ΑρχικήsecurityGreater Manchester Police: Δεδομένα αστυνομικών παραβιάστηκαν

Greater Manchester Police: Δεδομένα αστυνομικών παραβιάστηκαν

Οι προσωπικές πληροφορίες των αστυνομικών του Greater Manchester Police (GMP) έχουν παραβιαστεί μετά από κυβερνοεπίθεση.

Greater Manchester Police: Δεδομένα αστυνομικών παραβιάστηκαν

Λεπτομέρειες για κάρτες εντάλματος και διακριτικά ταυτότητας – συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, φωτογραφιών ατόμων και αριθμών αστυνομικών κολάρων ή αριθμών ταυτότητας – κλάπηκαν από τον προμηθευτή των ID badges.

Ο βοηθός αρχηγός αστυνομίας Colin McFarlane επιβεβαίωσε ότι ένας “τρίτος προμηθευτής” διάφορων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της GMP, έχει γίνει στόχος.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν πιστεύεται ότι αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν οικονομικές πληροφορίες», πρόσθεσε.

«Κατανοούμε πόσο ανησυχητικό είναι αυτό για τους υπαλλήλους μας, επομένως, καθώς εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε τυχόν επιπτώσεις στην GMP, επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Επιτρόπων Πληροφοριών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν ενήμεροι, απαντώνται οι ερωτήσεις τους.»

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια δύναμη της αστυνομίας δέχτηκε κυβερνοεπίθεση.

Στα τέλη Αυγούστου, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι ενημερώθηκε για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής ενός από τους προμηθευτές της, ο οποίος είχε πρόσβαση στα ονόματα, τους βαθμούς και τα επίπεδα ελέγχου των αξιωματικών και του προσωπικού της.

Το Τμήμα Αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI), από την άλλη πλευρά, εκτέθηκε σε μια “απίστευτα ευάλωτη” μαζική παραβίαση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, που συνέβη νωρίτερα εκείνο τον μήνα.

Η παραβίαση αφορούσε το επώνυμο, τα αρχικά, τον βαθμό ή τον βαθμό, την τοποθεσία εργασίας και τα τμήματα όλου του προσωπικού του PSNI, αλλά δεν αφορούσε τις ιδιωτικές διευθύνσεις αξιωματικών και πολιτών.

Πηγή πληροφοριών: news.sky.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS