ΑρχικήsecurityParamount Global: Ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Paramount Global: Ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων

Η γνωστή αμερικανική εταιρεία ψυχαγωγίας Paramount Global ανακοίνωσε ότι έχει πέσει θύμα παραβίασης δεδομένων, μετά την εισβολή κάποιων hackers στα συστήματά της. Οι εισβολείς φαίνεται πως κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.

Paramount Global παραβίαση δεδομένων

Η Paramount έστειλε επιστολές στα άτομα που επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων, όπου τους ενημέρωνε για το περιστατικό και ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση στα συστήματα από το Μάιο έως τον Ιούνιο του 2023.

Δείτε επίσης: PurFoods / Mom’s Meals: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,2 εκατομμύρια άτομα

Βάσει της έρευνάς μας, τα εκτεθειμένα προσωπικά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησής σας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο αριθμό ταυτοποίησης που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση (όπως αριθμός άδειας οδήγησης ή αριθμός διαβατηρίου) και πληροφορίες που σχετίζονται με τη σχέση σας με την Paramount“, είπε η εταιρεία.

Μετά την ανακάλυψη του περιστατικού, η εταιρεία προχώρησε σε ενέργειες για την ασφάλεια των επηρεαζόμενων συστημάτων και ξεκίνησε μια έρευνα για να διερευνήσει την έκταση και το εύρος της παραβίασης.

Η Paramount προσέλαβε έναν ειδικό στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να συνδράμει στη διερεύνηση της επίθεσης, ενώ συνεργάζεται και με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Δείτε επίσης: Kroll: Ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων (ξεκίνησε από SIM swapping)

Επιπλέον, αναφέρεται ότι γίνονται αναβαθμίσεις στα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η μη επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Η παραβίαση δεδομένων επηρέασε λιγότερα από 100 άτομα

Σύμφωνα με δήλωση της Paramount στο BleepingComputer, η εταιρεία έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος είχε πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία από τα συστήματά της. Ωστόσο, αναφέρει ότι από την παραβίαση δεδομένων επηρεάστηκαν λιγότερα από 100 άτομα, τα οποία έχουν ειδοποιηθεί για το περιστατικό, όπως και οι αρμόδιες αρχές.

Η Paramount δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν τα άτομα που επηρεάζονται είναι υπάλληλοι ή πελάτες (π.χ. συνδρομητές Paramount+).

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το hack και την παραβίαση δεδομένων, αλλά σύμφωνα με το BleepingComputer δεν πρόκειται για επίθεση ransomware, ούτε σχετίζεται με το πρόσφατο κύμα επιθέσεων MoveIT της συμμορίας Clop.

Δείτε επίσης: Discord: Ενημερώνει χρήστες που επηρεάστηκαν από προηγούμενη παραβίαση δεδομένων

Η Paramount είναι μια κορυφαία εταιρεία ψυχαγωγίας και streaming της οποίας το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μια μακρά λίστα network, studio και streaming brands όπως CBS, Showtime Networks, Paramount Pictures, Nickelodeon, MTV, Comedy Central και Paramount+. Διαθέτει πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια συνδρομητές στις υπηρεσίες της, σε περισσότερες από 180 χώρες.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει μια τόσο μεγάλη εταιρεία είναι σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς σύμφωνα με την Paramount Global, έχουν επηρεαστεί λιγότερα από 100 άτομα, αλλά ένα τέτοιο περιστατικό είναι αρνητικό για τη φήμη της εταιρείας. Επιπλέον, η παραβίαση αυτή δείχνει ότι καμιά εταιρεία, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν είναι άτρωτη. Οι hackers βρίσκουν πάντα τρόπους να διεισδύσουν στα συστήματα, γι’ αυτό πρέπει να δίνεται μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS