ΑρχικήGamingΗ Microsoft παραχωρεί στην Ubisoft τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών της Activision...

Η Microsoft παραχωρεί στην Ubisoft τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών της Activision Blizzard

Η Microsoft προτίθεται να παραχωρήσει στην Ubisoft τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών της Activision Blizzard στην προσπάθειά της να κερδίσει την έγκριση του “UK”. Δήλωσε, ότι η συμφωνία αποτελεί “μια σημαντικά διαφορετική συναλλαγή σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο”.

Microsoft Activision Blizzard

Aναδιαρθρώνει σημαντικά την πρότασή της για τη συγχώνευση με την Activision Blizzard, που περιλαμβάνει την πώληση των δικαιωμάτων για το cloud gaming των παιχνιδιών της Activision Blizzard στην αντίπαλη εταιρεία Ubisoft, αναφέρει σε μια ανάρτηση στο blog της που έγινε χθες. Αυτό θα προκαλέσει προβληματισμό στις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες εμπόδισαν τη συμφωνία εν μέρει, λόγω του δυνητικού κυρίαρχου ρόλου της Microsoft στο cloud gaming – αλλά τίποτα δεν πρόκειται να εγκριθεί πριν τις 18 Οκτωβρίου.

Λόγω της συμφωνίας με τη Ubisoft, η Microsoft πιστεύει, ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard αντιπροσωπεύει μια ουσιαστικά διαφορετική συναλλαγή, σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο από τη συναλλαγή που υπέβαλε η Microsoft για την εξέταση από την CMA το 2022, έγραψε ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith.

Εάν η συγχώνευση πραγματοποιηθεί, η Microsoft θα μεταφέρει τα “δικαιώματα ροής στο cloud για όλα τα υφιστάμενα και νέα παιχνίδια Activision Blizzard για PC και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια στη Ubisoft Entertainment SA, μια κορυφαία παγκόσμια εκδότρια παιχνιδιών. Τα δικαιώματα θα είναι μόνιμα”, πρόσθεσε ο Smith. Αυτό σημαίνει, ότι η Microsoft δεν θα μπορεί να καταστήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard αποκλειστικά για το Xbox Cloud Gaming, ούτε να έχει λόγο στον τρόπο κυκλοφορίας τους σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Θα επιτρέψει επίσης στη Ubisoft, να προσφέρει υπηρεσίες cloud gaming για τα παιχνίδια της Activision Blizzard σε Apple και άλλα μη-Windows συστήματα.

Δείτε ακόμα: Τα franchise της Activision Blizzard που θα ανήκουν στη Microsoft

Όσον αφορά τους όρους της συναλλαγής, “Η Ubisoft θα αποζημιώσει τη Microsoft για τα δικαιώματα ροής στο cloud για τα παιχνίδια της Activision Blizzard μέσω μίας μονομερούς πληρωμής και μέσω ενός μηχανισμού τιμολόγησης χονδρικής βάσει αγοράς, περιλαμβανομένης μιας επιλογής, που υποστηρίζει την τιμολόγηση βάσει της χρήσης,” ανέφερε ο κ. Smith. Στη δική της ανάρτηση στο blog, η Ubisoft υποδήλωσε ότι τα παιχνίδια της Activision Blizzard θα είναι διαθέσιμα σε μια σειρά υπηρεσιών αν η συμφωνία ολοκληρωθεί. “Με μία μόνο συνδρομή στο Ubisoft+ Multi Access, οι παίκτες θα μπορούν σύντομα να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια της Ubisoft και της Activision Blizzard σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών PC, των κονσολών Xbox και της υπηρεσίας Amazon Luna, καθώς και στην πλατφόρμα PlayStation μέσω του Ubisoft+ Classics,” έγραψε ο Daniel O’Connor της Ubisoft.

Το CMA (Competition and Markets Authority) του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση νωρίτερα μέσα στην χρονιά, αναφέροντας ως κύριο πρόβλημα τις ανησυχίες για το μονοπώλιο του cloud gaming. Ωστόσο, μετά την αποτυχία της Επιτροπής Ομοσπονδιακού Εμπορίου (FTC) των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκλείσει τη συγχώνευση, το CMA συμφώνησε να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 29 Αυγούστου. Σύμφωνα με την έως τώρα συζήτηση, και οι δύο πλευρές – η Microsoft και η CMA – πιστεύουν, ότι η ενημέρωση της Microsoft για μια αναδιαρθρωμένη συναλλαγή, μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που έχει επισημάνει η CMA, δήλωσε η CMA τον Ιούλιο.

Microsoft

Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές θα εξετάσουν τώρα την αναδιαρθρωμένη συμφωνία και θα αποφασίσουν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα. “Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά και αντικειμενικά τις λεπτομέρειες της αναδιαρθρωμένης συμφωνίας και την επίδρασή της στον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων τρίτων,” δήλωσε η διευθύντρια εκτελεστικής συμβούλου της CMS, Sarah Cardell. “Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει – οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση για αυτήν τη νέα συμφωνία θα εξασφαλίσει, ότι η αναπτυσσόμενη αγορά του cloud gaming θα συνεχίσει να ωφελείται από έναν ανοιχτό και αποτελεσματικό ανταγωνισμό, που οδηγεί σε καινοτομία και επιλογές.”

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS