ΑρχικήinetΟι χρήστες VMware ανησυχούν για τις απειλές ransomware

Οι χρήστες VMware ανησυχούν για τις απειλές ransomware

Οι πελάτες της VMware εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση του λογισμικού εικονικοποίησης και της εταιρείας πίσω από αυτό – από αυξανόμενο κόστος αδειοδότησης, ευπάθειες σε ransomware και μειωμένη ποιότητα υποστήριξης, σύμφωνα με την VergeIO.

VMware

Το 84% των ανταποκρινομένων δήλωσε ότι ανησυχεί για το κόστος της VMware τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, με πολλούς να επισημαίνουν τα αποτελέσματα ανανέωσης “per-core” και τις συμφωνίες αδειοδότησης που απαιτούν δέσμευση για αύξηση της δαπάνης ετησίως, ως πηγές επιπλέον ανησυχίας.

Με την αύξηση των επιθέσεων ransomware που εκμεταλλεύονται συγκεκριμένες ευπάθειες του VMware, το 77% των πελατών ανησυχούν για την ανθεκτικότητα των δεδομένων τους. Αρκετοί από αυτούς που συνενεργήθηκαν ανέφεραν ότι οι περιβάλλοντες VMware τους είχαν ήδη υποστεί επίθεση ransomware, με τις προσπάθειες ανάκτησης να απαιτούν περισσότερο από 2 εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι είχαν κατάλληλα μέτρα αντιγραφής ασφαλείας σε εφαρμογή.

Περίπου 60% των πελατών εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δυνατότητα της VMware να παρέχει υψηλής ποιότητας τεχνική υποστήριξη, με ορισμένους αναφέροντας τη δυσκολία στη λήψη υποστήριξης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων. Άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για την αργή ανταπόκριση σε ηλεκτρονικά μηνύματα κατά τη διάρκεια διακοπών.

Οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους πελάτες της VMware να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις

Οι αποτελέσματα της έρευνας έρχονται επίσης σε συνδυασμό με φήμες για την επικέντρωση της VMware σε μεγάλους επιχειρηματικούς λογαριασμούς, με αλλαγή προς ένα πιο ακριβό μοντέλο τιμολόγησης μετά την εξαγορά από την Broadcom. Λόγω αυτών των ανησυχιών, περισσότερο από το 87% των ανταποκρινομένων ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή ερευνούν εναλλακτικές πλατφόρμες υποδομής στην VMware.

Παρόλο που οι αυξανόμενες τιμές αποτελούσαν κορυφαίο θέμα για τους πελάτες της VMware, η συντριπτική πλειονότητα υποδήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν δυνατότητες για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Οι κορυφαίες προτεραιότητες για την αντικατάσταση του VMware, από όσους συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν η άψογη μετάβαση (76%), η δυνατότητα χρήσης του υπάρχοντος εξοπλισμού (72%) και η επιθυμία να επιτευχθούν περισσότερα με τον υπάρχοντα εξοπλισμό (61%).

Πηγή πληροφοριών: helpnetsecurity.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS