ΑρχικήGamingRusty Rabbit: Το μετα-αποκαλυπτικό Metroidvania παιχνίδι

Rusty Rabbit: Το μετα-αποκαλυπτικό Metroidvania παιχνίδι

Το Rusty Rabbit είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό Metroidvania παιχνίδι, όπου τα κουνέλια έχουν κατακτήσει τη γη.

Παρότι οι περισσότεροι από εμάς πέρασαν πολλές μέρες του lockdown του 2020, λόγω της πανδημία, βλέποντας Netflix και ασχολούμενοι με διάφορες δραστηριότητες, ο διάσημος σεναριογράφος των anime Gen Urobochi (Puella Magi Madoka Magica, Psycho-Pass) αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του βιντεοπαιχνίδι. Αυτό το πρόχειρο demo παρουσιάζει ένα κουνέλι μέσα σε μία μηχανική στολή που περνάει μέσα από σωρούς σκουπιδιών σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Το παιχνίδι, που ονομάζεται Rusty Rabbit, ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα στο Tokyo Game Show από την εταιρεία προγραμματισμού Nitro Plus. Πρόκειται για ένα 2.5D Metroidvania παιχνίδι που υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους παίκτες. «Αρχικά, ήταν απλά ένα χόμπι.», είπε ο Urobochi. «Αυτή ήταν μια εργασία που αγάπησα, και βασικά επιθυμούσα να ασχοληθώ με το Unity».

Δείτε περισσότερα: Opera GX: Προσθέτει Aria AI για να βελτιώσει την gaming εμπειρία

Καθώς οι ημέρες του lockdown εξελίχθηκαν σε εβδομάδες και μήνες, ο Urobochi συνέχισε να αφιερώνεται στο demo του παιχνιδιού που είχε ως βάση ένα κουνέλι.

“Όσο περισσότερο εστίαζα στην οθόνη μου, τόσο περισσότερο διευρυνόταν η φαντασία μου”, ανέφερε ο Urobochi. “Έκανα ένα demo και το παρουσίασα στην NetEase, την εκδοτική εταιρεία, και μου πρότειναν να ξαναδημιουργήσουμε την ιδέα αυτή στο Unreal Engine και να την μετατρέψουμε σε ένα προϊόν που θα μπορεί να πωληθεί”.

«Και είπα, ας το κάνουμε. Και έτσι έγινε.”

Έτσι γεννήθηκε ο Rusty Rabbit, ένα Metroidvania παιχνίδι με αδίστακτα στοιχεία. Η ιστορία λαμβάνει χιλιάδες χρόνια απ’όταν η ανθρωπότητα εγκατέλειψε τη Γη και τα κουνέλια την κατέκτησαν. Ο κεντρικός ήρωας, ο Stamp, με τα μακριά αυτιά, περνά τις μέρες του πιλοτάροντας τη στολή του “Junkster” μέσα από τα γιγάντια ερείπια ενός τεράστιου διαστημικού ανελκυστήρα, αναζητώντας πολύτιμα απολιθώματα. Μια μέρα, τυχαία ανακαλύπτει πληροφορίες για την εξαφανισμένη κόρη του σε ένα εγκαταλελειμμένο υπολογιστή με την ονομασία “D-Tam”. Αποφασίζει να ξεκινήσει μια αναζήτηση για περισσότερες πληροφορίες, εξερευνώντας τους υπολογιστές που βρίσκονται θαμμένοι σε όλο τον λαβύρινθο του Rusty Rabbit. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, πολεμάει εχθρούς, κυνηγά θησαυρούς και επιστρέφει στη βάση του για να αναβαθμίσει τη στολή του.

Σύμφωνα με τον Urobochi, η ιστορία και η εξερεύνηση του Rusty Rabbit θα είναι δομημένες με παρόμοιο τρόπο, όπως άλλα παιχνίδια τύπου Metroidvania. Ο κόσμος του παιχνιδιού, που είναι σε 2.5D, θα επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς ο Stamp αποκτά νέες ικανότητες και εργαλεία για να προχωρήσει μπροστά. Επιπλέον, το Rusty Rabbit θα διαθέτει μια δομή, που περιλαμβάνει τυχαία δημιουργούμενες περιοχές.

Δείτε περισσότερα: Banishers: Ghosts of New Eden – Κυνηγάει πνεύματα σε εκτενές gameplay trailer

«Καταλήξαμε να έχουμε δύο τύπους μπουντρουμιών», είπε ο Urobochi. «Φτιάξαμε μπουντρούμια ιστορίας, τα οποία είναι πιο γραμμικά και περιέχουν στοιχεία RPG, και στη συνέχεια ξεχωρίσαμε και άλλα τυχαία».

Το αν αυτά τα πρόσθετα μπουντρούμια χρησιμεύουν απλά ως συνοδευτικά κομμάτια ή προσφέρουν πρόσθετους τρόπους για να ενισχύσουν τα στατιστικά του Stamp εκτός της κύριας ιστορίας, μένει να το δούμε. Στην πραγματικότητα, εκτός από το πρωτότυπο τρέιλερ και μερικές εικόνες, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες διαθέσιμες για το Rusty Rabbit αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, η ιδέα ενός αξιολάτρευτου κουνελιού που βρίσκεται μέσα σε μία εντυπωσική μηχανική στολή και διασχίζει έναν κόσμο μετά την αποκάλυψη, αναζητώντας τη χαμένη του κόρη, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η γενεαλογία του Urobochi αποκαλύπτει, ότι η ιστορία του Rusty Rabbit είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται αρχικά.

Rusty Rabbit

Το Rusty Rabbit έρχεται σε PlayStation 5 και PC το 2024.

Πηγή: ign.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS