ΑρχικήinetNvidia GPU: Το κλείδωμα του BIOS έσπασε για πρώτη φορά από το...

Nvidia GPU: Το κλείδωμα του BIOS έσπασε για πρώτη φορά από το 2013

Nvidia

Σας έχει ενοχλήσει ποτέ το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αυξήσετε την τάση στην παλαιότερη GPU GeForce σας; Λοιπόν, τώρα μπορείτε, χωρίς περιορισμούς! Σίγουρα, αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα ασφαλές, και δεν είναι. Αλλά είναι απλώς μια γεύση από το τι είναι δυνατό με μια νέα σειρά εργαλείων modding που αναπτύχθηκαν για τις GPUs της Nvidia – χωρίς την άδεια της εταιρείας, φυσικά. Με αυτά τα νέα εργαλεία, θα μπορείτε να κάνετε σχεδόν ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας στην παλαιότερη κάρτα γραφικών της Nvidia. Μπορείτε ακόμη και να φλασάρετε μια νέα GPU Ada Lovelace με το vBIOS μιας διαφορετικής κάρτας, αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε στην επικίνδυνη ζώνη.

Δείτε επίσης: Συμμαχία της Apple με Pixar και NVIDIA

Σύμφωνα με το TechPowerUp, η Nvidia έβαλε λουκέτο στις GPU της ξεκινώντας από τη σειρά 900, γνωστή και ως Maxwell από το 2014. Περιελάμβανε ένα τσιπ ασφαλείας on-die που έπρεπε να επαληθεύσει το BIOS της GPU για να λειτουργήσει, οπότε αν είχε εγκατασταθεί ανεπίσημο firmware, δεν θα λειτουργούσε. Τώρα δύο ατρόμητοι modders βρήκαν έναν τρόπο να το παρακάμψουν αυτό, επιτρέποντας σχεδόν απεριόριστες τροποποιήσεις σε GPU έως και Turing και vBIOS cross-flashing σε GPU Ada Lovelace. Τα εργαλεία αναπτύχθηκαν από δύο μέλη του φόρουμ ανεξάρτητα, με το ένα μέλος που ονομάζεται Veii να κυκλοφορεί ένα βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται OMGVflash και ένα άλλο εργαλείο που ονομάζεται NVflashk από το Kefinatorforum.

Και τα δύο βοηθητικά προγράμματα σάς επιτρέπουν να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε στις GPU έως και Turing, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης (ή μείωσης) των ορίων τάσης και της αύξησης των ορίων ισχύος. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις προεπιλεγμένες καμπύλες ανεμιστήρων, να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ταχύτητες ανεμιστήρων και πολλά άλλα. Ο συγγραφέας του OMGVflash έχει δημοσιεύσει ένα εκτενές νήμα εδώ σχετικά με το βοηθητικό πρόγραμμα. Το TechPowerUp λέει ότι μπορεί ακόμη και να συνεργαστεί με τον συγγραφέα για να φιλοξενήσει μελλοντικές εκδόσεις του εργαλείου μαζί με τα δημοφιλή βοηθητικά προγράμματα CPU-Z και GPU-Z. Ο συγγραφέας περιλαμβάνει επίσης μια απλή προειδοποίηση που έχει ως εξής: “Μην κάνετε flash ηλίθια πράγματα και παραπονιέστε ότι δεν θα γίνει post”.

Αυτός ο τύπος τροποποίησης προορίζεται μόνο για τους πιο σκληροπυρηνικούς χρήστες που ξέρουν ακριβώς τι κάνουν.

Πρόταση: Nvidia: Παρουσιάζει αθόρυβα την GeForce RTX 4060 Ti 16GB

Οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι από αυτό το εργαλείο θα είναι πιθανότατα οι ιδιοκτήτες των GPU της σειράς RTX 40, οι οποίοι μπορούν τώρα να αναβαθμίσουν την MSRP GPU τους με μια high-end, εργοστασιακή υπερτροφοδοτούμενη GPU για να αποκτήσουν εύκολα τις ρυθμίσεις επιδόσεων αυτής της κάρτας. Αυτό θα ανοίξει επίσης την πόρτα για την εκτέλεση μιας RTX 4090 στα 1,1v, η οποία είναι μια μικρή ώθηση από την προεπιλεγμένη ρύθμιση των 1,07v στις νεότερες GPU. Ωστόσο, η βαθιά προσαρμογή των τάσεων και των ρυθμίσεων δεν είναι διαθέσιμη για τις κάρτες Ada, καθώς μπορείτε να κάνετε μόνο μια απευθείας ανταλλαγή του vBIOS μιας άλλης κάρτας.

Όπως πάντα, η χρήση αυτών των εργαλείων θα ακυρώσει την εγγύησή σας και θα μπορούσε να καταστρέψει την GPU σας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί. Ωστόσο, τα εργαλεία θα σας επιτρέψουν επίσης να εγκαταστήσετε ένα νέο vBIOS σε μια μπλοκαρισμένη GPU, ελπίζοντας ότι θα την αναστήσετε από τους νεκρούς. Το TechPowerUp λέει ότι εξέτασε προσεκτικά κάθε ένα από τα βοηθητικά προγράμματα για ιούς και κακόβουλο λογισμικό και ότι και τα δύο βγήκαν καθαρά, οπότε τουλάχιστον αυτό είναι ένα πράγμα λιγότερο για να ανησυχείτε.

Διαβάστε επίσης: NVIDIA: Ο επόμενος DGX θα αφορά την generative AI

πηγή πληροφοριών:extremetech.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS