ΑρχικήSecurityΠολωνία: Έρευνα για hacking επίθεση στους σιδηροδρόμους της χώρας

Πολωνία: Έρευνα για hacking επίθεση στους σιδηροδρόμους της χώρας

Οι πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ξεκινήσει έρευνα για μια hacking επίθεση στους σιδηροδρόμους της χώρας, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Πολωνία σιδηρόδρομοι hacking

Το Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου (PAP) ανέφερε ότι οι hackers εισέβαλαν στις σιδηροδρομικές συχνότητες για να διακόψουν την κυκλοφορία των τρένων στα βορειοδυτικά της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Δείτε επίσης: Η συμμορία ransomware Rhysida ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην Prospect Medical Holdings

Λέγεται ότι ακούστηκε και μια ηχογράφηση του εθνικού ύμνου της Ρωσίας και μια ομιλία του προέδρου Vladimir Putin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολωνία αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς κόμβους για τη μεταφορά όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία. Επομένως, η hacking επίθεση στους σιδηροδρόμους της χώρας δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Το περιστατικό του Σαββάτου συνέβη όταν hackers μετέδωσαν ένα σήμα που προκάλεσε έκτακτη διακοπή των δρομολογίων των τρένων κοντά στην πόλη Szczecin. Περίπου 20 τρένα ακινητοποιήθηκαν, αλλά τα δρομολόγια φαίνεται να αποκαταστάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Δείτε επίσης: Νέα μελέτη ρίχνει φως στο Adhubllka Ransomware Network

Ο Stanislaw Zaryn, ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας, δήλωσε ότι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Πολωνίας ABW διερευνά το περιστατικό. “Προς το παρόν δεν αποκλείουμε τίποτα“, είπε στο PAP.

Γνωρίζουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες γίνονται προσπάθειες αποσταθεροποίησης του πολωνικού κράτους“, πρόσθεσε ο κ. Zaryn. “Τέτοιες προσπάθειες έχουν γίνει από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε συνδυασμό με τη Λευκορωσία“.

Άλλες αντίστοιχες επιθέσεις έχουν κάνει ορισμένες δυτικές χώρες να ζητήσουν αυξημένες προφυλάξεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση στην Ουκρανία. Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι η Ρωσία πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία και σε δυτικές χώρες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τα hacking εργαλεία της αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα.

Δείτε επίσης: Ransomware: Οι hackers μειώνουν τον χρόνο που περνούν στα παραβιασμένα συστήματα

Από τη μεριά της, η Ρωσία είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει τέτοιους ισχυρισμούς ως “ρωσοφοβικούς“.

Η κυβερνοεπίθεση αυτή μπορεί να θεωρηθεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία των κρίσιμων υποδομών της Πολωνίας. Καταδεικνύει την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και αντίδρασης σε επιθέσεις κυβερνοχώρου. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: www.bbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS