ΑρχικήinetΗ νέα 33 Stradale της Alfa Romeo από κοντά σε νέα βίντεο

Η νέα 33 Stradale της Alfa Romeo από κοντά σε νέα βίντεο

33 Stradale της Alfa Romeo

Νωρίτερα, η Alfa Romeo αποκάλυψε τη νέα 33 Stradale, ένα εξαιρετικά περιορισμένο supercar, κατασκευασμένο από προπονητή, σχεδιασμένο για να ανακαλέσει τη θρυλική ιστορία της ιστορικής μάρκας. Μια όμορφη ιταλική δύναμη, το αυτοκίνητο μπορεί τώρα να προβληθεί από πολλές γωνίες χάρη σε μια σειρά από νέα βίντεο.

Δείτε επίσης: Το Dodge Charger SRT Daytona EV θα έχει αδελφό με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

Στο ένα, η Alfa Romeo εκθέτει την αφήγηση γύρω από το αυτοκίνητο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το αγωνιστικό Tipo 33 που έγινε θρύλος στο Mille Miglia, και το αυτοκίνητο δρόμου που εξελίχθηκε από αυτό, το πανέμορφο 33 Stradale που σχεδίασε ο Franco Scaglione.

Στο βίντεο, η Alfa Romeo αφηγείται την ιστορία της δόξας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κάνοντας αναφορά σε διάφορες ιστορίες, όπως ο τίτλος του Nino Farina στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA το 1950 ή η περίφημη νίκη της Giulietta απέναντι σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας της εποχής της. Πλαισιωμένες ως επιτεύγματα που θεωρήθηκαν αδύνατα στην εποχή τους, η Alfa Romeo υποδηλώνει ότι η ανασύσταση του πνεύματος της θρυλικής 33 Stradale θα έπρεπε να είναι αδύνατη.

Είτε συμφωνείτε με την υψηλή ρητορική της αυτοκινητοβιομηχανίας είτε όχι, το αυτοκίνητο που δημιούργησε είναι συναρπαστικό. Με κινητήρα είτε έναν V6 twin-turbo 620 ίππων (462 kW/629 PS) είτε ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 750 ίππων (559 kW/760 PS), το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 333 km/h (206 mph) και θα μπορεί να φτάσει τα 100 km/h (62 mph) σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Πρόταση: Η Porsche κάνει το ντεμπούτο της 2024 Cayenne Turbo E-Hybrid

Το βασικό σχήμα, το οποίο μπορείτε να δείτε λεπτομερώς στο δεύτερο βίντεο, σχεδιάστηκε από την Alfa Romeo Centro Stile, η οποία εμπνεύστηκε από την 33 Stradale του 1967.

“Με τη νέα 33 Stradale, θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να ανταποκρίνεται στο παρελθόν μας, να υπηρετεί τη μάρκα και να κάνει περήφανους τους φίλους της Alfisti”, δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. “Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο χάρη στην τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά και το πάθος της ομάδας μας, με την υποστήριξη της διοίκησης που έχει τη σαφή φιλοδοξία να συμβάλει στη συγγραφή κεφαλαίων στο μέλλον της εταιρείας, με απόλυτο σεβασμό στη μοναδική ιστορία της”.

Αν και η Alfa Romeo δεν το λέει, η 33 Stradale φαίνεται να μοιράζεται τα περισσότερα από τα βασικά της στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των κινητήριων μονάδων) με τη Maserati MC20. Ωστόσο, με το αμάξωμα από την Carrozzeria Touring Superleggera, οι αγοραστές της 33 είχαν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν σχεδόν τα πάντα, μέχρι και το μέγεθος των αεραγωγών, για να φτιάξουν το τέλειο, μοναδικό αυτοκίνητό τους.

Αυτή η εστίαση στο αμάξωμα θα είναι ένα θέμα που κινείται προς τα εμπρός, καθώς ο Imparato λέει ότι αυτό είναι το πρώτο “fuoriserie” (custom-built) αυτοκίνητο της Alfa Romeo από το 1969 και υπόσχεται ότι δεν θα είναι το τελευταίο.

Διαβάστε επίσης: Ford Mustang GTD 2025: Είναι ένα καθαρόαιμο των 300.000 δολαρίων

πηγή πληροφοριών:carscoops.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS