ΑρχικήBusinessΗ Meta απαιτεί από τους υπαλλήλους επιστροφή στο γραφείο!

Η Meta απαιτεί από τους υπαλλήλους επιστροφή στο γραφείο!

Η Meta απαιτεί από τους υπαλλήλους της Three-Day office return, που σημαίνει, ότι τρεις ημέρες την εβδομάδα, θα πρέπει να εργάζονται δια ζώσης στα γραφεία τους.

Meta Three-Days Office return

Η πανδημία COVID-19 ήταν ο λόγος που όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο εφάρμοσαν γρήγορα μία πολιτική εξ αποστάσεως εργασία, για να διασφαλίσουν την προστασία των εργαζομένων. Καθώς η κατάσταση αυτή έχει κάπως σταθεροποιηθεί, ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων επανεξετάζει το ενδεχόμενο εργασίας από το σπίτι. Ζητούν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Χάκερ: Ο Lukashenko δεν έκανε τεστ PCR COVID-19 πριν συναντηθεί με τον Putin

Ενώ ο CEO της Amazon, Andy Jassy, υποστηρίζει, ότι η φυσική παρουσία των υπαλλήλων στο γραφείο ενισχύει τη εκμάθηση και την κουλτούρα της εταιρείας, ο CEO της Google, Sundar Pichai, υποστηρίζει από την άλλη, ότι ένα hybrid μοντέλο, με τρεις ημέρες στο γραφείο και δύο ημέρες από απόσταση, αποτελεί μια ευεργετική ισορροπία για τους υπαλλήλους.

Σε φετινές του δηλώσεις, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, υποστήριξε, ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται δια ζώσης, τείνουν να είναι πιο αποδοτικοί σε σύγκριση με αυτούς που εργάζονται remotely (από το σπίτι). Τον Ιούνιο, η εταιρεία άρχισε να ενημερώνει το προσωπικό της, ότι θα εφαρμόσει σύντομα μια “Return to Office” (RTO) εντολή επιστροφής στο γραφείο. Από την περασμένη Τρίτη, η εντολή αυτή τέθηκε σε εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Linda Yaccarino: Η νέα CEO του Twitter δηλώνει ενθουσιασμένη με τη νέα της θέση

Ένας εκπρόσωπος της Meta υπογράμμισε την πεποίθηση της εταιρείας στην ανεκτίμητη σημασία της κατανεμημένης εργασίας στο μέλλον, ειδικά με την πρόοδο της τεχνολογίας. Η Meta εκφράζει τη δέσμευση της να δημιουργήσει μια ισχυρή και εμπλουτισμένη εμπειρία για τους υπαλλήλους που επιλέγουν να εργαστούν στο γραφείο.

Τον προηγούμενο μήνα, η Meta τράβηξε την προσοχή με την αποφασιστική της στάση όσον αφορά την απαίτηση επιστροφής στο γραφείο. Οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν για αυτή την απαίτηση μέσω ενός email από το HR, το οποίο ξεκαθάριζε, πως η μη συμμόρφωση με αυτή την απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση.

Δείτε επίσης: Google και Meta τείνουν να πληρώνουν καλύτερα τους software μηχανικούς τους

Meta Three-Days Office return

Σημειώνεται, ότι το Three-Day office Return δεν ισχύει για τους υπαλλήλους που είχαν προηγουμένως λάβει άδεια για απομακρυσμένη εργασία πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: in.mashable.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS