ΑρχικήGamingLies Of P - Το Review

Lies Of P – Το Review

Lies of P

Το “Lies of P” είναι ένα gothic action-RPG παιχνίδι που αναπτύχθηκε από το νοτιοκορεατικό δίδυμο Neowiz Games και Round8 Studio. Το παιχνίδι, το οποίο έχει αναφερθεί ως “Pinocchio Souls”, διαδραματίζεται στην πόλη Krat, όπου μια μανία με τις μαριονέτες έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους και μια επιδημία γνωστή ως ασθένεια απολίθωσης μετατρέπει τους εναπομείναντες σε μπλε βολβοειδή τέρατα.

Δείτε επίσης: Banishers: Ghosts of New Eden – Κυνηγάει πνεύματα σε εκτενές gameplay trailer

Η αφήγηση του παιχνιδιού βασίζεται στην ιστορία του Πινόκιο και περιστρέφεται γύρω από έναν χαρακτήρα που ονομάζεται P, του οποίου η δουλειά είναι να βρει τον αγνοούμενο πατέρα του, Geppetto, να σταματήσει τις αφηνιασμένες μαριονέτες και να διαλευκάνει το μυστήριο πίσω από την ιογενή μόλυνση που διατρέχει την πόλη.

Σε αντίθεση με την προτίμηση της FromSoftware στις ασάφειες, το “Lies of P” παρουσιάζει μια ξεκάθαρη και περιεκτική αφήγηση με cutscenes στην αρχή και στο τέλος των περισσότερων κεφαλαίων. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης NPCs που παρέχουν επεξηγήσεις σχετικά με τις αλλαγές στον κόσμο και τον επόμενο στόχο της αποστολής σας.

Το gameplay περιλαμβάνει βίαιες αναμετρήσεις τυπικές για ένα παιχνίδι τύπου Souls, με τυπικές κινήσεις που περιλαμβάνουν ένα μπλοκ, ελαφριές και βαριές επιθέσεις, ένα dodge και ειδικές κινήσεις που ονομάζονται Fable Arts. Οι παίκτες πρέπει επίσης να διαχειρίζονται την αντοχή και το βάρος, τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο επιτίθενται.

Το “Lies of P” είναι ένα παιχνίδι τύπου Souls που προκαλεί συγκρίσεις με το “Bloodborne” και το “Sekiro: Shadows Die Twice”, λόγω της έμφασής του στις φρουρές που είναι χρονικά ακριβείς. Το παιχνίδι διαθέτει μια ποικιλία από τρομερά αφεντικά, το ένα πιο εντυπωσιακό από το άλλο, και ο χαρακτήρας του παίκτη, ο P, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ανακάμψει από τα animations, γεγονός που μπορεί να κάνει το παιχνίδι απαιτητικό.

Πρόταση: Wo Long: Fallen Dynasty και Lies of P ανακοινώνουν συνεργασία

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη Γαλλία της εποχής Belle Époque και διαθέτει πλακόστρωτους δρόμους, μεγαλοπρεπείς καθεδρικούς ναούς, ερειπωμένα χωριά και υπόγεια χάσματα προς εξερεύνηση. Η αισθητική είναι ένα μείγμα από steampunk και gore, δημιουργώντας ένα σκηνικό που είναι ταυτόχρονα ανατριχιαστικό και πλούσιο. Παρά τις παρόμοιες εμφανίσεις ορισμένων τοποθεσιών, όπως οι καθεδρικοί ναοί, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αυστηρή διάταξη των επιπέδων δίνουν στο παιχνίδι μια απαράμιλλη αίσθηση του τόπου.

Η αφήγηση είναι απλή αλλά και μυστηριώδης, με τους χαρακτήρες να αναπολούν το παρελθόν, ενώ χλευάζουν το παρόν. Παρά τους απαιτητικούς μηχανισμούς και τις δύσκολες μάχες με τα αφεντικά, το παιχνίδι προσφέρει μια αίσθηση ικανοποίησης μετά από κάθε νίκη. Οι όμορφα διαφοροποιημένες τοποθεσίες και το αναζωογονητικό συναίσθημα μετά από δύσκολες μάχες κάνουν τους παίκτες να επιστρέφουν στο παιχνίδι.

Το “Lies of P” είναι ένα παιχνίδι που όχι μόνο μιμείται τις επιφανειακές πτυχές των παιχνιδιών της FromSoftware, αλλά κατανοεί και ενσωματώνει τη φιλοσοφία σχεδιασμού της. Το παιχνίδι προκαλεί μια αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης για την πρόοδο στο επόμενο στάδιο, παρόμοια με άλλα παιχνίδια τύπου Souls.

Παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο καλοκουρδισμένο ή περίπλοκο όσο ένα παιχνίδι Dark Souls, οι προγραμματιστές Neowiz Games και Round8 Studio έχουν φτάσει κοντά στην αναπαραγωγή της εμπειρίας. Το παιχνίδι επιδεικνύει με υπερηφάνεια τις εμπνεύσεις του και, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εντελώς πρωτότυπο, εντυπωσιάζει με την ατμόσφαιρα και το σχεδιασμό του. Θα μπορούσε εύκολα να μπερδευτεί με ένα παιχνίδι της FromSoftware και χρησιμεύει ως ένα ικανοποιητικό υποκατάστατο για τους fans που περιμένουν ένα νέο παιχνίδι Bloodborne.

Διαβάστε επίσης: Gloomhaven Nintendo Switch review

πηγή πληροφοριών:kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS