ΑρχικήUpdatesΟι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Messenger επεκτείνονται σε περισσότερους χρήστες

Οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Messenger επεκτείνονται σε περισσότερους χρήστες

Οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Messenger επεκτείνονται σε περισσότερους χρήστες πριν από την πλήρη κυκλοφορία αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η Meta επεκτείνει σημαντικά το χαρακτηριστικό κρυπτογράφησης της Messenger, καθώς το εφαρμόζει σε “εκατομμύρια περισσότερες συνομιλίες” από σήμερα, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το πρότυπο κρυπτογράφησης άκρο προς άκρο (E2EE), που εισήλθε πριν έναν χρόνο, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες μέχρι το τέλος του 2023. Η Meta περιέγραψε επίσης τον τρόπο που πραγματοποίησε τη μετάβαση, αποκαλώντας τον ως “απίστευτα πολύπλοκο πάζλ”.

Το σύστημα προστατεύει τις συζητήσεις από παρακολούθηση και παρεμβολή χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία με δημόσιο κλειδί – πράγμα που σημαίνει ότι κανείς, ακόμα και οι εκπρόσωποι του νόμου, δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις συζητήσεις. Παράλληλα, η ιστορία των μηνυμάτων σας θα είναι επίσης κρυπτογραφημένη. Η Meta επικεντρώθηκε αρχικά στο WhatsApp, το οποίο προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση άκρου προς άκρο, αλλά μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας και στο Messenger.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν ήταν εύκολη. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, “Ήταν σαφές από την αρχή ότι η μετάβαση των υπηρεσιών μας σε E2EE θα ήταν ένα απίστευτα πολύπλοκο και δύσκολο παζλ τεχνικής μηχανικής. Χρειαζόμασταν όχι μόνο να μεταβούμε σε μια νέα αρχιτεκτονική server, αλλά και να ξαναγράψουμε τον κώδικά μας, έτσι ώστε να λειτουργεί σε πολλές διαφορετικές συσκευές, αντί για μόνο τον server.”

Αναφέροντας ένα παράδειγμα ενός rich preview από το YouTube, η Meta ανέφερε ότι οι διακομιστές της ανακτούν προς το παρόν τα δεδομένα του URL και στη συνέχεια εμφανίζουν την προεπισκόπηση του βίντεο σε μια συνομιλία Messenger. Ωστόσο, με το E2EE, η ίδια η εφαρμογή επισκέπτεται το κοινόχρηστο URL, τραβάει τις σχετικές πληροφορίες εικόνας και κειμένου και στη συνέχεια το στέλνει. Αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία με ένα άγγιγμα, αλλά σημαίνει ότι οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν ένα πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά με το απόρρητο της κρυπτογράφησης.

Η Meta δήλωσε ότι δοκιμάζει επίσης την ανάκτηση σε συσκευή για κρυπτογραφημένες συνομιλίες, απαιτώντας από τους χρήστες να ρυθμίσουν έναν κωδικό PIN ή να δημιουργήσουν έναν κωδικό. Επίσης, δοκιμάζει την επιλογή να αποθηκεύει τις συνομιλίες σε υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud όπως το iCloud. Παράλληλα, η Meta θα ολοκληρώσει την τριπλή προστασία E2EE ενεργοποιώντας την και για τα Instagram DMs έως το τέλος του 2023.

Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με υπηρεσίες όπως το Signal, φέρνοντας την κρυπτογράφηση end-to-end πλήρως στο επίκεντρο. Πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις από χώρες όπως η Ισπανία, που υποστηρίζει την απαγόρευση της κρυπτογράφησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποτίθεται για να σταματήσει τη διάδοση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) και άλλων ποινικών δραστηριοτήτων.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS