ΑρχικήUpdatesΣύντομα η Microsoft θα ξεφορτωθεί μια σειρά χαρακτηριστικών από τον Edge

Σύντομα η Microsoft θα ξεφορτωθεί μια σειρά χαρακτηριστικών από τον Edge

Σύντομα η Microsoft θα ξεφορτωθεί μια σειρά χαρακτηριστικών από τον Edge.

Ο Microsoft Edge δεν είναι ο πιο δημοφιλής περιηγητής σε όρους αγοραστικού μεριδίου, αλλά σίγουρα είναι ικανός. Η Microsoft προσθέτει τακτικά νέες δυνατότητες στον περιηγητή τόσο για ανάπτυξη όσο και για καταναλωτές προκειμένου να κερδίσει περαιτέρω έδαφος σε μια συνεχή μάχη ενάντια στον Google Chrome. Οι εκδόσεις Stable Channel είναι διαθέσιμες μηνιαίως, αλλά οι δοκιμαστικές εκδόσεις Insider δίνουν μερικές ενδείξεις για αυτό που μπορούμε να περιμένουμε. Τώρα, η πιο πρόσφατη έκδοση Edge Beta έχει αποκαλύψει ότι η Microsoft καταργεί ορισμένες δυνατότητες στον περιηγητή της.

Δείτε επίσης: Η Microsoft παραχωρεί στην Ubisoft τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών της Activision Blizzard

Όπως παρατηρεί η Neowin, οι σημειώσεις κυκλοφορίας για το Edge Beta 117 που έγινε διαθέσιμο μόλις πριν από μερικές μέρες αναφέρουν ότι η Microsoft καταργεί τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Math Solver
  • Picture Dictionary
  • Citations
  • Grammar Tools
  • Kids Mode

Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τον λόγο κάθε κατάργησης, έχει τονίσει ότι αυτή η κίνηση θα βελτιώσει την εμπειρία των τελικών χρηστών και θα απλοποιήσει ορισμένα περίπλοκα μενού. Ως εκ τούτου, αυτά τα εργαλεία αποσύρονται στην έκδοση Edge 117, η οποία αναμένεται την εβδομάδα της 14ης Σεπτεμβρίου 2023. Αναμένετε ότι οι προαναφερθείσες λειτουργίες θα αφαιρεθούν εντελώς σε μελλοντικές εκδόσεις.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Θα σας επιτρέψει να εκτελείτε Python scripts ως formulas

Ωστόσο, η Microsoft εισάγει και μερικές νέες δυνατότητες για το Edge. Για αρχή, το Smart Find θα ενισχύσει τις δυνατότητες αναζήτησης φράσεων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμα κι αν κάνετε λάθος ορθογραφία ή αν βρει κάτι παρόμοιο σημασιολογικά. Μια άλλη δυνατότητα είναι το “E-tree in Wallet”, που επιτρέπει στους χρήστες να καλλιεργήσουν έναν ψηφιακό δέντρο μέσω ενός “εικονικού σπόρου” σε ένα πορτοφόλι. Όταν το δέντρο μεγαλώσει, θα φυτευθεί ένα πραγματικό δέντρο mangrove για λογαριασμό σας. Παρά την έλλειψη αναλυτικών πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξης αυτού του εικονικού δέντρου, απαιτείται η σύνδεση στο Edge μέσω του λογαριασμού σας στη Microsoft για να το αξιοποιήσετε. Τέλος, ο Microsoft Edge για Business θα περιλαμβάνει κάποιες βελτιώσεις στη μορφή καλύτερης αυτόματης μετάβασης ανάμεσα στην προσωπική περιήγηση και την επαγγελματική περιήγηση για πελάτες επιχειρήσεων με κατάλληλη σύνδεση.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η ομάδα Flax Typhoon χρησιμοποιεί LOLBins για να αποφύγει την ανίχνευση

Μπορείτε να ελέγξετε όλες τις προαναφερθείσες αλλαγές κατεβάζοντας το Edge 117 Beta από εδώ ή να περιμένετε για τη σταθερή έκδοση που αναμένεται σε λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS