ΑρχικήinetTether: Παγώνει 32 κρυπτονομίσματα που συνδέονται με το πολέμο στο Ισραήλ και...

Tether: Παγώνει 32 κρυπτονομίσματα που συνδέονται με το πολέμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία

Η Tether πάγωσε 32 εικονικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με χρηματοδότηση τρομοκρατίας και πολέμου στο Ισραήλ και την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 53 εκατ. δολαρίων από την CoinEx

Η Tether, η οποία εκδίδει το μεγαλύτερο σταθερό νόμισμα με την ίδια ονομασία, αναφέρει ότι συνεργάζεται με το Εθνικό Γραφείο Κατά της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας του Ισραήλ στις προσπάθειές της. Η συνολική αξία των παγωμένων διευθύνσεων ανέρχεται σε $873,118.34.

Το σταθεροποιημένο νόμισμα tether, γνωστό και ως USDT, που είναι δεμένο με το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει μια αγοραία αξία 83,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παρέχει εκθέσεις στο δολάριο σε αυτούς που βρίσκονται σε πολλές αγορές παγκοσμίως και δεν θα είχαν πρόσβαση αλλιώς. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει επίσης ανησυχητικές κατηγορίες για παρανομίες εδώ και χρόνια, με τις επιχειρηματικές πρακτικές της Tether να έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, καθώς και την κατάσταση των αποθεμάτων της.

Tether

Ο νέος CEO της Tether, Paolo Ardoino, ανέφερε σε μια δήλωσή του: “Παρά τη δημοφιλή άποψη, οι κρυπτονομισματικές συναλλαγές δεν είναι ανώνυμες· αντίθετα, αποτελούν τα πιο εντοπίσιμα και αναγνωρίσιμα κεφάλαια.” Κάθε συναλλαγή καταγράφεται στο blockchain, καθιστώντας δυνατή την ανίχνευση της κίνησης των κεφαλαίων από οποιονδήποτε. Ως αποτέλεσμα, οι εγκληματίες που αποφασίζουν ανεύθυνα να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για παράνομες δραστηριότητες θα αναγνωριστούν αναπόφευκτα.

Δείτε ακόμα: Δύο Εσθονοί έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 575 εκατομμυρίων

Ο Tether έχει περιοδικά παγώσει και επιστρέψει κλεμμένα κεφάλαια στους νόμιμους κατόχους. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει βοηθήσει 31 αρχές σε 19 παγκόσμιες δικαιοδοσίες να παγώσουν 835 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες. Επίσης, τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία συμμορφώθηκε με αίτημα των εκτελεστικών αρχών να παγώσει 46 εκατομμύρια δολάρια σε USDT που ανήκουν στο χρεωκοπημένο κρυπτονόμισμα FTX.

Η Tether παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση της υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας blockchain και στο να αποτελεί ένα ισχυρό αμυντικό μέσο κατά του κυβερνοεγκλήματος“, δήλωσε ο Ardoino.

Ανυπομονούμε για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με τις παγκόσμιες αρχές επιβολής του νόμου, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για την παγκόσμια ασφάλεια και την οικονομική ακεραιότητα.

Δείτε επίσης: Φιλορωσικές ομάδες στηρίζουν την Ρωσία με κρυπτονομίσματα

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS