ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαMeta: Έφτασαν τα Meta Quest 3 εικονικής πραγματικότητας

Meta: Έφτασαν τα Meta Quest 3 εικονικής πραγματικότητας

Άλλη μια φορά, βλέπουμε ανθρώπους να περπατούν σε δημόσιους χώρους φορώντας έναν υπολογιστή προσώπου που καταγράφει βίντεο στο κεφάλι τους. Αυτή τη φορά, όμως, το faceputer προσφέρεται από τη Meta, όχι από την Google.

Meta Quest 3

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς οι αγοραστές άρχισαν να εξοικειώνονται με τα νέα ακουστικά Meta Quest 3, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να μοιραστούν βίντεο όπου αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο.

Βεβαίως, είναι ευχάριστο να απαλλάσσεστε από ανεπιθύμητους επισκέπτες που εισβάλλουν στον χώρο σας, αλλά τεχνικά, τίποτα δεν είναι πιο εντυπωσιακό από τα νέα ακουστικά της Meta που σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε ένα γεύμα, να καθαρίζετε το πατώμά σας ή ακόμα και να απολαμβάνετε έναν εκλεπτυσμένο καφέ, χωρίς να απομακρύνετε ποτέ τη συσκευή. Όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με την εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και την ελάχιστη καθυστέρηση του Quest 3.

Η υπέρβαση των ορίων από τους ανθρώπους, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, δεν πήρε πολύ χρόνο. Ο Jay Mayo περπάτησε στο Comic-Con της Νέας Υόρκης με ακουστικό, καταγράφοντας κλιπ από άγνωστους που συνάντησε στον δρόμο.

Ο Kukurio59 αποφάσισε να τραβήξει βίντεο του εαυτού του να περιμένει στο ασανσέρ, έναν από τους πιο αβολούς κοινωνικά χώρους που υπάρχουν. Αυτός ο χώρος είναι γνωστός για τη δυσκολία που φέρνει στους ανθρώπους.

Δείτε ακόμη: Meta Quest 3: Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το VR headset

Ο ενισχυτής XR και η τεχνητή νοημοσύνη Cix Liv επισκέπτονται μια καφετέρια στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς να αποκρύψουν τη διεύθυνση του καφέ και κάνουν παραγγελία.

“Τώρα δεν αισθάνομαι άσχημα που περπατάω με ακουστικά κατά τη διάρκεια του Comic-Con”, απάντησε ο Mayo στη Liv, αφού ο καλλιτέχνης που βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να περπατά στο Comic-Con της Νέας Υόρκης είδε το βίντεο της Liv στο καφέ.

Έχουμε ξαναζήσει όλα αυτά, βεβαίως – πριν από μια δεκαετία, η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον των Google Glass, με τους ιδιοκτήτες δημόσιων επιχειρήσεων να αντιτίθενται στην τεχνολογία. Εστιατόρια, κινηματογραφικές αίθουσες, καζίνο, μπαρ και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις απαγόρευσαν οριστικά τα γυαλιά – αναφέρεται ότι μια γυναίκα δέχθηκε επίθεση επειδή φορούσε γυαλιά Google στο Σαν Φρανσίσκο.

Ωστόσο, αυτό συνέβη πριν από δέκα χρόνια και πέρυσι. Ο ορισμός μας για το απόρρητο, η ανοχή μας για τη δημόσια φωτογραφία και η αντίστασή μας στην τεχνολογία φορητών συσκευών έχουν αλλάξει σημαντικά από τότε που η Google παρουσίασε για πρώτη φορά το Glass. Ίσως αυτή τη φορά να μην αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα; Οι κάμερες των smartphones είναι πλέον πανταχού παρούσες και οι μικρές επιχειρήσεις συχνά επωφελούνται σε ένα βαθμό.

Η Meta είναι όμως προετοιμασμένη για το Quest 3, να είναι η επιλογή της για το Glasshole headset; Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει λάβει υπόψη της πολλά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι τα Ray-Bans που μοιάζουν με γυαλιά δεν θα πέσουν στην ίδια παγίδα – επεξηγώντας για το απόρρητο και δίνοντας οδηγίες για τη χρήση αυτών των γυαλιών στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών ενημερώσεων για την εγγραφή – το Quest 3 δεν φαίνεται να έχει ανάλογες δημοσιευμένες οδηγίες.

Meta Quest 3

Είναι επίσης λίγο δύσκολο για τους παρευρισκόμενους να καταλάβουν πότε το Quest 3 καταγράφει. Απλά αναβοσβήνει ένα λευκό φως αργά, καθώς είναι ήδη αναμμένο από προεπιλογή.

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS