ΑρχικήinetΤο Samsung Galaxy S24 εξοπλίζεται με το αναβαθμισμένο Snapdragon 8 Gen 3

Το Samsung Galaxy S24 εξοπλίζεται με το αναβαθμισμένο Snapdragon 8 Gen 3

Σύμφωνα με φήμες, η Samsung σχεδιάζει μια διαφορετική στρατηγική chip για τις συσκευές Galaxy S της. Ποιά τηλέφωνα όμως θα μπορούν να το υποστηρίξουν;

Στα τέλη Ιουλίου, το Samsung Galaxy S24 Plus εμφανίστηκε στο Geekbench και απέκτησε εντυπωσιακό σκορ. Αποκτά σκορ μονού πυρήνα 2.233 καθώς και πολλαπλών πυρήνων 6.661, καθιστώντας την ταχύτερη σχεδόν από οποιαδήποτε συσκευή Android εκεί έξω.

Το chipset υποτίθεται, ότι είναι το επερχόμενο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, αλλά δεδομένου ότι η Samsung διαθέτει τη δική της έκδοση «For Galaxy» για την τρέχουσα γενιά, το ερώτημα είναι, αν πρόκειται για άλλη μια εξελιγμένη αποκλειστική έκδοση του Galaxy.

Ένα άλλο smartphone Android με την ονομασία Nubia NX769J – πιθανότατα το επερχόμενο RedMagic 9 – εμφανίστηκε στο Geekbench με την ίδια “pineapple” μητρική πλακέτα και “walt” διαχειριστή, όπως και η καταχώρηση του S24 Plus. Ωστόσο αυτό έχει χαμηλότερες βαθμολογίες.

Με βαθμολογία 1.596 στο “single core” test και 5.977 στο”multi-core”, δείχνει, πως ο επεξεργαστής αυτής της συσκευής είναι πολύ πιο αδύναμος από αυτό του S24 Plus. Και ενώ αυτό είναι απίθανο να το παρατηρήσετε στη day-to-day χρήση, η Samsung διαπραγματεύτηκε για άλλη μια φορά ένα βελτιωμένο «For Galaxy» chipset, δίνοντας σε όποιον αναζητά το καλύτερο smartphone, ένα λόγο να λάβει υπόψη του το S24.

Δείτε περισσότερα: Microsoft Excel: Θα σας επιτρέψει να εκτελείτε Python scripts ως formulas

Ωστόσο, δεν θα προσφέρει αυτό το προνόμιο κάθε συσκευή Samsung Galaxy S24.

Σύμφωνα με τον Tech_Reve – έναν leaker που έχει προβλέψει αρκετές φορές σωστά – η Samsung σκέφτεται να διατηρήσει τα chips Snapdragon για τα μοντέλα Galaxy S24 Ultra και Plus, αφήνοντας το βασικό S24 με τα δικά του chips Eyxnos. Μια εξήγηση είναι η βελτιωμένη απόδοση στα 4nm, επιτρέποντας στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει περισσότερα chips Exynos.

Η Samsung έχει διαχωρίσει τα chipsets που χρησιμοποιεί ανά περιοχή και όχι ανά συσκευή, με τις ΗΠΑ να λαμβάνουν το Qualcomm και τον υπόλοιπο κόσμο να λαμβάνει το Exynos.

Αυτό είναι κάτι που εξετάζεται ακόμα αυτή τη φορά και σύμφωνα με τον Tech_Reve, φαίνεται πιο πιθανό. Επισημαίνεται επίσης, ότι η εισαγωγή του δικού του επεξεργαστή Exynos σε ένα φθηνότερο μοντέλο, θα σήμαινε, ότι πρόκειται για ένα ασθενές προϊόν, κάτι που δεν θα ήταν θετικό για τη Samsung.

Snapdragon Gen 3

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θετικά στοιχεία. Χρησιμοποιώντας το chipset Exynos στο τυπικό S24 με Qualcomm για τις πιο ακριβές μονάδες, θα δινόταν στους αγοραστές όλου του κόσμου μια πραγματική επιλογή και θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει το κόστος του βασικού μοντέλου για όλους.

Απέχουμε αρκετά από το να μάθουμε, ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Samsung. Ιστορικά, το Galaxy S έφτανε τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο – αν και υπάρχει η πιθανότητα να είναι λίγο πιο νωρίς αυτήν τη γενιά, με τη Qualcomm να φαίνεται να προγραμματίζει την ετήσια σύνοδο κορυφής για τον Οκτώβριο.

Πηγή: tomsguide.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS