ΑρχικήReviewsPS5 Slim review: Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

PS5 Slim review: Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

Το PlayStation 5 Slim έχει πλέον ανακοινωθεί, συνεχίζοντας την τάση της Sony να κυκλοφορεί μια Slim έκδοση για κάθε γενιά PlayStation, από το PS1 μέχρι και σήμερα. Το νεότερο μοντέλο αποσκοπεί στο να μειώσει σημαντικά το όγκον του PS5, διατηρώντας παράλληλα τη δύναμη του αρχικού μοντέλου.

Δείτε επίσης: Sony: Ανακοίνωσε νεό πακέτο για την κονσόλα Spider-Man 2 PS5
PS5 Slim

Η ανανεωμένη κονσόλα, που ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου PlayStation Blog, θα αντικαταστήσει πλήρως το βασικό μοντέλο του PS5 και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Νοέμβριο, πάνω στην ώρα για τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο από ένα μήνα για περισσότερα νέα σχετικά με το PS5 Slim.

Η νέα έκδοση PS5 Slim θα είναι εξίσου ισχυρή με το βασικό μοντέλο, και θα διατηρήσει την ίδια τιμή. Ωστόσο θα είναι πολύ λεπτότερο, θα έχει ένα ελαφρώς πιο ελκυστικό σχεδιασμό και θα παρέχει τη δυνατότητα αγοράς αποσπώμενου δίσκου Ultra HD Blu-Ray για το PS5 Digital Edition.

Το PS5 Slim θα κυκλοφορήσει ακριβώς στην ίδια τιμή με το αρχικό μοντέλο, δηλαδή στα $499.99 / £479.99 / AU$799.95. Εναλλακτικά, η ψηφιακή έκδοση PS5 Slim θα είναι διαθέσιμη σε πιο προσιτή τιμή, $449.99 / £389.99 / AU$679.95.

Επιπλέον, η Sony θα προσφέρει έναν Ultra HD Blu-ray Disc Drive, που πωλείται χωριστά, για όσους αγοράζουν το PS5 Slim Digital Edition και θα ήθελαν τη δυνατότητα αναβάθμισης για τη χρήση φυσικών μέσων στο μέλλον. Ο δίσκος κοστίζει 79,99 δολάρια ΗΠΑ / 99,99 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου / 159,95 δολάρια Αυστραλίας, καθιστώντας το πολύ πιο οικονομικό να αγοράζεται στις ΗΠΑ από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μία νέα κατακόρυφη βάση, που είναι συμβατή με τα μοντέλα PS5, τόσο τα παλιά όσο και τα νέα. Η τιμή της βάσης αυτής θα είναι 29,99 δολάρια / 24,99 λίρες / 49,95 δολάρια Αυστραλίας. Ωστόσο, οι νέες κονσόλες συνοδεύονται από μία οριζόντια βάση, εάν ανησυχείτε για το γδάρσιμο τους σε μια επιφάνεια.

Δείτε ακόμα: 8BitDo: Νέα συσκευή σας επιτρέπει να παίζετε PS2 με το PS5 DualSense σας

review

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί καμία συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, με τη Sony απλώς να υπαινίσσεται τη κυκλοφορία του τον Νοέμβριο. Πιθανόν να μάθουμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες.

Ιστορικά, η Sony τείνει να κυκλοφορεί μια Slim έκδοση των κονσολών της τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Αυτό συνέβη με το PS3 και το PS4, ενώ το PS2 Slim και το PS One χρειάστηκαν τέσσερα και έξι χρόνια αντίστοιχα για να κυκλοφορήσουν. Είναι πιθανό λοιπόν, ότι το PS5 Slim θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2023 ή στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με το επίσημο PlayStation Blog, το νέο PS5 Slim “έχει μειωθεί σε όγκο κατά περισσότερο από 30% και σε βάρος κατά 18% και 24% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.” Τώρα υπάρχουν τέσσερα πάνελ καλύμματος, αντίθετα με τα δύο προηγούμενα. Τα δύο επάνω έχουν ένα πιο λαμπερό φινίρισμα, αντίθετα με το ματ φινίρισμα των κάτω πανελ.

Η υποδιαίρεση αυτών των πάνελ φαίνεται να διευκολύνει τον νέο σχεδιασμό αφαιρούμενου δίσκου, που φαίνεται ότι παραμένει αφαιρούμενος στο κανονικό μοντέλο PS5 Slim. Θα είναι επίσης δυνατή η εισαγωγή των καλύτερων SSD για το PS5, καθώς οι ενημερωμένες κονσόλες συνεχίζουν να υποστηρίζουν M.2 NVMe SSDs.

Παρά το νέο μέγεθος, το βάρος και τα πάνελ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο PS5 Slim παραμένουν σχεδόν ακριβώς τα ίδια με το αρχικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει την ίδια GPU βασισμένη σε RDNA 2 και υποστήριξη για την τεχνολογία Tempest 3D Audio, καθώς και Dolby Atmos.

Δείτε επίσης: Η beta του PS5 κυκλοφορεί σήμερα με νέα χαρακτηριστικά

Μια σημαντική αλλαγή που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο αρχικός αποθηκευτικός χώρος των 825GB έχει αναβαθμιστεί σε 1TB, προσφέροντας έτσι επιπλέον χώρο για να αντισταθμίσει το μέγεθος εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος της κονσόλας.

Πηγή: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS