ΑρχικήinetΤο iMessage απαλλάσσεται από τη νομοθεσία της ΕΕ

Το iMessage απαλλάσσεται από τη νομοθεσία της ΕΕ

Τόσο το iMessage της Apple όσο και το Bing της Microsoft φαίνεται να έχουν απαλλαγεί από τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ, ενώ οι διαμαρτυρίες των εταιρειών ερευνώνται.

iMessage

Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές (DMA) δημιουργήθηκε πραγματικά ειδικά για να στοχεύσει την Apple, την Google, την Amazon και άλλους. Ωστόσο, η Apple διαμαρτυρήθηκε ότι η υπηρεσία iMessage της είναι πολύ μικρή στην Ευρώπη για να τεθεί υπό τους όρους του νόμου.

Παρά το γεγονός ότι η Apple είχε δηλώσει το ακριβώς αντίθετο – ότι το iMessage πληροί τις προϋποθέσεις – αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει αφαιρέσει από τις σχετικές υπηρεσίες. Έχει κάνει το ίδιο και με το Bing, ακολουθώντας μια παρόμοια διαμαρτυρία από τη Microsoft.

«Παραμένουμε πολύ ανήσυχοι για τους κινδύνους για το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων που ενέχει το DMA για τους χρήστες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο AppleInsider. «Η εστίασή μας θα είναι στο πώς θα μετριάζουμε αυτές τις επιπτώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους Ευρωπαίους πελάτες μας».

Σύμφωνα με την Financial Times, έξι εταιρείες από την Apple έως το TikTok, καθώς και περίπου 20 από τις υπηρεσίες τους, θα επηρεαστούν από τον DMA. Κάθε εταιρεία θα υποχρεωθεί να καταστήσει τις υπηρεσίες της συμβατές με ανταγωνιστές της, καθώς και να συνδέεται με τους ανταγωνιστές της.

Ο Κανονισμός για την Ψηφιακή Αγορά (DMA) εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και τέθηκε σε ισχύ από τον Μάιο του 2023. Ωστόσο, εξακολουθεί να εφαρμόζεται και ένας τομέας που φαίνεται ακόμη υπό συζήτηση είναι ποιες ακριβώς υπηρεσίες πρόκειται να επηρεαστούν.

Με δύο ανώνυμες πηγές που επιβεβαιώνουν ότι οι υπηρεσίες Bing και iMessage έχουν απαλλαχθεί, τουλάχιστον προσωρινά, η Financial Times αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικεντρωθεί στα εξής:

  • Amazon Marketplace
  • App Store της Apple
  • WhatsApp της Meta
  • Facebook
  • Instagram
  • Google Search
  • Google YouTube

Οι επιχειρήσεις που αφορούν ονομάζονται στον DMA ως “gatekeepers”. Ο ορισμός της ΕΕ για έναν gatekeeper είναι μια εταιρεία που έχει τουλάχιστον 45 εκατομμύρια χρήστες για ανταλλαγή μηνυμάτων ή social media στην περιοχή.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 10.000 ετήσιους επαγγελματικούς χρήστες και ετήσιο τζίρο πάνω από 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εταιρείες gatekeepers που δεν συμμορφώνονται με τον DMA θα αντιμετωπίσουν έρευνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιθανώς την επιβολή “συμπεριφορικών ή δομικών μέτρων”. Οι εταιρείες μπορεί επίσης να επιβληθούν πρόστιμα που ανέρχονται στο 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους, ή 20% για επαναλαμβανόμενες παραβάσεις.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS