ΑρχικήinetSony a7cR: Μικρή αλλά με πλήρεις δυνατότητες

Sony a7cR: Μικρή αλλά με πλήρεις δυνατότητες

Sony a7cR

Χτες, η Sony ανακοίνωσε τρία νέα προϊόντα: Η Sony a7CII, η 16-35mm F2.8 GM II και τέλος, η Sony a7cR. Ας μιλήσουμε για την a7cR.

Δείτε επίσης: Η Sony αγοράζει τον κατασκευαστή gaming ακουστικών, Audeze

Η a7cR φωτογραφική μηχανή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια Sony a7rV σε ένα μικρότερο, ελαφρύτερο και λιγότερο ακριβό πακέτο. Διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα και τον ίδιο επεξεργαστή και εξακολουθεί να διαθέτει έναν αποκλειστικό επεξεργαστή AI. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πρόσβαση σε όλη την τρελά καλή παρακολούθηση αυτόματης εστίασης που υπάρχει σε όλες τις τελευταίες φωτογραφικές μηχανές της Sony από την κυκλοφορία της a7r5. Αλλά, επειδή αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι νεότερη, έχετε επίσης πρόσβαση σε ορισμένα πράγματα που δεν ήταν διαθέσιμα στην a7R5. Πράγματα όπως το αυτόματο framing βάσει AI και η καλύτερη ενεργή σταθεροποίηση για βίντεο. Όμως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπορείτε να αποκτήσετε μια μικρότερη, ελαφρύτερη και φθηνότερη φωτογραφική μηχανή που ουσιαστικά έχει περισσότερες λειτουργίες. Έτσι, αν σας αρέσει η ανάλυση της a7r5, αλλά θέλετε τις καλύτερες λειτουργίες βίντεο, αυτή μπορεί να είναι στην πραγματικότητα μια καλύτερη αγορά για εσάς. 

Αλλά εκεί που η σύγκριση αρχίζει να αποκλίνει είναι προφανώς ότι με μια λιγότερο ακριβή φωτογραφική μηχανή, θα πρέπει να περιμένετε να χάσετε κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι, ενώ αυτή η φωτογραφική μηχανή διαθέτει τα ίδια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά τύπου λογισμικού, έχει με τη σειρά της κάποια φυσικά χαρακτηριστικά χαμηλότερης ποιότητας. Για παράδειγμα, η αναδιπλούμενη οθόνη LCD και το EVF είναι χαμηλότερου επιπέδου από ό,τι μπορεί να βρείτε σε ορισμένες από τις φωτογραφικές μηχανές υψηλότερου επιπέδου. Αλλά στην πραγματική χρήση, αυτό δεν ενοχλεί πραγματικά. Είναι καλύτερη η μεγαλύτερη ανάλυση; Σίγουρα. Αλλά αφού τραβήξετε φωτογραφίες για λίγο, συνηθίζετε αυτό που βλέπετε και δεν επηρεάζει πραγματικά την εμπειρία λήψης. Αν όμως αυτή τη στιγμή τραβάτε φωτογραφίες με μια φωτογραφική μηχανή που διαθέτει προσφορές υψηλότερης ανάλυσης, μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο για να συνηθίσετε.

Μιλώντας για την οθόνη LCD, η Sony αποφάσισε επίσης να δώσει σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή μόνο μια αναδιπλούμενη οθόνη LCD αντί για τη συνδυασμένη αναδιπλούμενη και ανακλινόμενη οθόνη LCD που υπάρχει στην a7R5. Η Sony διαθέτει αυτή την καταπληκτική συνδυαστική οθόνη που δίνει στους χρήστες το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, αλλά μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει αποφασίσει να διαθέτει αυτή την καταπληκτική ρύθμιση οθόνης μονάχα σε μία μόνο φωτογραφική μηχανή. Και ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ευχαρίστως θα πλήρωναν λίγα χρήματα παραπάνω για να έχουν έναν καλύτερο μηχανισμό οθόνης, οπότε δεν είμαστε σίγουροι γιατί οι τελευταίες φωτογραφικές μηχανές έχουν αποκλείσει τη λειτουργία αυτή.

Από εδώ και πέρα, άλλα δύο πράγματα που χάνετε σε σύγκριση με την a7R5 είναι ότι αυτή η φωτογραφική μηχανή δεν θα τραβήξει βίντεο σε 8k και έχει μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/4000 του δευτερολέπτου καθώς και μέγιστη ταχύτητα 8fps. Και ενώ δεν έχουμε επίσημη απάντηση από τη Sony ως προς το γιατί, υποθέτουμε ότι αυτή η φωτογραφική μηχανή έχει διαφορετικό μηχανισμό κλείστρου προκειμένου να χωρέσει στο μικρότερο σε μέγεθος σώμα και αυτός ο διαφορετικός μηχανισμός θα επιτρέπει μόνο την ταχύτητα κλείστρου 1/4000 του δευτερολέπτου στα 8fps σε σύγκριση με την ταχύτητα κλείστρου 1/8000 του δευτερολέπτου και τα 10fps που υπάρχουν στην a7r5. Και όσον αφορά το βίντεο 8k, προφανώς γνωρίζουμε ότι το ζεύγος αισθητήρα και επεξεργαστή μπορεί να χειριστεί τη δυνατότητα, αλλά υποθέτουμε ότι το μικρότερο σώμα δεν επιτρέπει την απαιτούμενη αποβολή θερμότητας που απαιτείται για να είναι η λειτουργία αυτή έστω και αξιοποιήσιμη.

Sony a7cR

Πρόταση: Microsoft και Sony υπέγραψαν συμφωνία που λέει ότι το Call of Duty παραμένει στο PlayStation

Τέλος, το μεγάλο χαρακτηριστικό που λείπει για εμάς, και ξέρουμε ότι λείπει και για τους περισσότερους επαγγελματίες, είναι ότι αυτή η φωτογραφική μηχανή διαθέτει μόνο μία υποδοχή κάρτας. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο μέγεθος ή θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η Sony απλά δεν θέλει η φωτογραφική μηχανή να ανταγωνιστεί την a7R5 στην επαγγελματική αγορά. Κάτι που είναι λογικό, αν βρισκόμασταν στην αγορά για μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή υψηλής ανάλυσης αυτή τη στιγμή, η εύκολη επιλογή για εμάς θα ήταν η a7cR. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου και, στη συνέχεια, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που λείπουν δεν σημαίνουν πολλά για εμάς. Αλλά η μοναδική υποδοχή κάρτας θα μας προκαλούσε δισταγμό.

Τώρα, ένα άλλο πράγμα για το οποίο θέλουμε να μιλήσουμε είναι το μέγεθος. Ξέρουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θα αγαπήσουν το πόσο μικρό είναι. Αλλά για εμάς, το λατρεύουμε απόλυτα. Σε συνδυασμό με το Sony 24mm GM, μπορείτε να μεταφέρετε αυτή τη φωτογραφική μηχανή παντού για να τραβήξετε πλάνα, το μικρότερο μέγεθος την κάνει σίγουρα πιο ευχάριστη για να την παίρνετε μαζί σας παντού. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε γενικά μικρότερους φακούς prime, τότε πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε πραγματικά το συμπαγές μέγεθος.

Sony a7cR

Αλλά εκεί που η φωτογραφική μηχανή έμοιαζε λίγο μικρή, ήταν όταν συνδυάζεται με μια μεγαλύτερη και βαρύτερη διάταξη φακών. Ευτυχώς, η Sony περιλαμβάνει την επιπλέον λαβή με την αγορά της a7cR. Έτσι, δεν είναι ένα αξεσουάρ που πρέπει να αποφασίσετε να αγοράσετε ή όχι. Απλώς το αποκτάτε και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν χρειαστεί. Η λαβή διπλώνει επίσης άνετα, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε μπαταρίες ενώ τη χρησιμοποιείτε χωρίς να χρειάζεται να τη βγάλετε, και η λαβή δεν προσθέτει επίσης σημαντικό βάρος στο setup. Αν και κάποιοι μπορεί να μην είναι μεγάλοι θαυμαστές της εμφάνισής του, λειτουργικά είναι πολύ καλό.

Διαβάστε επίσης: Sony: Επενδύει 2 δισ. για Ε&Α της “εκτεταμένης πραγματικότητας”

πηγή πληροφοριών:fstoppers.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS