ΑρχικήUpdatesHyperOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi

HyperOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi

Η Xiaomi ανακοινώνει σήμερα ότι θα εγκαταλείψει το MIUI, το Android skin της της περασμένης δεκαετίας, και θα υιοθετήσει το “HyperOS”. Οι συσκευές παρόλα αυτά θα παραμείνουν βασισμένες σε Android.

Xiaomi HyperOS

Σήμερα ανακοινώθηκε στο Weibo και στο Twitter/X ότι η Xiaomi θα κυκλοφορήσει ένα “νέο λειτουργικό σύστημα” που θα τροφοδοτεί τα smartphone και άλλες συσκευές της στο μέλλον. Με το HyperOS, η Xiaomi δηλώνει, ότι θα θέσει τους ανθρώπους στο επίκεντρο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικολογικού λειτουργικού συστήματος για ανθρώπους, αυτοκίνητα και οικογένειες.

Καθώς κάνει το ντεμπούτο του με τη σειρά Xiaomi 14, το HyperOS φαίνεται ότι δεν έχει καμία ομοίτητα με το MIUI, αν και η Xiaomi δεν προβάλλει τόσο έντονα αυτή τη διαφορά στον τρόπο χρήσης του UI, ούτε παρέχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εμπειρία που προσφέρει. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι το HyperOS σιγά-σιγά αντικαθιστά το MIUI σε υπάρχουσες συσκευές.

Δείτε ακόμα: Xiaomi Mi Band 8: Κυκλοφόρησε στην Κίνα

Ωστόσο, το “νέο λειτουργικό σύστημα” δεν είναι στην πραγματικότητα καινούργιο. Παραδείγματος χάριν, όπως το HarmonyOS της Huawei, έχει βαθιές ρίζες στο Android. Αντίθετα από τη Huawei, η Xiaomi δεν αποκρύπτει αυτό το γεγονός, αναφέροντας, ότι το HyperOS “βασίζεται στη συνδυασμένη εξέλιξη του Android και του αυτοαναπτυγμένου συστήματος Vela” και “αναδιαμορφώνει πλήρως την υποκείμενη αρχιτεκτονική”.

Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι νέο υπάρχει με το HyperOS και και την πιθανή αλλαγή που μπορεί να φέρει στο Android, προκαλώντας ανακατατάξεις στην έννοια του “νέου λειτουργικού συστήματος”(κάτι που δεν είναι). Δεν είναι επίσης σαφές, τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στις συσκευές Xiaomi που πωλούνται εκτός Κίνας, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Xiaomi HyperOS

Η σειρά Xiaomi 14 θα κάνει το ντεμπούτο της στην Κίνα φέτος.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS