ΑρχικήSecurityToyota: Δεν δεχτήκαμε επίθεση ransomware

Toyota: Δεν δεχτήκαμε επίθεση ransomware

Ένα σφάλμα στο IT της Toyota Motor Corporation προκάλεσε τη διακοπή της παραγωγής για μια μέρα, αλλά ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας τονίζει ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: CoinEx: Βρίσκονται οι Lazarus hackers πίσω από το hack;

toyota

Οι επιθέσεις ransomware έχουν γίνει μια σημαντική αιτία για τις διακοπές στις υπηρεσίες πληροφορικής των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος, δεδομένα και χρήμα. Παρόλα αυτά, οι παραδοσιακές αποτυχίες της υποδομής εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλη απειλή.

Η Toyota Motor Corporation έκλεισε περισσότερες από μια δεκάδα εργοστασιακές μονάδες στην Ιαπωνία για μία ημέρα τον περασμένο μήνα, μετά από δυσλειτουργία στο σύστημα παραγγελιοληψίας της παραγωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου. Η Toyota τόνισε γρήγορα ότι η διακοπή οφειλόταν σε τεχνικές δυσκολίες και όχι σε κυβερνοεπίθεση, παρόμοια με αυτή που προκάλεσε μια ημερήσια διακοπή το 2022, όταν ένας προμηθευτής δέχθηκε επίθεση.

Η Toyota, η οποία αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, ανέφερε σε μια προετοιμασμένη δήλωση ότι συνέβη ένα σφάλμα κατά τη διάρκεια συντήρησης του διακομιστή στις 27 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανεπαρκής διαθέσιμος χώρος στον σκληρό δίσκο για το σύστημα βάσης δεδομένων. Τα backup των διακομιστών, που ήταν μέρος του παραγωγικού συστήματος, αντέγραψαν το σφάλμα και έγιναν επίσης μη προσβάσιμοι. Το σύστημα έπαψε να λειτουργεί στις 28 Αυγούστου και αποκαταστάθηκε την επόμενη ημέρα, μαζί με τις λειτουργίες, μετά από “μεταφορά των δεδομένων σε συστήματα με μεγαλύτερη χωρητικότητα“.

Δείτε επίσης: Το DBatLoader χρησιμοποιεί το OneDrive για να παραδώσει μια σειρά από malware

Αυτού του είδους οι κοινές διακοπές υπάρχουν για όσο διάστημα η πληροφορική ήταν επάγγελμα. Ωστόσο, η κλιμακούμενη συχνότητα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μπορεί να κάνει το κοινό και το C-suite να υποθέσουν ότι ο χρόνος διακοπής λειτουργίας οφείλεται σε hack, δήλωσε ο Dave Raffo, αναλυτής στο Futurum Group. Η ζημία που μπορεί να κάνει μια κυβερνοεπίθεση σε έναν οργανισμό νομικά, οικονομικά ή φημισμένα απαιτεί αποτελεσματική ειδοποίηση. Οι εταιρείες που επενδύουν σε άμυνες και ενισχύσεις στον κυβερνοχώρο δεν πρέπει να ξεχνούν τα backup basics τους, πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: techtarget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS