ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Αναβαθμίζει OneDrive ενσωματώνοντας το AI Copilot

Microsoft: Αναβαθμίζει OneDrive ενσωματώνοντας το AI Copilot

Η Microsoft αναβαθμίζει το OneDrive με μια καινούργια, εντυπωσιακή σχεδίαση, ενσωματώνοντας τον AI Copilot και πολλές άλλες νέες λειτουργίες.

OneDrive AI Copilot

Η Microsoft ανακοινώνει σήμερα την τρίτη γενιά της υπηρεσίας αποθήκευσης cloud OneDrive, με την ενσωμάτωση του συστήματος Copilot που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια ανανέωση στον σχεδιασμό Fluent και σημαντικές βελτιώσεις στην κοινή χρήση και τη χρήση εγγράφων στο cloud επιχειρήσεων.

Το OneDrive φιλοξενεί δισεκατομμύρια αρχεία για καταναλωτές και επιχειρήσεις, με δισεκατομμύρια αρχεία να προστίθενται καθημερινά. Η Microsoft αναβαθμίζει την εμπειρία στο OneDrive για τις επιχειρήσεις, προσφέροντας πολλές βελτιώσεις που θα αυξήσουν την ποιότητα εργασίας των χρηστών. Αυτές οι βελτιώσεις θα καταστήσουν τη διαχείριση και τη χρήση των αρχείων πιο αποτελεσματική σε όλες τις πλατφόρμες, όπως στο Web, στα Windows, και στις εφαρμογές Office της Microsoft.

Δείτε ακόμη: Ενημερώσεις ασφαλείας για Microsoft Edge, Teams και Skype λόγω zero-days

Η Microsoft ανανεώνει την κύρια web εφαρμογή του OneDrive με έναν νέο, σύγχρονο σχεδιασμό που ακολουθεί την αισθητική των Windows 11 και τις πρόσφατες αλλαγές στις εφαρμογές του Office. Αυτή η ανανέωση συνάδει επίσης με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στον σχεδιασμό του File Explorer. Τώρα παρουσιάζεται μια καινούργια ενότητα με προτάσεις αρχείων, η οποία ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα αρχεία που είναι σημαντικά για την ημέρα που τα χρειάζεστε στην εργασία σας, θα εμφανίζονται εκεί και θα μπορούν είτε να προβληθούν είτε να βρίσκονται στο OneDrive, το Teams ή αλλού. Η Microsoft βελτίωσε σημαντικά το OneDrive προκειμένου να το μετατρέψει σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την ανεύρεση και διαχείριση όλων των αρχείων σας.

Αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης μια ανανεωμένη κοινόχρηστη προβολή, η οποία περιλαμβάνει πλέον όλα τα αρχεία που μοιράζονται μέσω του Teams, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων τρόπων με τους οποίους κοινοποιήθηκαν τα έγγραφα του Office. Επιπλέον, έχει βελτιωθεί και η διεπαφή χρήστη για κοινή χρήση, καθώς και η διαχείριση των αδειών στα αρχεία.

Εάν εργάζεστε σε μια συγκεκριμένη ομάδα αρχείων με συναδέλφους, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που μπορεί να καταστήσει τη διαδικασία αυτή πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να εστιάσετε σε αρχεία στα οποία εργάζεστε απλά βρίσκοντας το πρόσωπο ή το όνομα των συναδέλφων σας. Επίσης, μπορείτε να φιλτράρετε αυτήν την προβολή βάσει ονόματος ή να καρφιτσώσετε τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζεστε στενά.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα των φακέλων σας και, όταν τους μοιράζεστε με τους συναδέλφους σας, εκείνοι θα μπορούν επίσης να δουν την επιλογή του χρώματος.

Δείτε ακόμη: Το DBatLoader χρησιμοποιεί το OneDrive για να παραδώσει μια σειρά από malware

Μία από τις πιο χρήσιμες προσθήκες είναι η δυνατότητα να αποθηκεύετε τα αρχεία σας στο OneDrive και να τα έχετε παντού μαζί σας – στα Windows 11 και όπου αλλού θέλετε. Αν λοιπόν τοποθετήσετε ένα φάκελο στο OneDrive μέσω του File Explorer στα Windows 11, αυτός ο φάκελος θα εμφανίζεται στη λίστα των αγαπημένων σας.

Η εμπειρία αναζήτησης στο OneDrive αναβαθμίζεται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθιστώντας ευκολότερο να βρείτε τους φίλους και την οικογένειά σας σε φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει στο cloud.

Η Microsoft έχει επίσης βελτιώσει τη δημιουργία αρχείων στο OneDrive. Ένα νέο κουμπί με την ονομασία “προσθήκη νέου” θα εισαχθεί το επόμενο καλοκαίρι, παρέχοντας μια λίστα που θα αφορά παρουσιάσεις και άλλα έγγραφα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτά για να κάνετε προεπισκόπηση ή να ξεκινήσετε από ένα κενό έγγραφο.

Το OneDrive γίνεται ακόμη πιο γρήγορο και παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη εκτός σύνδεσης. Η Microsoft αναφέρει ότι η φόρτωση του OneDrive στο Web γίνεται δύο φορές πιο γρήγορη, ενώ διαθέτει άμεση ταξινόμηση και υποστήριξη εκτός σύνδεσης. Σύντομα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OneDrive στο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης, το Files On-Demand θα προστεθεί στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης, επιτρέποντάς σας να σημειώνετε αρχεία ως διαθέσιμα εκτός σύνδεσης. Και οι δύο αυτές λειτουργίες, η εκτός σύνδεσης χρήση και το Files On-Demand, είναι εξαιρετικές δυνατότητες που προηγουμένως περιορίζονταν στην κύρια εφαρμογή του OneDrive.

Ένα αίτημα που έχουν κάνει πολλοί επιχειρηματίες του OneDrive είναι η δυνατότητα να ανοίγουν οποιοδήποτε έγγραφο από το OneDrive στο Web, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας. Η Microsoft προσθέτει αυτή τη δυνατότητα τον Δεκέμβριο, περιλαμβάνοντας αρχεία CAD και PDF. Επιπλέον, η Microsoft προσθέτει μια νέα προβολή πολυμέσων που συγκεντρώνει όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε ένα μόνο μέρος.

Δείτε ακόμη: KB5020953: Η Microsoft αντιμετωπίζει τα crashes στο OneDrive

Η νέα εμπειρία του OneDrive θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην ενότητα αρχείων του Microsoft Teams, καθώς και στο τμήμα πλοήγησης αρχείων του Outlook. Η Microsoft προβλέπει, ότι η νέα προβολή του OneDrive στο Outlook θα είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο.

OneDrive AI Copilot

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει το σύστημα Copilot AI στο OneDrive τον Δεκέμβριο για όλους τους κατόχους Microsoft 365 Copilot. Με το Copilot θα έχετε καθημερινή επισκόπηση των αρχείων σας, παρέχοντας ενημέρωση για τα έγγραφα που χρησιμοποιείτε εσείς και οι συνεργάτες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πάντα ενημερωμένοι και οργανωμένοι. Αυτό θα περιλαμβάνει μια λίστα με τις σημαντικές αλλαγές στα αρχεία και μια συνοπτική ματιά στα νέα σχόλια.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις περισσότερες αλλαγές στη διεπαφή του OneDrive στο onedrive.com σήμερα, με τις περισσότερες αλλαγές να έρχονται στις αρχές του 2024.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS