ΑρχικήinetΗ Huawei χτίζει μυστικό δίκτυο για chip

Η Huawei χτίζει μυστικό δίκτυο για chip

Η Huawei χτίζει μυστικό δίκτυο για τσιπ, όπως προειδοποιεί εμπορικός όμιλος, με έδρα την Ουάσινγκτον. H Huawei Technologies Co κατασκευάζει μια συλλογή από μυστικές εγκαταστάσεις κατασκευής ημιαγωγών σε όλη την Κίνα για να επιτρέψει στην εταιρεία να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg News.

Huawei Bloomberg News

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε την παραγωγή chip πέρυσι και λαμβάνει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, δήλωσε η Semiconductor Industry Association (Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών), προσθέτοντας ότι η Huawei έχει αποκτήσει τουλάχιστον δύο εργοστάσια και κατασκευάζει άλλα τρία.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είχε προσθέσει τη Huawei στη λίστα ελέγχου εξαγωγών του το 2019 για λόγους ασφαλείας. Η εταιρεία αρνείται, ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

Εάν η Huawei κατασκευάζει εγκαταστάσεις με ονόματα άλλων εταιρειών, όπως λέει η Semiconductor Industry Association (Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών), τότε ενδέχεται να είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να αγοράσει έμμεσα αμερικανικό εξοπλισμό κατασκευής chip, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg.

Η Huawei έχει τεθεί σε blacklist εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιορίζοντας τους περισσότερους προμηθευτές από το να αποστέλλουν αγαθά στην εταιρεία, εκτός εάν τους χορηγηθούν άδειες. Οι αξιωματούχοι συνέχισαν να εντείνουν τους ελέγχους για να αποκόψουν τη δυνατότητα της εταιρείας να αγοράζει ή να σχεδιάζει chip ημιαγωγών, από όπου τροφοδοτούν τα περισσότερα προϊόντα της.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS