ΑρχικήSecurityΟι επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο

Οι επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Akamai, οι κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2022 και του δεύτερου τριμήνου του 2023.

χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Αυτή η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις απειλές για τον κλάδο παγκοσμίως, βασιζόμενη σε δεδομένα από το δίκτυο των 340.000 διακομιστών της εταιρείας, που διανέμονται σε περισσότερες από 130 χώρες.

Οι οργανισμοί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) υπέστησαν περίπου ένα δισεκατομμύριο web application και API επιθέσεις, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι ασφάλειες ήταν ο υποτομέας που δέχτηκε τις περισσότερες επιθέσεις (55%). Η Akamai πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στον μεγάλο όγκο προσωπικών πληροφοριών που έχουν στην κατοχή τους οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Δείτε επίσης: Ποιος ωφελείται από τον αγώνα της Ε.Ε. κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης;

Ωστόσο, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι ο τρίτος πιο στοχευμένος τομέας στην περιοχή ΕΜΕΑ, κατά τη διάρκεια της 12μηνης περιόδου.

Όσον αφορά στις επιθέσεις DDoS, οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της περιοχής EMEA αποτέλεσαν βασικό στόχο (63,5% των επιθέσεων που εντοπίστηκαν), μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Ιουνίου 2023.

Ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον αυτής της περιοχής ήταν σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό της επόμενης κορυφαίας περιοχής. Υποθέτουμε ότι αυτό οφείλεται στα οικονομικά και πολιτικά κίνητρα των επιτιθέμενων εναντίον ευρωπαϊκών τραπεζών. Επιπλέον, αυτό δείχνει πόσο εύκολα οι επιτιθέμενοι μπορούν να αλλάξουν γρήγορα την προσοχή τους“, σημειώνει η έκθεση.

Δείτε επίσης: Η Sony διερευνά ισχυρισμούς περί hack – Διαφορετικοί hackers αναλαμβάνουν την ευθύνη

Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική αποτελούν βασικό στόχο DDoS ακόμη και εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα, με την Akamai να σημειώνει ότι οι κλάδοι τυχερών παιχνιδιών, εμπορίου και κατασκευών βρίσκονται, επίσης, στο στόχαστρο.

Καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να αναζητούν χρήματα, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες παραμένουν ένας εξαιρετικά ελκυστικός στόχος. Ταυτόχρονα, αυτός είναι ένας από τους πιο ρυθμιζόμενους τομείς και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο για τις εταιρείες να ευθυγραμμίσουν τη στρατηγική ασφαλείας τους με τους αναδυόμενους νόμους και κανονισμούς“, προειδοποίησε ο Richard Meeus, διευθυντής τεχνολογίας και στρατηγικής ασφάλειας της Akamai.

Δείτε επίσης: ZeroFont: Ξεγελά το Outlook ώστε να εμφανίζει ψεύτικες σαρώσεις AV

Οι επιθέσεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες. Τα αυξημένα επίπεδα κυβερνοεπιθέσεων ενδεχομένως να σχετίζονται με την εκτεταμένη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών από τις τράπεζες, καθιστώντας τις πιο ευάλωτες στην παραβίαση δεδομένων. Με τα χρήματα και τις ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών να είναι πάντα στόχος, οι τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές εταιρείες μετατρέπονται σε βασικούς στόχους για τους επιτιθέμενους.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS