ΑρχικήinetApple: Θα χρησιμοποιεί το GPS για τον έλεγχο των επιπέδων Adaptive Audio...

Apple: Θα χρησιμοποιεί το GPS για τον έλεγχο των επιπέδων Adaptive Audio στο AirPods Pro

Με την κυκλοφορία του iOS 17, η Apple αναβάθμισε επίσης το λογισμικό των AirPods Pro (2ης γενιάς), προσφέροντας νέες δυνατότητες, όπως το Adaptive Audio. Αυτή η αναβάθμιση βελτιώνει την εμπειρία χρήσης και προσθέτει ακόμα περισσότερη λειτουργικότητα στα ακουστικά. Η λειτουργία συνδυάζει τις δυνατότητες διαφάνειας και καταπολέμησης θορύβου, δημιουργώντας μια ισορροπία μεταξύ τους, που εξαρτάται από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Apple είχε σκεφτεί κάποτε να χρησιμοποιήσει το GPS του iPhone για να ελέγξει τα επίπεδα του Adaptive Audio. Ωστόσο, αυτή η ιδέα δεν υλοποιήθηκε.

Δείτε επίσης: Νέα AirPods Pro: Ποια τα χαρακτηριστικά και η τιμή τους;

Apple

Σε μια συνέντευξη στο TechCrunch, οι εκπρόσωποι της Apple, Ron Huang και Eric Treski, αναφέρθηκαν στις νέες λειτουργίες των AirPods Pro.

Εκτός από την τεχνολογία Adaptive Audio, το νέο λογισμικό περιλαμβάνει επίσης το Personalized Volume, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ένταση των μέσων ανάλογα με το περιβάλλον, καθώς και την λειτουργία Conversation Awareness, η οποία μειώνει την ένταση των ηχητικών περιεχομένων και βελτιώνει την κατανόηση των ανθρώπινων φωνών όταν επικοινωνούμε.

Όσον αφορά το Adaptive Audio, μοιάζει παρόμοιο με το Adaptive Transparency, ένα χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε πέρυσι για τα AirPods Pro. Με τη λειτουργία Adaptive Transparency, τα ακουστικά παρακολουθούν συνεχώς τον εξωτερικό ήχο, με σκοπό να μειώσουν ορισμένους ενοχλητικούς θορύβους ακόμα και όταν η λειτουργία Διαφάνειας είναι ενεργοποιημένη. Από την άλλη πλευρά, το Adaptive Audio πραγματοποιεί πολυάριθμες ενέργειες που υπερβαίνουν το αναμενόμενο.

Ο Treski εξήγησε ότι η νέα λειτουργία, λειτουργεί με μικρότερη ταχύτητα από τo Adaptive Transparency, αλλά αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας πιο συστηματικής διαδικασίας για την αναγνώριση του ήχου και την έξυπνη προσαρμογή του φάσματος μεταξύ Διαφάνειας και Ακύρωσης Θορύβου.

Δείτε ακόμα: Γυναίκα κατάπιε το AirPod της αφού το μπέρδεψε με βιταμίνη

AirPods Pro

Το σύστημα ανιχνεύει εάν ακούτε ένα τραγούδι ή ένα podcast, ενώ τα μικρόφωνα στα AirPods καταγράφουν την ένταση στα αυτιά σας για να αντιληφθούν πόσο δυνατά ακούτε. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης αυτής της δυνατότητας, η Apple ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Αντί να βασίζεται σε μικρόφωνα και άλλους αισθητήρες, η Apple σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το GPS του iPhone για να προσδιορίσει πότε ο χρήστης βρίσκεται σε θορυβώδη τοποθεσία και να προσαρμόσει αυτόματα τα επίπεδα προσαρμοστικού ήχου. Για παράδειγμα, τα AirPods θα μπορούσαν να αλλάζουν αυτόματα στη λειτουργία διαφάνειας όταν κάποιος χρήστης περπατάει στον δρόμο.

Για το Personalized Volume, η Apple αναφέρει ότι έχει αναλύσει “ώρες διαφορετικών δεδομένων” σχετικά με τον τρόπο που οι χρήστες ακούν διαφορετικό περιεχόμενο σε διάφορα περιβάλλοντα για να κατανοήσουν τις προτιμήσεις τους. Τα AirPods αποθηκεύουν τις προτιμήσεις των χρηστών βάσει της τοποθεσίας και του επιπέδου θορύβου – όλα αυτά συμβαίνουν εντός της συσκευής.

Όσον αφορά την Επίγνωση της Συνομιλίας, αυτό το χαρακτηριστικό όχι μόνο περιμένει μέχρι να ανιχνεύσει μια κυρίαρχη φωνή, αλλά χρησιμοποιεί επιταχυνσιόμετρα για να ανιχνεύσει τις κινήσεις των γνάθων, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο χρήστης είναι αυτός που μιλάει και όχι κάποιος άλλος κοντά.

Δείτε επίσης: Apple: Θα κυκλοφορήσoυν τα AirPods με USB-C τον Σεπτέμβριο;

Η πλήρης συνέντευξη περιέχει πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως η αναφορά στα στελέχη της Apple, που επιβεβαιώνουν ότι η δεύτερη γενιά των AirPods Pro με USB-C χρησιμοποιεί ένα νέο ασύρματο πρωτόκολλο 5 GHz για απώλεια ήχου όταν συνδυάζεται με ένα Apple Vision Pro.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS