ΑρχικήbusinessΗ AMD σχεδιάζει να εξαγοράσει την AI software εταιρεία Nod.ai

Η AMD σχεδιάζει να εξαγοράσει την AI software εταιρεία Nod.ai

Η AMD ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει την startup στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, Nod.ai. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ενίσχυση των software δυνατοτήτων της AMD.

AMD Nod.ai

H AMD κάνει διάφορες κινήσεις για να χτυπήσει τον ανταγωνιστή της, NVIDIA, στην βιομηχανία ημιαγωγών. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει αρχίσει να κάνει σημαντικές επενδύσεις σε βασικά software components, που απαιτούνται για τα προηγμένα της AI τσιπ. Τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, η NVIDIA έχει αποκτήσει μια κυρίαρχη θέση στην αγορά AI τσιπ.

Η AMD έχει δεσμευτεί να επενδύσει και να αναπτύξει μια ενοποιημένη συλλογή λογισμικού για να ενισχύσει τα chips που παράγει.

Δείτε επίσης: Η Asus κυκλοφόρησε επιτέλους το βασικό μοντέλο ROG Ally με την AMD Z1 APU

“Ακολουθούμε αυτή τη στρατηγική“, δήλωσε ο πρόεδρος της AMD, Victor Peng, σε συνέντευξή του στο Reuters. “Και το κάνουμε μέσω εσωτερικών επενδύσεων και εξωτερικών εξαγορών“.

Η εξαγορά της Nod.ai από την AMD ταιριάζει στη στρατηγική αυτή που θέλει να ακολουθήσει η εταιρεία, επειδή η τεχνολογία της επιτρέπει στις εταιρείες να εγκαθιστούν με ευκολία AI models που είναι προσαρμοσμένα για τα chips της AMD.

Η εταιρεία Nod.ai με έδρα τη Santa Clara, στην Καλιφόρνια, πουλάει την τεχνολογία της σε μεγάλους φορείς κέντρων δεδομένων, μεταξύ άλλων πελατών.

Στις αρχές του έτους, η AMD δημιούργησε την ομάδα AI που θα φιλοξενήσει το προσωπικό της Nod.ai, μετά την εξαγορά. Η ομάδα απασχολεί περίπου 1.500 μηχανικούς (οι περισσότεροι ασχολούνται με το software), και η AMD σχεδιάζει να επεκτείνει την ομάδα με 300 επιπλέον προσλήψεις φέτος. Ακόμα περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν το 2024.

Δείτε επίσης: Starfield: Χάνει ολόκληρα αστέρια όταν τρέχει σε AMD Radeon GPUs

Η εξαγορά της Nod.ai θα είναι η δεύτερη που θα κάνει η AMD μέσα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον Peng. Όταν ρωτήθηκε αν η εταιρεία σχεδιάζει πρόσθετες εξαγορές, ο Peng είπε: “Πάντα ψάχνουμε“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόθεση εξαγοράς της Nod.ai δείχνει ότι η AMD αναγνωρίζει την NVIDIA ως μια σημαντική απειλή στην αγορά των τσιπ. Όμως, μπορεί η AMD να αναστρέψει πραγματικά τα πράγματα με αυτήν την κίνηση; 

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους η AMD μπορεί να επέλεξε να κάνει αυτή την εξαγορά: διεύρυνση της αγοράς, ενίσχυση του οικοσυστήματός της και εξασφάλιση ενός μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης.  

Διεύρυνση Αγοράς 

Η απόκτηση μιας εταιρείας λογισμικού AI αποτελεί μία σημαντική κίνηση για την AMD, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Η εταιρική συνεργασία με μια τεχνολογία AI προωθεί την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Nvidia GeForce RTX 5090 1,7 φορές ταχύτερη από την RTX 4090;

Ενίσχυση του Οικοσυστήματος 

Η νέα εταιρεία θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του οικοσυστήματος της AMD. Μέσω αυτής της απόκτησης, η AMD έχει την ευκαιρία να ομογενοποιήσει ακόμη περισσότερο την πλατφόρμα της, προφέροντας καλύτερη συμβατότητα και ευκολία χρήσης στους πελάτες. Αυτό είναι κρίσιμο για να κρατήσει τους σημερινούς πελάτες, αλλά και να προσελκύσει νέους. 

Εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά τεχνητής νοημοσύνης 

Τελικά, με την απόκτηση της εταιρείας λογισμικού AI, η AMD ενισχύεται στον ανταγωνιστικό τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: www.firstpost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS