ΑρχικήSecurityTesla data breach: Ευθύνονται δύο πρώην υπάλληλοι

Tesla data breach: Ευθύνονται δύο πρώην υπάλληλοι

Η Tesla αναφέρει ότι η παραβίαση δεδομένων (data breach) που επηρέασε 75.000 υπαλλήλους ήταν έργο δύο πρώην υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: Ομάδα ερευνητών κάνει Jailbreak στο σύστημα ψυχαγωγίας της Tesla

Η Tesla, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανήκει στον Elon Musk, ανακοίνωσε σε επιστολή για παραβίαση δεδομένων που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα του Maine, ότι μια έρευνα αποκάλυψε ότι δύο πρώην υπάλληλοι διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία 75.000 ατόμων σε ξένο μέσο ενημέρωσης.

Στην ειδοποίηση αναφέρεται ότι η έρευνα αποκάλυψε ότι δύο πρώην υπάλληλοι της Tesla καταχράστηκαν τις πληροφορίες παραβιάζοντας τις πολιτικές ασφαλείας και προστασίας δεδομένων της Tesla και τις μοιράστηκαν με το μέσο ενημέρωσης, όπως γράφει ο Steven Elentukh, αρμόδιος για την προστασία δεδομένων της Tesla.

Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, στοιχεία απασχόλησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης που ανήκουν σε 75.735 τρέχοντες και πρώην εργαζόμενους.

Δείτε επίσης: Η Tesla αποκτά επίσημα startup ασύρματης φόρτισης

Η Tesla ανέφερε ότι δύο πρώην υπάλληλοί της μοιράστηκαν τα δεδομένα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Η εφημερίδα διαβεβαίωσε τη Tesla ότι δεν θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες και ότι είναι “δεσμευμένη νομικά”, αναφέρει η ειδοποίηση.

Το Handelsblatt ανέφερε τον Μάιο ότι η Tesla είχε πληγεί από μια “μαζική” παραβίαση αποκαλύπτοντας τα πάντα, από προσωπικές πληροφορίες υπαλλήλων έως παράπονα πελατών για τα αυτοκίνητά τους.

Η εκδοτική εταιρεία απέκτησε περισσότερα από 23.000 εσωτερικά έγγραφα, που ονομάζονται “Τα Αρχεία της Tesla”, περιέχοντας 100 gigabytes από εμπιστευτικά δεδομένα. Αυτά περιλάμβαναν προσωπικές πληροφορίες υπαλλήλων, τραπεζικές λεπτομέρειες πελατών, απόρρητες πληροφορίες για την παραγωγή και παράπονα πελατών σχετικά με τις δυνατότητες Πλήρως Αυτόνομης Οδήγησης (FSD) της Tesla.

Δείτε επίσης: Θα έχει ηλιακή οροφή το Tesla Cybertruck;

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης του Musk περιλαμβανόταν επίσης στη διαρροή.

Η Tesla κατέθεσε αγωγές κατά των υπαλλήλων που φέρονται ότι ευθύνονται για τη διαρροή δεδομένων, η οποία οδήγησε στη κατάσχεση των ηλεκτρονικών συσκευών των υπαλλήλων.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά από την αναφορά του Reuters τον Απρίλιο ότι εργαζόμενοι της Tesla μοιράστηκαν ευαίσθητες εικόνες που καταγράφηκαν από τα αυτοκίνητα των πελατών. Αναφέρθηκε ότι μεταξύ του 2019 και του 2022, οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν “απόρρητες” εικόνες και βίντεο που καταγράφηκαν από τις κάμερες των αυτοκινήτων.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS