το πολυαγαπημένο αλλά σπάνια μιμούμενο χειριστήριο GameCube της Nintendo. Στους υπολογιστές, θα υποστηρίζεται ο έλεγχος με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Τα παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν στη δοκιμή beta είναι το Oxenfree, το cult αφηγηματικό παιχνίδι περιπέτειας από το Night School Studio, το οποίο εξαγοράστηκε από το Netflix το 2021, και κάτι που ονομάζεται Molehew’s Mining Adventure. Το τελευταίο παιχνίδι είναι ένα απόλυτο μυστήριο – σε αντίθεση με το Oxenfree, δεν αποτελεί μέρος του υπάρχοντος καταλόγου παιχνιδιών που μπορούν να παιχτούν εγγενώς σε smartphones στο πλαίσιο μιας συνδρομής Netflix. Σύμφωνα με τον Verdu, πρόκειται για ένα “arcade παιχνίδι εξόρυξης πολύτιμων λίθων”.

“Στόχος μας ήταν πάντα να έχουμε ένα παιχνίδι για όλους και εργαζόμαστε σκληρά για να συναντήσουμε τα μέλη εκεί που βρίσκονται με μια προσβάσιμη, ομαλή και πανταχού παρούσα υπηρεσία. Σήμερα, κάνουμε το πρώτο βήμα ώστε τα παιχνίδια να μπορούν να παίζονται σε κάθε συσκευή όπου τα μέλη μας απολαμβάνουν το Netflix – τηλεοράσεις, υπολογιστές και κινητά”, δήλωσε ο Verdu.

Netflix Launches Cloud Gaming Beta on TVs

Πρόταση: Το Netflix καθυστερεί την κυκλοφορία έξι ταινιών

“Αυτή η περιορισμένη beta έχει σκοπό να δοκιμάσει την τεχνολογία streaming παιχνιδιών και το controller μας και να βελτιώσει την εμπειρία των μελών μας με την πάροδο του χρόνου”, πρόσθεσε, φροντίζοντας να επισημάνει ότι “είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στο ταξίδι μας στα παιχνίδια”.

Ο διστακτικός χαρακτήρας της ανακοίνωσης έρχεται σε αντίθεση με τη θορυβώδη, αλλά ατυχή ώθηση της Google στο cloud gaming, το Stadia, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και έκλεισε μόλις τρία χρόνια αργότερα. Ενώ πολλοί αναμένουν ότι το cloud gaming θα αποτελέσει βασικό μέρος του μέλλοντος των βιντεοπαιχνιδιών, υπάρχουν πολλά τεχνολογικά και άλλα εμπόδια στην ανάπτυξή του και η αποδοχή των ανταγωνιστικών υπηρεσιών όπως το Xbox Cloud Gaming (το οποίο τεχνικά βρίσκεται ακόμη σε beta) και το GeForce Now της Nvidia ήταν αργή. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιφυλακτικότητα της Netflix να μπει στον ανταγωνισμό για να δημιουργήσει αυτό που συχνά αποκαλείται “Netflix for games” έχει νόημα.

Μια άλλη πρόκληση για το Netflix είναι ότι ο κατάλογος παιχνιδιών του, αν και στην πραγματικότητα είναι αρκετά υψηλής ποιότητας, έχει χτιστεί γύρω από τα παιχνίδια για κινητά μέχρι στιγμής, και πολλές από αυτές τις εμπειρίες δεν θα μεταφερθούν καλά στις οθόνες της τηλεόρασης. Φαίνεται ασφαλές να περιμένουμε ότι η υπηρεσία streaming θα επικεντρωθεί περισσότερο σε τίτλους για τους οποίους υπάρχει ήδη έκδοση για PC, όπως το Into the Breach, και λιγότερο σε πρωτότυπα παιχνίδια για κινητά, όπως το υπέροχο Poinpy.

Παρ’ όλα αυτά, το Netflix φαίνεται να ασχολείται σοβαρά με τις φιλοδοξίες του στον τομέα των παιχνιδιών. Τα τελευταία δύο χρόνια αποκτά και ιδρύει σταθερά στούντιο και δηλώνει ότι έχει 16 παιχνίδια σε εξέλιξη στο εσωτερικό της – συμπεριλαμβανομένου ενός “παιχνιδιού AAA πολλαπλών πλατφορμών και πρωτότυπου IP” με επικεφαλής τον βετεράνο της Bungie και συνδημιουργό των Halo και Destiny Joseph Staten.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε ή να ενημερώσετε το Netflix Household

πηγή πληροφοριών:polygon.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS