ΑρχικήSecurityΤα δικαστήρια του Κάνσας δέχτηκαν πιθανόν επίθεση ransomware

Τα δικαστήρια του Κάνσας δέχτηκαν πιθανόν επίθεση ransomware

Τα δικαστήρια σε ολόκληρο το Κάνσας, συμπεριλαμβανομένης της Κομητείας Sedgwick, πιθανότατα θα λειτουργούν με χαρτί και μολύβι για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Δείτε επίσης: BlackCat ransomware: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δικαστήρια της Φλόριντα

δικαστήρια του Κανσάς

Ο δικαστής Phil Journey του Κάνσας αναφέρει ότι φαίνεται να έχει γίνει μια “μη εξουσιοδοτημένη εισβολή” στο ολοκαίνουριο σύστημα υπολογιστών, σε κρατικό επίπεδο και αυτό θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, επηρεάζοντας όλα τα δικαστήρια του Κάνσας.

Ανακοινώνεται ότι το Δικαστήριο της Κομητείας Sedgwick θα παραμείνει ανοιχτό τη Δευτέρα, αλλά οι λειτουργίες θα είναι πιθανόν πιο αργές. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ή καταθέσεων αιτήσεων στο δικαστήριο.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την Διοικητική Διαταγή 2023-ΣΣ-073 την Παρασκευή, η οποία κήρυξε τις γραμματειακές υπηρεσίες του δικαστηρίου στην Topeka μη προσβάσιμες για ηλεκτρονικές υποβολές έως την Κυριακή.

Το Δημοτικό Δικαστήριο της πόλης Topeka ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, λόγω μέτρων προφύλαξης και για να δοθεί η δυνατότητα στην πόλη να ερευνήσει πιθανά θέματα ασφαλείας.

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί στόχοι επιθέσεων ransomware

Δείτε ακόμα: Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Μια ευρεία ποικιλία θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων είναι πιθανoνοί στόχοι για τις επιθέσεις ransomware. Συνήθως, οι επιτηθέμενοι επιλέγουν οργανισμούς, ιδίως αυτούς που πιστεύουν ότι έχουν περισσότερη πληροφορία ή ασθενέστερα συστήματα ασφάλειας

Δημόσιος Τομέας 

Οι κυβερνήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα δικαστήρια, είναι δημοφιλείς στόχοι. Αυτός ο τύπος υπηρεσιών διαθέτει σημαντικές πληροφορίες και είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της κοινωνίας, όπως απεικονίζεται στην πρόσφατη περίπτωση στο Κάνσας. 

Επιχειρήσεις 

Επίσης, οι επιχειρήσεις είναι συχνός στόχος για τις επιθέσεις ransomware, καθώς οι επιτηθέμενοι υποθέτουν ότι θα είναι πιο πιθανό να πληρώσουν τα απαιτούμενα λύτρα για να αποφύγουν την σημαντική διαρροή δεδομένων ή την απώλεια εργασίας. 

Υγειονομικές Υπηρεσίες 

Ο τομέας της υγείας είναι άλλο ένα από τους συνήθεις στόχους των επιθέσεων ransomware, διότι οι κακόβουλοι παράγοντες αντιλαμβάνονται ότι ο χαμηλός προϋπολογισμός για την κυβερνο-ασφάλεια και η επείγουσα ανάγκη για πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών μπορεί να τους εξασφαλίσει μια γρήγορη πληρωμή λύτρων. 

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους του Twitter

ransomware

Οι επιθέσεις ransomware, αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή για τους οργανισμούς και οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Εντούτοις, υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις που μπορούν να εφαρμόσουν οι οργανισμοί για να προστατευτούν από τέτοιου είδους επιθέσεις. 

Δημόσιος Τομέας 

Ο δημόσιος τομέας, όπως τα δικαστήρια του Κάνσας, πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα συστήματα και τα δεδομένα είναι φυσικά και ψηφιακά ασφαλής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων, συνεχούς ενημέρωσης και προστασίας των συστημάτων και της εκπαίδευσης του προσωπικού στην αναγνώριση και αποφυγή επιθέσεων ransomware. 

Επιχειρήσεις 

Οι επιχειρήσεις, από την άλλη πλευρά, έχουν ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές επιπτώσεις από επιθέσεις ransomware. Μαζί με τις παραπάνω συμβουλές, οι επιχειρήσεις μπορεί να επενδύσουν σε ασφάλεια πληροφορικής και να καταστήσουν την ασφάλεια κρίσιμο στοιχείο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων

Υγειονομικές Υπηρεσίες 

Τέλος, οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν μοναδικές προκλήσεις στην αντιμετώπιση των επιθέσεων ransomware λόγω της πολύπλοκης φύσης των συστημάτων τους και της ευρείας γκάμας των ευαίσθητων δεδομένων που χειρίζονται. Οι υγειονομικές υπηρεσίες μπορούν να αυξήσουν την ασφάλειά τους μέσω της εγκατάστασης τακτικών ενημερώσεων ασφαλείας, της εκπαίδευσης του προσωπικού σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και της συνεχούς παρακολούθησης των συστημάτων για την ανίχνευση ύποπτης δραστηριότητας. 

Πηγή: kake.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS