ΑρχικήsecurityDonald Trump: Defacement στο site "Patriot Legal Defense Fund"

Donald Trump: Defacement στο site “Patriot Legal Defense Fund”

Ο ιστότοπος Patriot Legal Defense Fund που έχει δημιουργηθεί για την παροχή υποστήριξης στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, φαίνεται να έχει παραβιαστεί από κάποιον hacker, ο οποίος πραγματοποίησε μια επίθεση defacement. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι defaced.

Donald Trump hacked defaced

Το Patriot Legal Defense Fund δημιουργήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του Donald Tump, σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων. Σύμφωνα με το site, στόχος του ταμείου είναι η παροχή βοήθειας για την πληρωμή των νομικών εξόδων των πολιτικών συμμάχων και των στελεχών του Tump. Πολλοί από αυτούς τους συμμάχους και τα στελέχη ασχολούνται με τις συνεχιζόμενες νομικές έρευνες για τον πρώην Πρόεδρο και πλήττονται από δικαστικά έξοδα. Το ταμείο Patriot είχε αναφέρει ότι δεν θα πληρώσει τους νομικούς λογαριασμούς για τον Tump ή την οικογένειά του, αλλά το The Daily Beast επισήμανε πρόσφατα ορισμένα πιθανά ζητήματα δεοντολογίας, που μάλλον αξίζει να εξεταστούν.

Δείτε επίσης: Το Sphynx ransomware της BlackCat ενσωματώνει Impacket, RemCom

Πέρα όμως από τις έρευνες για τον Donald Trump, τώρα προέκυψε και το πρόβλημα της παραβίασης του site Patriot Legal Defense Fund, η οποία φαίνεται να έγινε την Παρασκευή. Μια αρχειοθετημένη έκδοση του ιστότοπου δείχνει ότι πριν από το χακάρισμα, το site απεικόνιζε τη γνωστή φράση του Trump: “Make America Great Again“.Το site καλούσε τους επισκέπτες να βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Donald Trump μέσω με κάποιας (χρηματικής) δωρεάς. Τώρα, όμως, το site λέει το ακριβώς αντίθετο.

Ο χάκερ, πίσω από το defacement του Patriot Legal Defense Fund προσάρτησε στο πάνω μέρος του ιστότοπου “America Is Already Great“, διαγράφοντας με μια κόκκινη γραμμή το όνομα του πρώην Προέδρου. Καλεί, επίσης τους επισκέπτες να μην υποστηρίξουν το ταμείο του Trump. Στο κείμενο που έχει δημοσιεύσει στη σελίδα που βλέπουμε, o hacker αναφέρεται σε “ψέματα” και σε χαρακτήρες και κάνει λόγο για τα διάφορα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Trump. Για παράδειγμα, σε ένα σημείο αναφέρει:

Ο Donald Trump αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα στη Georgia. Είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν ένοχοι, αλλά αν κάποιος συνεχίζει να μπαίνει σε μπελάδες, θα πρέπει να σκεφτούμε τι σημαίνει αυτό για τον χαρακτήρα του. Μπορεί να έχουν άδικο όλοι όσοι του ασκούν ποινικές διώξεις;“.

Δείτε επίσης: Hackers ζητούν $120.000 για πρόσβαση σε μεγάλο οίκο δημοπρασιών

Στο τέλος της σελίδας, ο hacker προτρέπει τους επισκέπτες να υποστηρίξουν με δωρεές άλλες οργανώσεις, όπως την ACLU και άλλες φιλελεύθερες οργανώσεις. Επίσης, στο κάτω μέρος της σελίδας, είχε προστεθεί και ένας σύνδεσμος προς ένα βίντεο του YouTube σχετικά με τα περιστατικά της 6ης Ιανουαρίου.

Defacement Patriot Legal Defense Fund
Donald Trump: Defacement στο site “Patriot Legal Defense Fund”

Τι είναι το defacement;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος “βανδαλισμού” μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Δείτε επίσης: Anonfiles: Κλείνει λόγω συντριπτικής κατάχρησης

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS