ΑρχικήinetΤο Twitter καταργεί το εργαλείο αναφοράς παραπληροφόρησης για τις εκλογές

Το Twitter καταργεί το εργαλείο αναφοράς παραπληροφόρησης για τις εκλογές

Το Twitter καταργεί το εργαλείο αναφοράς παραπληροφόρησης για τις εκλογές

Σύμφωνα με αναφορές, το Twitter φέρεται να έχει καταργήσει τη δυνατότητα αναφοράς πληροφοριών παραπληροφόρησης σχετικά με εκλογές.

twitter εκλογές

Το Australian branch του Reset.Tech, μιας ομάδας ακτιβιστών για την ψηφιακή πολιτική στο διαδίκτυο, έστειλε αυτήν την εβδομάδα ένα γράμμα στο Twitter “για να αναφέρει τις επείγουσες ανησυχίες μας σχετικά με τη δυνατότητα των χρηστών να αναφέρουν εκλογικές παραπλανητικές πληροφορίες στην πλατφόρμα. ” Μια επιλογή για να ειδοποιήσετε το Twitter για παραπλανητικά tweets φαίνεται να έχει εξαφανιστεί “την τελευταία εβδομάδα ή δυο,” έγραψε η Reset.Tech Αυστραλία στον Angus Keene, Διευθυντή Διαχείρισης του Twitter για την Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία.

Το 2021, η Twitter ξεκίνησε δοκιμές που επέτρεπαν στους χρήστες στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία να αναφέρουν απευθείας ένα παραπλανητικό tweet στους υπεύθυνους περιεχόμενου της πλατφόρμας. Σας επέτρεπε να αναφέρετε ένα tweet ως “παραπλανητικό” και στη συνέχεια να διευκρινίσετε ότι αφορά την πολιτική. Με ένα κλικ στην κατηγορία πολιτική, η εταιρεία θα ερωτήσει εάν οι υποτιθέμενες πληροφορίες παραπληροφόρησης σχετίζονται με μια εκλογή.

Το 2022, η επιλογή διαδόθηκε στη Βραζιλία, την Ισπανία και τις Φιλιππίνες. Το Κέντρο Βοήθειας του Twitter εξακολουθεί να έχει μια ενότητα για το test. Και όπως σημειώνει το Reset.Tech, η πολιτική ακεραιότητας της εταιρείας αναφέρει “δεν μπορείτε να προωθήσετε επαλήθευση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με το πώς να συμμετέχετε σε μια εκλογή ή άλλη πολιτική διαδικασία.”

Ένας ενημερωμένος κανονισμός τον Αύγουστο του 2023 αναφέρει ότι η εταιρεία, που τώρα αναγνωρίζεται ως Χ, “θα εφαρμόζει ετικέτες σε παραβατικές δημοσιεύσεις ενημερώνοντας τους χρήστες ότι το περιεχόμενο είναι παραπλανητικό.” Απαγορευμένο περιεχόμενο περιλαμβάνει tweets “που μπορεί να καταπνίξουν τη συμμετοχή, να παραπλανήσουν τους ανθρώπους για το πότε, πού ή πώς να συμμετάσχουν σε μια πολιτική διαδικασία.”

Ωστόσο, δεν αναφέρει πώς να γίνει report μια θέση που σχετίζεται με εκλογές ως παραπλανητική. Οι τρέχουσες επιλογές αναφοράς περιλαμβάνουν το μίσος, την κακοποίηση και την παρενόχληση, τη βίαιη ομιλία, την ασφάλεια των παιδιών, το απόρρητο, το ανεπιθύμητο περιεχόμενο, την αυτοκτονία ή τον αυτοτραυματισμό, τα ευαίσθητα ή ενοχλητικά μέσα ενημέρωσης, τις παραπλανητικές ταυτότητες και τις οντότητες βίας και μίσους.

Η ανοιχτή επιστολή αναγνωρίζει ότι η εξαφάνιση της λειτουργίας μπορεί απλά “να σηματοδοτεί το τέλος του ‘δοκιμαστικού’ πειράματος που επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν την εκλογική παραπληροφόρηση στην Αυστραλία”.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS