ΑρχικήsecurityΣύστημα Hop card της Auckland Transport: Δέχτηκε επίθεση ransomware

Σύστημα Hop card της Auckland Transport: Δέχτηκε επίθεση ransomware

Μεγάλο πρόβλημα κυβερνοασφάλειας πλήττει το σύστημα Hop card της Auckland Transport, με ενδείξεις ότι πρόκειται για επίθεση ransomware.

Δείτε επίσης: MGM Resorts: Ποιος βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη επίθεση;

“Οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για επίθεση ransomware, ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται”, δήλωσε εκπρόσωπος του AT στην Herald.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία Caesars Entertainment υπέστη πρόσφατα μια κυβερνοεπίθεση

Θεωρεί ότι η επίθεση είναι απομονωμένη.

«Οι πελάτες μας σε όλο το Tāmaki Makaurau μπορούν ακόμα να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, τρένα και φέρι μποτ – το προσωπικό και οι χειριστές μας γνωρίζουν το ζήτημα και θα αφήσουν τους ανθρώπους να επιβιβαστούν ακόμα κι αν δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν την κάρτα AT Hop τους», είπε ο εκπρόσωπος.

«Δεν αναμένουμε ότι αυτό θα προκαλέσει προβλήματα στους πελάτες μας όταν ταξιδεύουν σήμερα ή τις επόμενες ημέρες».

Στην ιστοσελίδα της AT, ένα ειδοποιητήριο ενημερώνει τους ταξιδιώτες: “Αν δεν μπορείτε να φορτίσετε την κάρτα Hop σας, θα είστε παρόλα αυτά σε θέση να ταξιδέψετε.”

Η Auckland Transport ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι “αρχές της επόμενης εβδομάδας” για να αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τις διαδικτυακές επαναφορτώσεις, καθώς και άλλες υπηρεσίες της κάρτας Hop που χρησιμοποιούν το MyAT Hop στον ιστότοπο του AT, οι οποίες είναι προσωρινά μη διαθέσιμες.

Η Auckland Transport ενημέρωσε ότι πρέπει να αναμένουμε καθυστερήσεις στην επεξεργασία των πληρωμών για τις επαναφορτίσεις και ότι οι μηχανές εισιτηρίων και επαναφορτίσεων δέχονται μόνο μετρητά.

Οι συναλλαγές με χρήση Eftpos/πιστωτικών καρτών δεν είναι διαθέσιμες και οι μηχανές ενδέχεται να μην λειτουργούν.

Η εταιρεία AT ανακοίνωσε ότι τα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών θα έχουν επίσης περιορισμένη λειτουργικότητα και μπορεί να είναι σε θέση να δεχθούν μόνο μετρητά.

Οι εμπόροι δεν μπορούν να επαναφορτίσουν τις κάρτες Hop ή να επεξεργαστούν άλλες υπηρεσίες Hop, όπως η φόρτιση προνομίων.

Το πρακτορείο δήλωσε ότι λαμβάνει την κυβερνοασφάλεια “εξαιρετικά σοβαρά”.

Δείτε επίσης: Οι ευπάθειες και οι επιθέσεις που σχετίζονται με το cloud αυξήθηκαν σημαντικά το 2023

«Έχουμε ενεργοποιήσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας μας και εργαζόμαστε με τους ειδικούς συνεργάτες μας για να επιλύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ωστόσο, αναμένουμε ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την πλήρη αποκατάσταση αυτών των υπηρεσιών», δήλωσε η AT.

«Θα διερευνήσουμε πλήρως το περιστατικό και θα παράσχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας».

Πηγή πληροφοριών: nzherald.co.nz

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS