ΑρχικήinetWindows 11: Δε θα επιβάλλουν τον Edge στους χρήστες της Ευρώπης

Windows 11: Δε θα επιβάλλουν τον Edge στους χρήστες της Ευρώπης

Η ενσωματωμένη αναζήτηση ιστού στο μενού Έναρξη των Windows είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα και πολύ πιο χρήσιμη από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με πολλά άλλα μέρη των Windows τον τελευταίο καιρό, σας επιβάλλεται να παραμένετε στο οικοσύστημα της Microsoft, ανοίγοντας τους συνδέσμους σας μέσω του προγράμματος περιήγησης Edge. Αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να ισχύει. Ωστόσο θα αλλάξει, ειδικά αν διαμένετε σε κάποιο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης. Πρόσφατες αλλαγές στο κανάλι προγραμματιστή υποδεικνύουν ότι οι συνδέσεις από την αναζήτηση Έναρξη και τα γραφικά στοιχεία στα Windows 11 θα ανοίγουν στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του λειτουργικού συστήματος, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Δείτε επίσης: Windows 11 23H2: Τρία κορυφαία νέα χαρακτηριστικά

Windows 11

Μια ανακοίνωση τον Αύγουστο φέρνει αλλαγές στις σημειώσεις του Windows Insider Preview, με έμφαση στο γεγονός ότι αυτές ισχύουν μόνο για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. «Τα στοιχεία του συστήματος των Windows χρησιμοποιούν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για να ανοίγουν συνδέσμους», λέει η ανάρτηση, μια αλλαγή που πιθανώς θα κατευθυνθεί στη γενική έκδοση των Windows 11 μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μερικούς μήνες. Ο σύνδεσμος που ανοίγεται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης πρέπει να είναι διαθέσιμος σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του λειτουργικού συστήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναζήτηση στο κύριο μενού Έναρξη ή την προβολή συνδέσμων βαθιά μέσα στα υπομενού.

Δείτε ακόμα: Windows 11: Αποκτούν επανασχεδιασμένο Settings homepage και νέο backup app

Αυτή η λύση θα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα (το οποίο η Microsoft αναφέρει ως “χαρακτηριστικό”) που εδώ και χρόνια προκαλεί παράπονα από τους χρήστες. Αυτό συνέβη όταν η Microsoft συνέδεσε αναπόφευκτα τις ιδιόκτητες υπηρεσίες της με τον περιηγητή Edge και ως αποτέλεσμα, τη μηχανή αναζήτησης Bing. Ο Mark Hachman του PCWorld αποτύπωσε τη σημαντική προσθήκη της “σιδερένιας λαβής” της Microsoft στον περιηγητή Edge το 2016. Υπήρξαν φυσικά διάφορες επιλογές, για όσους θέλησαν να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά προγράμματα περιήγησης τρίτων, όπως το Chrome ή το Firefox. Ωστόσο, η Microsoft έχει επανειλημμένα προσαρμόσει τα Windows για να αποτρέψει τη χρήση αυτών των εργαλείων.

Edge

Γιατί να περιοριστεί αυτή η αλλαγή μόνο στην Ευρώπη; Το κείμενο ενημέρωσης δεν δίνει απάντηση. Αν παρακολουθείτε τα τεχνολογικά νέα, τότε γνωρίζετε ότι οι νομικές απαιτήσεις για τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη είναι αυστηρότερες από πολλές άλλες περιοχές του κόσμου. Πολλές μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ελέγχους ή επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το The Verge, αυτή η αλλαγή πιθανώς πραγματοποιηθεί για να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ο οποίος αναμένεται να ισχύσει τον επόμενο χρόνο.

Ο Microsoft Edge είναι ένας πανίσχυρος και σύγχρονος περιηγητής που σχεδιάστηκε για να παρέχει μια αποτελεσματική και ασφαλή εμπειρία περιήγησης στους χρήστες. Προσφέρει αρκετά προηγμένες λειτουργίες, όπως η ενσωμάτωση με την υπηρεσία Microsoft 365, εργαλεία για την αποτελεσματική χρήση των παραθύρων και των καρτελών, καθώς και μια ενισχυμένη αποδοτικότητα για τις συσκευές με μπαταρία. Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική της Microsoft που επιβάλλει τον Edge ως προεπιλεγμένο περιηγητή στα Windows έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολλούς χρήστες, οι οποίοι προτιμούν περιηγητές τρίτων.

Δείτε επίσης: Windows 11: Η νέα πολιτική επιτρέπει στους admins να ελέγχουν την εγκατάσταση προαιρετικών ενημερώσεων

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η Microsoft προτίθεται να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές μόνο όταν είναι απαραίτητο. Οι υπόλοιποι χρήστες των Windows θα συνεχίσουν να βλέπουν τις καρτέλες του Edge, ανεξάρτητα από τη θέλησή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS