ΑρχικήUpdatesOpenAI: Διαπραγματεύεται με τον Jony Ive για Hardware Project;

OpenAI: Διαπραγματεύεται με τον Jony Ive για Hardware Project;

Η OpenAI, αναζητώντας μη ικανοποιημένη τη δημιουργία μεγάλων μοντέλων γλώσσας και την τεχνητή νοημοσύνη, επιδιώκει να ασχοληθεί με τον τομέα του hardware.

OpenAI Hardware

Σύμφωνα με το άρθρο του The Information, που αναφέρθηκε αυτήν την εβδομάδα, ο πρώην σχεδιαστής προϊόντων της Apple, Jony Ive, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον CEO του OpenAI, Sam Altman, για ένα hardware βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ακόμη: Microsoft Defender: Ενημέρωση προκαλεί χάος στο Windows Hardware Stack Protection

Αν και λεπτομέρεια, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δισεκατομμυριούχος Masayoshi Son, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων SoftBank, φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτή την πρωτοβουλία με κάποιον τρόπο, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν.

Η hardware επιχείρηση του OpenAI – αν και δεν είναι σίγουρο τί μορφή θα έχει – βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Altman και ο Ive μόλις ξεκίνησαν να συζητούν πώς μπορεί να δημιουργηθεί ή να φαίνεται ως hardware, χωρίς να έχουν καθοριστεί ακόμη συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δυνατότητες ή αγορά-στόχο.

Η φήμη του Jony Ive προηγείται φυσικά. Ο πρώην επικεφαλής σχεδίασης της Apple έχει συμβουλεύσει μια σειρά προϊόντων από το 2019, όταν αποχώρησε από την Apple. Αυτά περιλαμβάνουν ένα pickup αξίας 60.000 δολαρίων από την εταιρεία εξοπλισμού ήχου Linn και ένα λογότυπο για το πλαίσιο Astra Carta του King Charles III, ένα κίνημα που δίνει έμφαση στις βιώσιμες διαστημικές πρακτικές.

Αλλά το hardware είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Το OpenAI το γνωρίζει καλά αυτό.

Το OpenAI υπήρξε κάποτε υπεύθυνο για ένα ερευνητικό τμήμα ρομποτικής, το οποίο εξέτασε τρόπους με τους οποίους οι μηχανές μπορούν να μάθουν να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες, όπως η επίλυση του κύβου του Ρούμπικ. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2021, αποφάσισε να διαλύσει την ομάδα καθώς αντιμετώπιζε σημαντικές τεχνικές δυσκολίες – και πιθανώς υψηλά κόστη.

Δείτε ακόμη:Το Spotify συνεργάζεται με την OpenAI για την αυτόματη μετάφραση των podcast

Ωστόσο, η OpenAI αναμένεται να επιτύχει έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων φέτος, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να καταναλώσει κάποια από τα χρήματά της. Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, γνωστή για το chatbot ChatGPT και το σύστημα δημιουργίας κειμένου GPT-4 που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, έχει συνολικά 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικό κεφάλαιο.

OpenAI Hardware

Αμέσως μετά τον Απρίλιο, η OpenAI συγκέντρωσε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν επίσης συζητήσεις για την πιθανή πώληση μετοχών, μια κίνηση που θα ενισχύσει την αξία της εκκίνησης από 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 80 έως 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, ενώ η ανάπτυξη hardware αποτελεί ένα προκλητικό εγχείρημα, το OpenAI πιθανόν να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές καλύτερα από τους περισσότερους, εάν το έργο του πληροί τις προσδοκίες.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS