ΑρχικήSecurityΗ εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών βυσμάτων Volex δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών βυσμάτων Volex δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Ο κολοσσός κατασκευής ηλεκτρονικών βυσμάτων, Volex, δέχτηκε κυβερνοεπίθεση.

Η βρετανική κολοσσιαία εταιρεία καλωδιών Volex (AIM: VLX) έχει αντιμετωπίσει μια κυβερνοεπίθεση που περιλάμβανε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματα και τα δεδομένα της εταιρείας.

Volex

Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, ο κατασκευαστής προϊόντων μετάδοσης ισχύος και δεδομένων ανέφερε ότι όλες οι εγκαταστάσεις του παραμένουν λειτουργικές και δεν αναμένει να υπάρξει οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση που να είναι σημαντική λόγω του περιστατικού.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν “ελάχιστες διαταραγές στα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής”.

«Μόλις έλαβε γνώση του συμβάντος, ο Όμιλος θέσπισε τα καθιερωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας πληροφορικής του και έλαβε άμεσα μέτρα για να σταματήσει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα και τα δεδομένα του. Ειδικοί, σύμβουλοι τρίτων έχουν προσληφθεί για τη διερεύνηση της φύσης και της έκτασης του συμβάντος και για την εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης περιστατικών», δήλωσε η Volex.

Η εταιρεία Volex δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του SecurityWeek για περαιτέρω πληροφορίες, αλλά με βάση τη σύντομη περιγραφή του περιστατικού από την εταιρεία, ενδέχεται να έχει γίνει στόχος ενός επιθέσεων με λογισμικό που ζητά λύτρα, το οποίο είτε ανακαλύφθηκε εγκαίρως είτε δεν περιλάμβανε την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού για κρυπτογράφηση αρχείων, που συνήθως μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές σε μια οργάνωση.

Η SecurityWeek έχει ελέγξει τις ιστοσελίδες διαρροής αρκετών μεγάλων ομάδων ransomware, αλλά δεν βρήκε καμία αναφορά για την Volex σε καμία από αυτές.

Οι μετοχές της Volex στην Εναλλακτική Αγορά Επενδύσεων (AIM) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου μειώθηκαν ελαφρώς μετά τη δημοσίευση της παραβίασης.

Η Volex παρέχει καλώδια ρεύματος, φις, συνδέσεις, λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καλώδια καταναλωτικής σύνδεσης, καλώδια μεταφοράς δεδομένων και καλώδια ισχύος για κέντρα δεδομένων. Η εταιρεία διαθέτει 27 μονάδες παραγωγής και μια παγκόσμια εργατική δύναμη που αριθμεί περισσότερους από 11.500 εργαζομένους σε 24 χώρες.

Πηγή πληροφοριών: securityweek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS