ΑρχικήinetΗ Starlink του Elon Musk μπορεί να προσφέρει σύντομα δορυφορικό Διαδίκτυο στην...

Η Starlink του Elon Musk μπορεί να προσφέρει σύντομα δορυφορικό Διαδίκτυο στην Ινδία

Η Starlink του Elon Musk ίσως σύντομα προσφέρει δορυφορικό internet στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορά.

Δείτε επίσης: Starlink: Οι δορυφόροι εκπέμπουν ακτινοβολία λένε οι επιστήμονες

Δείτε επίσης: Η SpaceX εκτοξεύει νέα παρτίδα δορυφόρων Starlink

Τα νέα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου Starlink του Elon Musk, ενδέχεται να προσφέρεται σύντομα στην Ινδία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών (DoT) έχει προγραμματισμένη συνάντηση για τις 20 Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί η χορήγηση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας στην Starlink εντός της χώρας. Με τις υπηρεσίες που είναι ήδη διαθέσιμες σε 32 χώρες παγκοσμίως, η πιθανή είσοδος της Starlink στην ινδική αγορά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική εξέλιξη.

Πέρυσι, η Starlink ξεκίνησε τη διαδικασία εξασφάλισης μιας άδειας Global Mobile Personal Communication by Satellite (GMPCS) από το DoT. Το 2021, η εταιρεία εισήγαγε κανάλια προκράτησης για ενδιαφερόμενους πελάτες στην Ινδία. Ωστόσο, η κυβέρνηση παρενέβη, απαιτώντας από τη Starlink να υποβάλει αίτηση για άδεια λειτουργίας. Παρόλο που ο επίσημος ιστότοπος της Starlink εξακολουθεί να δηλώνει ότι αναμένει “ρυθμιστική έγκριση”, αυτή η κίνηση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ινδίας να ρυθμίζει τις υπηρεσίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο.

Η Starlink δεν είναι ο μόνος παίκτης που στοχεύει να παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού internet στην Ινδία. Οι δύο κυρίαρχες ινδικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, Airtel και Jio, είναι επίσης στον αγώνα. Η OneWeb, που υποστηρίζεται από την Airtel, και η Jio Space Technology, η δορυφορική εταιρεία της Jio, έχουν επίσης υποβάλει αιτήσεις για άδειες GMPCS. Μετά την έγκριση της άδειας, αυτές οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίσουν την κατανομή φάσματος δορυφόρου από το DoT.

Πηγή πληροφοριών: in.mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS