ΑρχικήinetDuckDuckGo: Ο CEO λέει ότι η Google σκοτώνει τον ανταγωνισμό

DuckDuckGo: Ο CEO λέει ότι η Google σκοτώνει τον ανταγωνισμό

Εμφανιζόμενος στη μεγαλύτερη αντιμονοπωλιακή δίκη εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, ο ιδρυτής της DuckDuckGo Gabriel Weinberg κατέθεσε την Πέμπτη ότι ήταν δύσκολο για τη μικρή του εταιρεία μηχανών αναζήτησης να ανταγωνιστεί τη Google, επειδή η μεγάλη εταιρεία έχει συμφωνίες με εταιρείες τηλεφώνων και κατασκευαστές εξοπλισμού για να κάνει το προϊόν της την προεπιλεγμένη επιλογή αναζήτησης σε τόσες πολλές συσκευές.

Δείτε επίσης: Η DuckDuckGo λανσάρει το AI εργαλείο αναζήτησης DuckAssist

“Πέσαμε σε εμπόδιο με τις συμβάσεις της Google”, δήλωσε ο Γουάινμπεργκ στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η Google έχει καταστείλει τον ανταγωνισμό πληρώνοντας εταιρείες όπως η Apple και η Verizon για να κλειδώσει τη μηχανή αναζήτησης της ως προεπιλεγμένη επιλογή – την πρώτη που βλέπουν οι χρήστες – σε πολλούς φορητούς υπολογιστές και smartphones. Η Google αντιτείνει ότι κυριαρχεί στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης επειδή το προϊόν της είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό.

Ακόμη και όταν κατέχει την προεπιλεγμένη θέση στα smartphones και άλλες συσκευές, υποστηρίζει η Google, ότι οι χρήστες μπορούν να μεταβούν σε ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης με μερικά κλικ.

Όμως ο Weinberg κατέθεσε ότι το να πείσει τους χρήστες να αλλάξουν από τη Google ήταν περίπλοκο, απαιτώντας 30 έως 50 βήματα για να αλλάξουν τις προεπιλογές σε όλες τις συσκευές τους, ενώ η διαδικασία θα μπορούσε να συντομευτεί σε ένα μόνο κλικ σε κάθε συσκευή.

“Οι προεπιλογές αναζήτησης είναι το κύριο εμπόδιο”, είπε. “Είναι πάρα πολλά βήματα”.

Ο απόφοιτος του MIT ξεκίνησε το DuckDuckGo στο υπόγειό του στην Πενσυλβάνια το 2008, παίρνοντας το όνομά του από ένα παιδικό παιχνίδι. Μετά από μερικά χρόνια, η εταιρεία άρχισε να αυτοτοποθετείται ως μια μηχανή αναζήτησης που σέβεται την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, υποσχόμενη να μην παρακολουθεί τι αναζητούν οι χρήστες ή πού έχουν πάει. Τέτοια αποτελέσματα παρακολούθησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία λεπτομερών προφίλ χρηστών και “creepy διαφημίσεων”, δήλωσε ο Weinberg.

DuckDuckGo

“Στους ανθρώπους δεν αρέσουν οι διαφημίσεις που τους ακολουθούν”, είπε. Οι εσωτερικές έρευνες του DuckDuckGo, είπε, δείχνουν ότι η ιδιωτικότητα είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των χρηστών, ξεπερνώντας την επιθυμία τους για τα καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το DuckDuckGo εξακολουθεί να πουλάει διαφημίσεις, αλλά τις βασίζει σε αυτά που οι άνθρωποι ζητούν από τη μηχανή αναζήτησης τη δεδομένη στιγμή, μια τεχνική γνωστή ως “contextual advertising”. Αυτή η εστίαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής βοήθησε την εταιρεία να προσελκύσει περισσότερους χρήστες μετά το έπος του Έντουαρντ Σνόουντεν που ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη σχετικά με τη διεισδυτικότητα της επιτήρησης στο διαδίκτυο. Απέκτησε ακόμη περισσότερους πελάτες αφότου το σκάνδαλο Cambridge Analytica του Facebook άνοιξε ένα παράθυρο για το πώς οι προσωπικές πληροφορίες που εξάγονται από ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλους μεσίτες δεδομένων.

Πρόταση: DuckDuckGo: Block στα Google sign-in pop-ups σε όλα τα site

Η DuckDuckGo είναι ιδιωτική εταιρεία, οπότε δεν αποκαλύπτει τα οικονομικά της. Αλλά έχει πει ότι είναι κερδοφόρα εδώ και αρκετά χρόνια και αποφέρει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet, η οποία είχε πέρυσι έσοδα 283 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το DuckDuckGo εξακολουθεί να διαχειρίζεται μόνο το 2,5% των ερωτημάτων αναζήτησης στις ΗΠΑ, κατέθεσε την Πέμπτη ο Γουάινμπεργκ.

Κατά την ανάκριση νωρίτερα, ο Eric Lehman, πρώην μηχανικός λογισμικού της Google, φάνηκε να αμφισβητεί ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης: ότι η κυριαρχία της Google είναι εδραιωμένη λόγω του τεράστιου όγκου δεδομένων που συλλέγει από τα κλικ των χρηστών, τα οποία η εταιρεία με τη σειρά της αξιοποιεί για να βελτιώσει τις μελλοντικές αναζητήσεις ταχύτερα από ό,τι οι ανταγωνιστές της.

DuckDuckGo

Όμως, ο Lehman δήλωσε ότι η μηχανική μάθηση έχει βελτιωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που οι υπολογιστές μπορούν να αξιολογούν μόνοι τους το κείμενο χωρίς να χρειάζεται να αναλύουν δεδομένα από τα κλικ του χρήστη.

Σε ένα email του 2018 που προσκομίστηκε στο δικαστήριο, ο Lehman έγραψε ότι οι ανταγωνιστές της Google, όπως η Microsoft, η Amazon, η Apple, η κινεζική Baidu, η ρωσική Yandex ή ακόμη και startups θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη μηχανική μάθηση για να βελτιώσουν τις διαδικτυακές αναζητήσεις και να αμφισβητήσουν το προβάδισμα της Google στον κλάδο.

“Τεράστιες ποσότητες ανατροφοδότησης από τους χρήστες μπορούν να αντικατασταθούν σε μεγάλο βαθμό από τη μη επιβλεπόμενη εκμάθηση ακατέργαστου κειμένου”, έγραψε.

Στο δικαστήριο την Πέμπτη, ο Lehman δήλωσε ότι η καλύτερη εκτίμησή του είναι ότι οι μηχανές αναζήτησης θα μετατοπιστούν σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη στα δεδομένα των χρηστών στη στήριξη στη μηχανική μάθηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Amit Mehta προκάλεσε γέλιο ρωτώντας πώς οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο θα απαντούσαν σε ένα από τα πιο πιεστικά ερωτήματα της ποπ κουλτούρας αυτή την εβδομάδα: αν η σούπερ σταρ τραγουδίστρια Taylor Swift βγαίνει με τον Travis Kelce, τον tight end του NFL.

Διαβάστε επίσης: DuckDuckGo App Tracking Protection beta: Κυκλοφόρησε σε όλους τους Android χρήστες

πηγή πληροφοριών:fortune.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS