ΑρχικήsecurityHTX: Το Crypto Exchange έχασε 8 εκατομμύρια δολάρια Ether λόγω hack

HTX: Το Crypto Exchange έχασε 8 εκατομμύρια δολάρια Ether λόγω hack

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της HTX, Justin Sun, το ποσό που κλάπηκε αντιστοιχεί σε έσοδα δύο εβδομάδων, αλλά η εταιρεία έχει ανακάμψει πλήρως από τις ζημίες.

Δείτε επίσης: Xenomorph Android malware: Στοχεύει χρήστες τραπεζών και crypto wallets στις ΗΠΑ

HTX

Το HTX, πρώην Huobi, υποστεί hack που οδήγησε σε απώλεια συνολικής αξίας περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχούσαν σε 500 ether (ETH), σύμφωνα με τον σύμβουλο της HTX και ιδρυτή της Tron, Justin Sun.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή και επιβεβαιώθηκε αμέσως. Η HTX κάλυψε πλήρως τις απώλειες και τα κεφάλαια είναι ασφαλή, όπως πρόσθεσε ο Sun στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Το χακαρισμένο wallet φαίνεται να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή wallet της HTX, καθώς έχει λάβει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις από την Binance από τότε που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Arkham.

Δείτε ακόμα: Pig butchering crypto scam: Hackers έκλεψαν $1 εκατ. σε τρεις μήνες

hack

8 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσωπεύουν ένα σχετικά μικρό ποσό σε σύγκριση με τα περιουσιακά στοιχεία αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν οι χρήστες μας. Επίσης, ανέρχονται σε έσοδα μόλις δύο εβδομάδων για την πλατφόρμα HTX“, έγραψε η Sun στο X.

Ως αποτέλεσμα, όλα τα κεφάλαια είναι ασφαλή και οι συναλλαγές συνεχίστηκαν ως συνήθως. Αντιμετωπίσαμε και επιλύσαμε έγκαιρα όλα τα ζητήματα, επαναφέροντας την πλατφόρμα στην κανονική της κατάσταση χωρίς καθυστέρηση.

Ο Sun συνέχισε λέγοντας ότι η HTX είναι έτοιμη να προσφέρει σε αυτόν τον χάκερ μία ανταμοιβή για εύρεση σφαλμάτων ύψους 400.000 δολαρίων, προκειμένου να επιστρέψει τα κλεμμένα κεφάλαια. Επίσης, συμπεριέλαβε στη συμφωνία ότι η HTX θα προσλάμβανε τον χάκερ ως σύμβουλο ασφαλείας White Hat.

Δείτε επίσης: Ποιους στοχεύει η νέα καμπάνια cryptojacking AMBERSQUID;

Το Ether (ETH) είναι το διακριτικό της πλατφόρμας Ethereum, μία από τις πιο σημαντικές και ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες blockchain στον κόσμο. Χρησιμεύει ως “καύσιμο” για τις συναλλαγές και τις εφαρμογές που εκτελούνται στην εν λόγω πλατφόρμα. Η αξία του Ether έχει ανέβει δραματικά τον τελευταίο καιρό, αλλά όπως κάθε κρυπτονόμισμα, εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε μεγάλης κλίμακας διακυμάνσεις τιμής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS