ΑρχικήinetTesla: Υπάλληλοι στη Σουηδία απειλούν με απεργία

Tesla: Υπάλληλοι στη Σουηδία απειλούν με απεργία

Οι εργαζόμενοι της Tesla στη Σουηδία απειλούν με απεργία για καλύτερες αμοιβές, καθώς αρκετές προσπάθειες εργατικής οργάνωσης ασκούν όλο και μεγαλύτερη πίεση στον αυτοκινητοβιομηχανία.

Δείτε επίσης: Tesla: Ανακαλεί περισσότερα από 54.000 Model X για ενημέρωση λογισμικού

Tesla

Σε γενικές γραμμές, η Tesla κατάφερε να αντισταθεί σε μεγάλες προσπάθειες για την οργάνωση σωματείων στα εργοστάσιά της, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν ανανεωμένες προσπάθειες για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι της Tesla να αποκτήσουν συλλογική διαπραγματευτική εξουσία.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ο συνδικαλιστικός σύνδεσμος IG Metall δήλωσε ότι 1.000 εργαζόμενοι της Tesla εντάχθηκαν σε μια προσπάθεια να ζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στο Gigafactory Berlin. Πλέον, η Tesla αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα στη Σουηδία.

Η συνδικαλιστική ένωση των μεταλλουργών, IF Metall, υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί περισσότερους από 120 υπαλλήλους της Tesla που εργάζονται σε κέντρα εξυπηρέτησης στη Σουηδία.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν απεργία την επόμενη Παρασκευή:

Το σωματείο απειλεί τώρα να επιβάλει στα μέλη του και στις επτά πόλεις όπου λειτουργούν κέντρα σέρβις της Tesla – συνολικά περισσότερους από 120 υπαλλήλους – να προβούν σε απεργία από την αρχή της επόμενης Παρασκευής.

Δείτε ακόμα: V4 Superchargers: Η Tesla τους φέρνει στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IF Metall, Veli-Pekka Säikkälä, οι υπάλληλοι της Τesla ζητούν βελτιωμένους μισθούς, συντάξεις και ασφάλιση:

Αυτή η διαμάχη αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις και τις ασφαλίσεις των μελών μας. Σε μια ευρύτερη έννοια, αφορά επίσης τους κανόνες ολόκληρης της Σουηδικής αγοράς εργασίας. Οι εταιρείες δεν θα πρέπει να μπορούν να αποκτούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προσφέροντας στους εργαζόμενους χειρότερες συνθήκες απ’ ό,τι θα είχαν με μια συλλογική σύμβαση.

απεργία

Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να φέρουμε τη συλλογική διαπραγμάτευση στους τεχνολογικούς εργαζομένους στη Σουηδία, με εργαζόμενους από μεγάλες εταιρείες που έχουν έδρα τη Σουηδία, όπως η Spotify και η Klarna, να ξεκινούν προσπάθειες οργάνωσης σε συνδικάτα.

Παρότι η Tesla είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία, πολλοί την αντιλαμβάνονται περισσότερο ως μια τεχνολογική εταιρεία.

Δείτε επίσης: Tesla: Τα βασικά μοντέλα της είναι πλέον φθηνότερα

Η απάντηση στο ερώτημα για τις συνέπειες της απεργίας των εργαζομένων της Tesla στη Σουηδία δεν είναι απλή. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη και ανάλογα με την έκταση και τη διάρκεια της απεργίας, οι συνέπειες μπορεί να ποικίλουν σημαντικά. 

Τους ανησυχεί η παραγωγικότητα 

Από την πλευρά της Tesla, η απεργία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα παραγωγικότητας. Σε μια εταιρεία οπως τη Tesla που βασίζεται στον τρεχοντα ρυθμό παραγωγής, μια σημαντική διακοπή ή μείωση είναι μια πραγματική ανησυχία. 

Τους ανησυχεί η φήμη 

Ωστόσο, πέρα από τα άμεσα χρηματοοικονομικά ζητήματα, η Tesla πρέπει επίσης να ανησυχεί για τη φήμη της. Μια απεργία μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση τις εργασιακές συνθήκες στην εταιρεία και να της προκαλέσει δημόσια ζημία. 

Πηγή: electrec

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS