ΑρχικήHow ToGoogle Workspace: Πώς να ενεργοποιήσετε το File Lock

Google Workspace: Πώς να ενεργοποιήσετε το File Lock

Με τη λειτουργία File Lock του Google Workspace, oι εργαζόμενοι θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να κλειδώνουν τα αρχεία τους, προκειμένου να αποτρέπουν συναδέλφους από το να πραγματοποιούν αλλαγές.

Google Workspace

Δείτε περισσότερα: Το Google Workspace θα απαιτεί από δύο admins να εγκρίνουν κρίσιμες αλλαγές

Οι χρήστες του Google Workspace πλέον αποκτούν μια νέα δυνατότητα για να αποτρέψουν τους συναδέλφους τους από το να αλλοιώνουν τα έγγραφά τους. Με τη νέα δυνατότητα File Lock αρχείων στο Google Drive, οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των αρχείων τους κατά την κοινή χρήση με την ομάδα τους. Η λειτουργία αυτή προσφέρει μια χρήσιμη λύση σε εταιρείες, των οποίων οι εργαζόμενοι συχνά μοιράζονται πολλά έγγραφα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες αλλαγές. Αν και δεν αποτελεί επαναστατική λειτουργία, σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη.

Το έγγραφο παραμένει σε read-only mode, μέχρι να ξεκλειδωθεί από τον κάτοχό του και περιορίζει τη δυνατότητα επεξεργασίας, σχολιασμού ή υποβολής σχολίων από τους αναγνώστες. Σε ένα blog post, η Google αναφέρει, ότι αυτή η νέα λειτουργία θα βελτιστοποιήσει τη διαδικασία περιορισμού αρχείων στο Drive.

Δείτε περισσότερα: Microsoft: Νέα δυνατότητα File Locksmith στο PowerToys toolset

Στο παρελθόν, ήταν δυνατό να κλειδώσετε ένα έγγραφο ή αρχείο κατά την κοινή χρήση του ή μέσω της κλήσης API του Google Drive. Η διαδικασία του File Lock είναι πολύ απλή: απλά κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλετε να κλειδώσετε, πηγαίνετε στις πληροφορίες του αρχείου από το μενού και επιλέξτε τη λειτουργία File Lock (Λειτουργία Κλειδώματος).

Google Workspace

Η δυνατότητα File Lock έχει ήδη κυκλοφορήσει σε ορισμένα Rapid Release domains και θα συνεχιστεί για τις επόμενες 15 ημέρες. Οι χρήστες του Rapid Release domains αναμένουν τη λειτουργία του στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS